סודו של הירק הלבן הצומח באפלת מרתפי האיכרים

פריך, מתפצח, עסיסי ובעל טעם מיוחד, מורכב ועשיר: איך הפך האנדיב לירק הבלגי הלאומי ומה אפשר לעשות איתו במטבח הישראלי

שלמה פפירבלט
בריסל
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
שלמה פפירבלט
בריסל

מאפלה לאור גדול, זאת הדרך שעושה האנדיב, ירק מיוחד שארץ מוצאו (או בעצם ארץ המצאתו) היא בלגיה ומועד בואו לעולם נתון לוויכוח: המאה ה-18, אולי ה-19? כך או כך, ברור כי הוא הוצג לראשונה מחוץ לגבולות מולדתו בשנת 1875, בפני חברי "האגודה הלאומית לגידולי גינה של צרפת", וארבע שנים אחר כך נמכר ארגז ראשון שלו בשוק הסיטונאי של פריז תחת השם "האנדיב של בריסל".

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ