אם יש צד חיובי להתחממות הגלובלית: הכירו את היין הסקנדינבי

ייננים סקנדינבים החלו לנצל את התחממות האקלים ולפתח יינות מגפנים שגדלות במקומות שבעבר אי אפשר היה לגדל בהם משהו

איסוף ענבים
המכשולים רבים. הטמפרטורות העולות אמנם שיפרו את תנאי הגידול, אך הן מאוד לא יציבות — שנה אחת שורר חום לוהט ובשנה שאחריה יורדים גשמי זעף רבים מהרגילצילום: Charlotte de la Fuente / NYT

בבוקר סתווי נעים טיפס סוון מוסגארד על גבעה שטופת שמש ובדק את הגפנים הנטועות עליה בשורות מסודרות. עובדים כבר בצרו טונות של ענבי סולאריס, שאותם התכוון להפוך בקרוב לאלפי בקבוקים של יין דני לבן, תוסס ורענן.

לפני עשר שנים נחשב ייצור היינות ליוזמה שדינה להפסיד כספים באקלים הסקנדינבי הידוע בקרירותו. אך מאז שהטמפרטורה בעולם התחילה לעלות, החלו יזמים סקנדינבים לנצל את התחממות האקלים ולפתח את ייצור היין מגפנים שגדלות במקומות, שבעבר אי אפשר היה אפילו להעלות על הדעת שיגדלו בהם משהו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ