בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איפה נמצאים תפריטי היין הטובים בישראל?

תחרות Restaurant's Wine Awards למצטיינים בתחום קידום תרבות השתייה ותפריטי היין במסעדות התקיימה הערב בפעם השלישית בתל אביב. אלו הזוכים

5תגובות
תחרות היין בסומלייה 2019
דיוויד סילבר

זוהי השנה השלישית שתערוכת היין "סומלייה" מעלה על ראש שמחתה את תפריטי היין במסעדות הארץ ומעניקה להן ולאנשי היין פרסים על מצוינות בתחום בתחרות Restaurant's Wine Awards. על צוות השופטים, שגם יזמו את התחרות, נמנים כתב היין איתי גלייטמן (בעבר כותב מדור היין של הארץ) והיום כתב בלוג היין המקצועי Wine Review וגלי וולוצקי, עורכת מדור האוכל והיין של השבועון 'טיים אאוט' ולצידם אבי בן עמי, מפיק תערוכת היין סומלייה.

לפני שנקפוץ אל התוצאות המפתיעות בחלקן - מפתיע לגלות השנה בכל קטגוריה כמה וכמה מסעדות זוכות. "החלטנו לא לצמצם השנה את רשימת הזוכים כי אם להרחיב את היריעה", אומר גלייטמן ומסביר את הסיבה לגידול במסעדות הזוכות ועל הדרך, זורע גם סיבה לאופטימיות זהירה. "בבסיס התחרות עומדת רשימת דרישות אשר הצבנו כתנאי סף על מנת לעמוד בכל אחת מן הקטגוריות ומבחינתנו כל מי שעומד בדרישות הללו הרי שמגיע לו לזכות וזה לא משנה אם מדובר בשתי מסעדות כרגע או במאה מסעדות בתערוכה הבאה. מבחינה זו, הדבר דומה לתחרויות יין מקצועיות דומות שנערכות ברחבי העולם, כמו למשל במגזין היין Wine Spectator. אני סבור שמי שמקדם את תרבות היין בישראל ועושה מאמץ בהקשר הזה אז מגיע לו לזכות. כמובן, יש חשיבות גדולה לניסוח תפריט היין, להצגת היינות בו, למגוון היצרנים ולאיכותם, כמובן גודל התפריט ומקצועיות הגשת היין עצמו לסועד. בשנה שעברה למשל בקטגוריה הגבוהה ביותר שהיא תפריט היין הטוב ביותר זכו הבסטה ואלנה של מלון נורמן והשנה כבר ראינו ארבע זוכות".

זו השנה השלישית שהתחרות מתקיימת. אתה מרגיש שהיא מצליחה ליצור תנועת מסעדות משמעותית שמקדמת את תרבות השתייה בארץ, שהרי זו המטרה מבראשית?

"יש שתי תחושות שהן מנוגדות אחת לשנייה. הראשונה, קשורה בכל מה שקשור בעולם המסעדנות סביבנו באופן כללי. יש איזו תחושה של משבר, קושי קיומי, ודאי קשה יותר בנסיבות הללו להעסיק מלצרי יין מקצועיים או לשלם אלפי שקלים בחודש ליועץ קבוע או לקדם יין בהקשר המסורתי. מצד שני, יש מגמה מבורכת של יבוא הולך וגדל לישראל. אני חושב שוודאי ביחס לקוטנה של המדינה, אבל ממש לא רק, יש כאן היצע מדהים של יבוא. זה קורה לצד תעשיית יין מקומית שמתפתחת ללא הרף ובהקשר זה, אני חושב שעולם היין בישראל נמצא במגמה של שיפור. אמנם יש פחות מסעדות פיין דיינינג עם תפריטים מפוארים כמו בעבר, אבל העולם משתנה באופן כזה שגם ביסטרו קטן יכול היום ליצור לעצמו תפריט יין מכובד ומעניין. זה מה שאנחנו שואפים לעשות וגם מצליחים. עם זאת, יש גם מקום לשיפור. אנשים עדיין מגישים לתחרות תפריטי יין, כשהם נעדרים שנות בציר, עניין בסיסי ביותר. או מגישים תפריטי יין בלי הפרדה בין אזורים, סגנונות, כאילו רק ערמו את השמות אחד על יד השני. אני מצפה לראות אבולוציה של מי שלא זוכה, שישאל את עצמו מה אני יכול לעשות שיהיה טוב יותר עבור האורח שלי, שישפר בעבורו את חוויית היין במסעדה, יגדיל את המגוון, יציע עוד סגנונות ויצרנים מעניינים. גם מסעדות קטנות יכולות לעשות את זה היום בקלות יחסית ובכך לייצר ערך מוסף של ממש לאורחים שלהן". ובכן, הנה התוצאות:

תערוכת סומלייה
דיוויד סילברמן

המסעדות הזוכות בקטגוריית תפריט היין הטוב ביותר הן:

הבסטה, מסעדת אלנה במלון דה נורמן, מסעדת דון קמילו במלון דה ג'אפה ומסעדת הולה בראסרי של שף ויקטור גלוגר.

הזוכות בפרס תפריט היין המצטיין הן:

מסעדת קלארו של שף רן שמואלי, מסעדת מסה של שף אביב משה, מסעדת יפו תל אביב בהנהגת השף חיים כהן, ביסטרו טשרניחובסקי 6 של אייל מרמלשטיין, טאיזו של שף יובל בן נריה, מסעדת אדום הירושלמית, וקופי בר והוטל מונטיפיורי של המסעדנית רותי ברודו.

הזוכות בפרס תפריט היין שמעניק את התמורה הטובה ביותר לכסף הן המסעדה הטרייה איגרא רמה, רוטנברג המוערכת מקיבוץ גשר ומסעדת קופי בר הוותיקה.

הזוכות בפרס תפריט הכוסות הטוב ביותר הן, לא במקרה, מסעדות שמתפקדות מבחינת סועדים אוהבי יין כברי יין לכל דבר ועניין: בסטה, בר א וין, סנט אורבן במלון הסקוטי.

הזוכים בפרס תפריט היין הישראלי הטוב ביותר הם בר היין במלון המלך דוד שבירושלים וכן הרופטופ של מלון ממילא בירושלים.

את פרס ציון לשבח קיבלו מסעדות מצטיינות במאמצן לקדם את תרבות השתייה בישראל ואלו הן: סינטה בר בחיפה, קלואליס במלון הילטון תל אביב, קאב קם, תלפיות בחיפה, רוטנברג בקיבוץ גשר, קיטשן מרקט, קוואטרו, פר דרייר, פאסטל, קפה נורדוי, רופטופ מלון ממילא בירושלים, משייה,  בר היין במלון המלך דוד בירושלים, מלגו ומלבר, מונא מירושלים, חוות צוק, המלון הסקוטי בטבריה, הלנה בנמל בקיסריה, דקס מטבריה, אריא, בר א וין, מחניודה, אואזיס, אברטו מגדרה, טלביה בירושלים, מגדלנה מצומת מגדל, דליקטסן, בראסרי, OCD.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו