אחת ולתמיד: כמה זמן נותר ליין שלכם לחיות מהרגע שחלצתם אותו?

מהרגע שנפתח, לבקבוק יין יש שעון חול שאחריו הוא לא יותר מחומץ. אלה הימים הבטוחים, לפי סוג יין ובעזרת אחסון נכון - לגזור ולשמור

איתן לשם - צרובה
איתן לשם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתי כוסיות ובקבוק יין על רקע נוף כרמים
צילום: David Epperson / Getty Images

אתם בוודאי מכירים את הבעיה הזו משני קצותיה – יין שנפתח בחגיגיות בליל אמש מוצא את עצמו, מלא עד חציו, ממתין בבוקר שאחרי להילגם; או פתיחת דלת המקרר שחושפת בקבוק מצונן שממתין בפנים, כשהשאלה היחידה שמפרידה בינכם לבין פירוקו היא "כמה זמן הוא שוכב שם". ובכן שאלת "זמן החיים" של בקבוק היין שלכם הגיע לפתרון מדעי שישים סוף להסנפת פיית הבקבוק בניסיון נואש להבין האם היין עוד עמנו.

החדשות הקשות הן שלכל היותר ליין שלכם יש שבוע ימים – בתנאי שהוא פקוק ומאוחסן כהלכה. החדשות הטובות הן שגם אם יתקלקל במעט, היין יהפוך לחומץ ולא נשקפת ממנו סכנה לבריאותכם. המגזין ' wine folly' שם לעצמו למטרה לשים סוף להתחבטויות וההתלבטויות ויצר טבלה, פשוטה ולפי סוגי יין, שתברר עבורכם האם ניתן ללגום מהבקבוק המוזר הזה במקרר, או לא.

כמה זמן נשאר יין במקרר

השוק מציע היום מגוון פתרונות פיקוק ליינות – החל מפקקי שמפנייה מיוחדים לשמירת גזים, ועד פקקים להוצאת לחץ האוויר מהבקבוק כדי למנוע את החמצון עד כמה שניתן. כל הפתרונות הללו יאריכו בכמעט כפול את חיי בקבוק היין שלכם, בהשוואה לשימוש בפקק שעם המקורי של היין לדוגמה. גם המעבר על אחד ממקרי הטאבו הגדולים בעולם היין, כזה שאפילו הטבלה לעיל לא עוברת עליו, הוא קביל במזג האוויר הישראלי – הכנסת בקבוק יין אדום למקרר יוסיף כמה ימי חסד לבקבוק שהיה מתחמם אל מותו בחוץ. בכל מקרה, הפתרון הטוב ביותר לבקבוק יין שנפתח הוא פשוט לסיים אותו. חבל על כל טיפה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ