לא כשר ולא מתחנף: המטבח הפרסי כמו שלא הכרתם - עדות ועולם - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לא כשר ולא מתחנף: המטבח הפרסי כמו שלא הכרתם

לכתבה
המטבח הפרסי, בארץ אנחנו מכירים רק חלק קטן ממנודודו בכר

עלייתו ארצה של המטבח הפרסי יחד עם יהודי איראן הביאה את הגרסה הכשרה והחלקית בלבד שלו. השף הלל תווקולי ממסעדת "פאסטל" חושף את האוצרות הפרסיים שנותרו מאחור

7תגובות

הרבה יודעים להלל ולשבח את המטבח הפרסי בשל עושרו, למרות זאת – אפשר בהחלט שרובנו לא באמת מכירים אותו כהלכתו, בעיקר מפני שעלייתו ארצה נשאה את הגרסה הכשרה והחלקית בלבד שלו, זו שהיגרה לכאן עם יהודי איראן. השף הלל תווקולי ממסעדת "פאסטל" חושף את האוצרות הפרסיים שנותרו מאחור, אבל מצעיד אותם קדימה באינטרפרטציה מודרנית – מגונדי שרימפס, דרך תבשיל טלה ביוגורט ועד סשימי אינטיאס על טאבולה פריקי, קצת פרסי וקצת יפני; הכל – דרך הזווית הייחודית לו וברוב המנות ככולן – לימון פרסי, שחור או לבן.  "לפעמים צריך להקיף את כל העולם רק כדי לחזור שוב הביתה, להכיר אותו שוב ולהתחבר אליו מחדש", אומר השף הלל תווקולי, שאת...

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות