לא כשר ולא מתחנף: המטבח הפרסי כמו שלא הכרתם

עלייתו ארצה של המטבח הפרסי יחד עם יהודי איראן הביאה את הגרסה הכשרה והחלקית בלבד שלו. השף הלל תווקולי ממסעדת "פאסטל" חושף את האוצרות הפרסיים שנותרו מאחור

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
המטבח הפרסי
המטבח הפרסי, בארץ אנחנו מכירים רק חלק קטן ממנוצילום: דודו בכר

הרבה יודעים להלל ולשבח את המטבח הפרסי בשל עושרו, למרות זאת – אפשר בהחלט שרובנו לא באמת מכירים אותו כהלכתו, בעיקר מפני שעלייתו ארצה נשאה את הגרסה הכשרה והחלקית בלבד שלו, זו שהיגרה לכאן עם יהודי איראן. השף הלל תווקולי ממסעדת "פאסטל" חושף את האוצרות הפרסיים שנותרו מאחור, אבל מצעיד אותם קדימה באינטרפרטציה מודרנית – מגונדי שרימפס, דרך תבשיל טלה ביוגורט ועד סשימי אינטיאס על טאבולה פריקי, קצת פרסי וקצת יפני; הכל – דרך הזווית הייחודית לו וברוב המנות ככולן – לימון פרסי, שחור או לבן. 

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ