אם יש צד חיובי להתחממות הגלובלית: הכירו את היין הסקנדינבי
ייננים סקנדינבים החלו לנצל את התחממות האקלים ולפתח יינות מגפנים שגדלות במקומות שבעבר אי אפשר היה לגדל בהם משהו
ליז אולדרמן / ניו יורק טיימססקרסוגארד, דנמרק

המכשולים רבים. הטמפרטורות העולות אמנם שיפרו את תנאי הגידול, אך הן מאוד לא יציבות — שנה אחת שורר חום לוהט ובשנה שאחריה יורדים גשמי זעף רבים מהרגילצילום: Charlotte de la Fuente / NYT
ליז אולדרמן / ניו יורק טיימססקרסוגארד, דנמרק
בבוקר סתווי נעים טיפס סוון מוסגארד על גבעה שטופת שמש ובדק את הגפנים הנטועות עליה בשורות מסודרות. עובדים כבר בצרו טונות של ענבי סולאריס, שאותם התכוון להפוך בקרוב לאלפי בקבוקים של יין דני לבן, תוסס ורענן.
לפני עשר שנים נחשב ייצור היינות ליוזמה שדינה להפסיד כספים באקלים הסקנדינבי הידוע בקרירותו. אך מאז שהטמפרטורה בעולם התחילה לעלות, החלו יזמים סקנדינבים לנצל את התחממות האקלים ולפתח את ייצור היין מגפנים שגדלות במקומות, שבעבר אי אפשר היה אפילו להעלות על הדעת שיגדלו בהם משהו.