בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סודו של הירק הלבן הצומח באפלת מרתפי האיכרים

פריך, מתפצח, עסיסי ובעל טעם מיוחד, מורכב ועשיר: איך הפך האנדיב לירק הבלגי הלאומי ומה אפשר לעשות איתו במטבח הישראלי

11תגובות
סלט עם אנדיב
דודו בכר

מאפלה לאור גדול, זאת הדרך שעושה האנדיב, ירק מיוחד שארץ מוצאו (או בעצם ארץ המצאתו) היא בלגיה ומועד בואו לעולם נתון לוויכוח: המאה ה-18, אולי ה-19? כך או כך, ברור כי הוא הוצג לראשונה מחוץ לגבולות מולדתו בשנת 1875, בפני חברי "האגודה הלאומית לגידולי גינה של צרפת", וארבע שנים אחר כך נמכר ארגז ראשון שלו בשוק הסיטונאי של פריז תחת השם "האנדיב של בריסל". מי שהביא לפריז לראשונה את הירק הלבן והמריר הוא בוטניקאי ושמו אנרי דה וילמורין, שנתקל בו במקרה בתערוכה חקלאית בעיר הפלמית גנט. הבוטניקאי התעניין, טעם...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו