שיעור בבישול |

מתכונים תאילנדים לבשלן המתחיל

מסום טאם ועד הגרסה הישראלית הקלה לפאד תאי: גם בשלנים מתחילים יכולים לעשות ארוחה תאילנדית במהירות ובקלות (רק הצטיידו בחומרי הגלם הנכונים)

סוואלי אלדר, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סוואלי אלדר, שפית אורחת

מתכון ליאן מון סאן - סלט אטריות שעועית

חומרים:

100 גרם אטריות שעועית

2 גזרים חתוכים לגפרורים

2 מלפפונים חתוכים לגפרורים

3 כפות מירין

3 כפות רוטב דגים

1 כף חומץ אורז

1 כף סוכר לבן

ההכנה:

משרים את אטריות השעועית במים קרים 10 דקות ולאחר מכן מבשלים אותן במים חמים למשך דקה אחת.

מערבבים את המירין, רוטב הדגים, חומץ האורז והסוכר עד לקבלת רוטב אחיד.

יוצקים את הרוטב על האטריות, מערבבים היטב, מוסיפים את הגזר והמלפפון, מערבבים שוב ומגישים.

מתכון לברוקולי מוקפץ עם פטריות

חומרים:

200 גרם ברוקולי

100 גרם פטריות שמפיניון

3 כפות שמן אורז

3 כפות רוטב הוי סטיר 

1 כף סויה בהירה

1/2 כפית פלפל לבן

כף שום כתוש

כף שמן שומשום

ההכנה:

מחממים את השמן בווק ומטגנים את השום כ-2 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד שמן השומשום ומקפיצים תוך כדי ערבוב במשך 4-5 דקות.

מסירים מהאש, מוסיפים את שמן השומשום ומגישים.

למתכון לסום טאם - לחצו כאן

מתכון לפאד תאי בגרסה ישראלית

אחת המנות הרחוב המוכרות ביותר לתיירים המבקרים בתאילנד היא הפאד תאי. כיום ניתן להשיג בארץ רוטב שמורכב ממחית תמרהינדי, סוכר, רוטב דגים ותבלינים נוספים ומתאים בדיוק למנה, במקום לנסות להוסיף כל אחד מהתבלינים בנפרד. 

חומרים:

200 גרם אטריות אורז עבות מושרות במים

1 ביצה

3 כפות רוטב פאד תאי או רוטב דגים או רוטב פטריות אויסטר*

3 כפות שמן

1 גזר חתוך לגפרורים

חופן נבטים עבים

3 יח' בצל ירוק חתוך לרצועות ארוכות

1 כף סוכר

1 כף רוטב דגים*

1 כף בוטנים קצוצים

100 גרם טופו חתוך לקוביות

*רוטב דגים בעבור מי שרוצה להיצמד למקור התאילנדי, אך לגרסה צמחונית אפשר לוותר עליו

ההכנה:

מחממים את השמן בווק, טורפים ביצה עד לקבלת ביצה מקושקשת.

מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים מעט.

מוסיפים את האטריות ו-3 כפות רוטב פאד-תאי ובוחשים.

מוסיפים את הסוכר, הסויה המלח והפלפל. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך מוסיפים מעט רוטב דגים.

מוסיפים את הגזר, הנבטים והבצל ירוק ובוחשים.

מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל בוטנים קצוצים ומגישים.

___

השפית התאילנדית סאוולי אלדר מחברת אוריינטל פוד

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ