בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איפה נמצא תפריט היין הטוב ביותר בארץ?

השנה, בפעם הראשונה, התקיימה תחרות למצטיינים בתחום תפריטי היין ולמסעדות המקדמות את תרבות היין בארץ. אלו הזוכים

3תגובות
תערוכת סומלייה
דיוויד סילברמן

פרסי אוכל המחולקים לרוב, מעניקים בדרך כלל תעודות הצטיינות למסעדות בתחומי המזון, וכך יוצא שדווקא תפריט מושקע ומלא חשיבה כמו יין עומד נכלם בצד, אחרי ששוב התעלמו ממנו במופגן. שני כתבי היין – גלי וולצקי (התעשייה ולשעבר כלכליסט) ואיתי גלייטמן (כתב ומבקר היין של הארץ) שמו לב לעניין והחליטו לשנות את התמונה ויזמו תחרות במסגרתה יעניקו פרסי הצטיינות למסעדות המובילות בתחום היין או שמקדמות אותו.

“אחרי שבשנים האחרונות הפכה הענקת פרסים בתחום הקולינריה לדבר שבשגרה, הגיעה העת לכבד גם את ענף היין במסעדות", אומר גלייטמן על התחרות שתעניק הכרה לעוסקים בתחום. "מטרת העל היא לעורר ולתמרץ מסעדות להשקיע את המיטב בקידום תרבות היין בישראל, באופן שכל מי שהענף קרוב ללבו ירוויח ממנו". לדברי וולוצקי כשמדברים על קידום תרבות היין בארץ המסעדות הן שחקן ראשי. "הן חלון הראווה של היקבים ואחד המקומות הבודדים שבהם גם מי שאינו חי את עולם היין יכול להיחשף אליו, לכן העבודה של מסעדות בתחום היין כל כך משמעותית".

השניים, חברו אל אבי בן עמי יוזם תערוכת סומלייה והחליטו להצמיד את התחרות לתערוכה היין המקצועית הנערכת בימים אלה והשיקו את - RESTAURANTS WINE AWARDS שהתקיימה בפעם הראשונה השנה. לדברי גלייטמן נשלחו עשרות תפריטים מכל רחבי הארץ, ממסעדות יוקרה ועד מזללות, ברי יין ומסעדות ביסטרו. שלושת היזמים ישבו על התפריטים שהתקבלו וניתחו אותם וניסו ליצור אלגוריתם שישקלל ויקבע מהו תפריט יין טוב. אל השיקולים נכנסו פרמטרים כמו אסתטיקה, נגישות, מגוון, יצירתיות, גיוון ואמירה אישית, מחיר ועוד. בהתאם לכך נוצרו קטגוריות השונות, כמו: תפריט היין הטוב ביותר, התפריט הטוב בביסטרו, תפריט הכוסות הטוב ביותר, מרתף היין הטוב ביותר, תפריט value for money, תפריט היין הטוב בירושלים, בצפון ובשרון, ועוד. אגב, אזור הדרום נפקד מהקטגוריות האזוריות, שכן לטענת המארגנים התפריטים שנשלחו ממנו לא סיפקו את הרמה הנדרשת.

הזוכה הגדול של התחרות שהתקיימה היום הוא תפריט היין של מסעדת "נורמן" שמאחוריו עומדת הסומלייה שירה צידון. צידון בת ה-26 מחזיקה ברזומה שלה ניהול תחום היין במסעדת מול ים וסטאז' במסעדה עטורת כוכבי מישלן בצרפת 'ראג'יס א ז'אק מרקון'.

שירה צידון
דייוויד לופטוס

לדברי השופטים התפריט של נורמן בלט מהתחלה מעל כולם והיה בו שילוב של מקצועיות, נגישות ואסתטיקה – מצד אחד מינימליזם ומצד שני מגוון יפה, נע בין קלאסיקות ליצרנים קטנים מקומיים, אלגנטי ומותאם במדויק למקום. "זה כמובן מאוד משמח לזכות", אומרת שירה צידון הסומלייה, "אבל יותר מזה משמחת היוזמה על תחרות כזאת ומשמח יותר שמסעדות רבות נענו לאתגר ושלחו תפריטים". על השאלה מדוע דווקא התפריט של נורמן זכה היה לצידון קצת יותר קשה או מביך לענות. "קודם כל חשוב לציין שאת הבסיס לתפריט בנה לפני שלוש שנים איש היין גל זהר ואחרי משה רוזן ואני הגעתי לפני שנה וחצי וקיבלתי בסיס מאוד מוצלח ויפה. כל אחד מאיתנו חזק בתחומים אחרים ולכן התפריט בסוף מסמן את שלוש החוזקות האלו, אבל בסופו של דבר אני חושבת שזה שנצמדנו לקלאסי ובכל זאת הבאנו איזה טוויסט שונה – בתוך המדינות שיחקנו עם הרבה ספקים, כך שיש מגוון מעניין".

ואלו כלל התוצאות:

תפריט היין הטוב ביותר
מקום ראשון: דה נורמן
ציון לשבח: טוטו, יפו תל אביב, מסה, קלואליס, הוטל מונטיפיורי

תפריט היין הטוב ביותר בביסטרו/בראסרי/ בר יין
מקום ראשון: גריג
ציון לשבח: בראסרי, הבסטה

תפריט הכוסות הטוב ביותר
מקום ראשון: טוטו
ציון לשבח: טייסטינג רום, בסטה

מרתף היין הטוב ביותר
מקום ראשון: קלואליס
ציון לשבח: פיקולה פסטה

תפריט היין -  value for money
מקום ראשון: האחים
ציון לשבח: דליקטסן, מורל טאפס בר בחיפה

תפריט היין הכשר הטוב ביותר
מקום ראשון: לה רג'נס

תפריט היין הטוב ביותר: אזור השרון והחוף
מקום ראשון: הלנה בנמל קיסריה
ציון לשבח: מסעדת נונו בהוד השרון

תפריט היין הטוב ביותר: אזור ירושלים
מקום ראשון: אדום

תפריט היין הטוב ביותר: אזור הצפון
מקום ראשון: רוטנברג
ציון לשבח: מגדלנה, קנטינה סושייל, סינטה בר



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו