לא מוכרחים שמפניה: איזה יין מבעבע כדאי לשתות בסילבסטר

מה תשתו בערב ראש השנה האזרחית, ולמה כדאי ללגום יין מבעבע גם בערבים אחרים

איתי גלייטמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הרמת כוסית שמפניה
איתי גלייטמן

בישראל אין כמעט יקבים שמתעסקים עם מבעבעים, אך יקב רמת הגולן עושה זאת בהצלחה רבה באופן עקבי. מי שגורף מחמאות הוא בדרך כלל הירדן בלאן דה בלאן, המבעבע הבכיר של היקב, מה שקצת מאפיל על האיכויות שטמונות במבעבע מסדרת גמלא הנמוכה יותר. הוא עשוי מענבי פינו נואר ושרדונה בחלוקה שווה ומגיע לחך בבעבוע נמרץ עם מרקם קרמי שממלא את החך, מתיקות פרי מעודנת וסיומת יבשה ופריכה. מבעבע מקומי נהדר, שהוא לדעתי גם אחד היינות הישראליים שנותן את התמורה הטובה ביותר למחירו (60 שקל).

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ