בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לב שמח ועודף מ–50 שקל: היינות הזולים המומלצים לקיץ

זה לא מה שיקנה לכם עצמאות כלכלית, אבל במחיר שבין 30 ל–50 שקל מצאנו 
יינות טעימים ממש, שיתאימו גם ללוות את המנגל או את היציאה לים

11תגובות

יום העצמאות ה–68 של מדינת ישראל יכול לספק סיבה טובה למסע אחר אוצרות יין. ואולם כשעצמאות כלכלית נראית לרבים כחלום רחוק, נטלנו על עצמנו אתגר: חיפוש אחרי יינות טובים שיכולים לעמוד במרכז ארוחה או ללוות את הנפנוף על המנגל, ומחירם לא עולה על 50 שקל (כי יין שעולה 60 שקל – זה כבר תחביב). העושר המקומי שהצלחנו למצוא בהתאם למגבלות מפתיע: יינות יבוא מזנים מוכרים פחות ששווה לתת גם להם הזדמנות, במיוחד לצד בשר על־האש.

התחלנו את המסע באתר האינטרנט Winemarket. ככלל, אתרי היין באינטרנט מציעים מחירים מושכים ליינות, אם כי האיכות משתנה וכדאי להיעזר גם בביקורת שאתם סומכים עליה. באתר הופתענו לגלות פינו גריג'יו איטלקי מיקב קצ'יאטורה ב–38 שקלים, לצד אדומים במחיר הזה, וגם ריזלינג מיובא וריוחה בסיסי וטוב ב–42 שקלים. חמושים באופטימיות יצאנו לחנויות היין כדי לאסוף ממצאים ולקבל עודף משטר של 50.

מימין: תשבי: גרנאש קברנה 2015 (42 שקל), דלתון: רוזה 2015 (45 שקל), פרונטרה: קרמנרה (39 שקל), 
וילה קייפ פינוטאז' 2015 (35 שקל), טפרברג: ויז'ן מלבק 2015 (29 שקל)
מוטי פישביין, יגאל עמר, אסף לוי

1. דלתון: רוזה 2015. יין ורדרד חיוור שמיוצר מענבי שיראז, קברנה סוביניון, ברברה וגרנאש. ריבוי הזנים יצר יין סינרגטי שבו השלם עולה על סך חלקיו. הוא חצי יבש, קליל ומרענן ובולטים בו ניחוחות של ורדים ותותים ואפילו צמר גפן מתוק. יין כיפי ששווה לקחת לים. 45 שקל.

2. פרונטרה: קרמנרה. יין צ'יליאני מיקב פרונטרה הגדול שמבוסס כולו על הזן הלאומי קרמנרה. טעמנו יין מתקתק מעט בצבע סגול עז. הפה מתמלא שזיפים ושוקולד, לצד חמיצות מעודנת. 40% מהיין הפשוט והטוב הזה התיישן ארבעה חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי, מה שמקנה לו מידה מדויקת של עץ רך ותבלינים בקצוות. הפתעה גדולה במחיר קטן. 39 שקל.

3. תשבי: גרנאש קברנה 2015. רוזה חנפן ורך בצבע ורוד עמוק משגע, שעשוי 60% ענבי קברנה סוביניון ו–40% גרנאש. למרות הצבע העמוק הופתענו מיין יבש שיכול להחזיק ארוחה שלמה. הוא עסיסי ומתפשט עם פירות קיץ אדומים לצד אפרסק ואפילו אננס. יופי. 42 שקל.

4. וילה קייפ פינוטאז' 2015. מיקב הענק סימונסוולי שבדרום
 אפריקה מגיע יין מפתיע שכולו ענבי פינוטאז', אותו זן שהתאקלם בדרום אפריקה ומזוהה כל כך עם האזור. הגם שטעמנו יינות פינוטאז' זולים רבים שהיו חיוורים ומעייפים, פה הופתענו לגלות ברנש מחוספס שהתרכך בקצוות עם טעמי פטל וקפה. יחמיא מאוד לבשר טלה וכבש. 35 שקל.

5. טפרברג: ויז'ן מלבק 2015. גם בטפרברג לא מזניחים את סדרות הבסיס וממשיכים לספק בעקביות הרבה יין במעט כסף. הערכנו את החלטת היקב לצקת אל סדרת הבסיס גם יינות פחות שגרתיים מקברנה ומרלו, ולחשוף זנים מעניינים, בעיקר בתחום הלבנים, גם בפני מי שקונים את היין שלהם בסופר. המלבק האדום הוא יין קשוח שמתרכך לאחר הפתיחה ומציע חוויית שתייה קלה ומרעננת, שמתגנבת אליה בכל זאת איזו בשרניות נעימה. הוא התבגר במשך חמישה חודשים עם עץ אלון צרפתי ואמריקאי. 29 שקל.

6. יקב רמת הגולן: הר חרמון אינדיגו 2012. רמת הגולן ידועה באיכות ענבי הסירה שלה, ובשנות בציר מצטיינות היא מניבה גם יינות כרם יחידני נחשקים. בסדרת הבסיס הר חרמון, שימו לב לאינדיגו שמורכב מקברנה סוביניון והרבה סירה, שמעניקה למשקה גוון כחול עמוק. זהו יין בסיסי ונעים, חלק מאוד, שבולטים בו טעמי שזיף בשרניים ומוקה. תמורה מעולה לכסף. 30 שקל.

7. בנימינה: שרדונה BIN 2015. הייננים של היקב שאפו להוציא תחת ידם שרדונה קל ורענן, כזה שלא חייב אוכל רציני לידו. טעמנו יין זני קל ורענן שלא פגש עץ. בהתאם, הוא נהנה מטעם פרי רענן, עם הרבה אשכולית, תפוח ירוק ואפרסק לבן, ואיזו עשבוניות נעימה. לשתות קר מאוד. 30 שקל.

8. כרמל: פרייבט קולקשן, קברנה סוביניון 2013. יקב גדול נמדד גם — ואולי בעיקר — ביינות הבסיס שלו. בכרמל עושים בשנים האחרונות עבודה טובה עם סדרת הבסיס "פרייבט קולקשן", שראויה לכל שבח. אחרי שנים שזיגזגו שם עם יינות ברמה לא אחידה, סוף סוף מתייצבת הסדרה הזאת ומספקת תמורה טובה למעט כסף. קברנה סוביניון הוא יין נעים וקל, כמעט עגול, שכיף לשתות על בסיס קבוע, במיוחד ליד בשרים על האש באביב. 35 שקל.

9. יקבי ירושלים: מרסלן 2014. נעים לגלות במחיר סביר גם יין שהופק מזן ים תיכוני, שנראה כי היטיב להיקלט בישראל. הוא הופק מ–85% ענבי מרסלן והיתר מרלו ופטיט ורדו. הענבים נבצרו בבציר ידני מהכרמים שבזכרון יעקב והרי יהודה. יין מפתיע שמספק עומק רך לצד חמיצות מרעננת. טעמנו דובדבנים, פירות יער וסיומת של וניל ואפילו מעט טבק. מתובל ובעל אופי. 50 שקל.

10. סגל: מרום גליל רוזה 2015. רוזה שמח שהופק מ–100% ענבי מלבק מכרם עלמה שבגליל העליון. יין שילווה היטב מנות ראשונות שלפני האוכל או מנות אסיאתיות בוערות. בולטים בו פירות אדומים עטופים באיזו עשבוניות מתובלנת. 45 שקל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו