אם יש צד חיובי להתחממות הגלובלית: הכירו את היין הסקנדינבי

ייננים סקנדינבים החלו לנצל את התחממות האקלים ולפתח יינות מגפנים שגדלות במקומות שבעבר אי אפשר היה לגדל בהם משהו

ליז אולדרמן / ניו יורק טיימס
סקרסוגארד, דנמרק
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
איסוף ענבים
ליז אולדרמן / ניו יורק טיימס
סקרסוגארד, דנמרק

בבוקר סתווי נעים טיפס סוון מוסגארד על גבעה שטופת שמש ובדק את הגפנים הנטועות עליה בשורות מסודרות. עובדים כבר בצרו טונות של ענבי סולאריס, שאותם התכוון להפוך בקרוב לאלפי בקבוקים של יין דני לבן, תוסס ורענן.

לפני עשר שנים נחשב ייצור היינות ליוזמה שדינה להפסיד כספים באקלים הסקנדינבי הידוע בקרירותו. אך מאז שהטמפרטורה בעולם התחילה לעלות, החלו יזמים סקנדינבים לנצל את התחממות האקלים ולפתח את ייצור היין מגפנים שגדלות במקומות, שבעבר אי אפשר היה אפילו להעלות על הדעת שיגדלו בהם משהו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ