בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שני מתכונים מווייטנאם של אהרוני

שתי מנות בולטות מהמטבח הווייטנאמי כפי שמכין אותן השף ישראל אהרוני: סלט עוף עם אננס ומיני פאנקייקס עם אורז. מתוך הספר "ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה"

תגובות

סלט עוף עם אננס מוויאטנם

6-4 מנות

אחד הסלטים הפופולאריים בביתי. הוא נוצר מחיבור של כמה אלמנטים מסלטים שונים במטבח הווייטנאמי, ויצא מנצח.

לעוף:

2 כפות שמן

1 חזה עוף מנוקה משומן וגידים, חתוך לרצועות דקיקות

1 כף רוטב דגים

1 כף מיץ ליים (או לימון)

2 כפיות סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום

לרוטב:

1/2 אננס טרי קטן חתוך לפיסות

1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ

4 שיני שום קלופות

2-1 פלפלי צ'ילי אדומים פרוסים

1 מקל למון גראס קצוץ

3 כפות רוטב דגים

2 כפות סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום

3 כפות מיץ לימון או ליים

1 כפית שמן שומשום

לסלט:

1 סלסילה אפונה סינית טרייה או 100 גרם שעועית ירוקה

1/2 1 כוסות נבטים טריים

1/2 אננס טרי קטן חתוך לפיסות בגודל של כ-2 ס"מ

3 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות אלכסוניות

להגשה:

1/2 כוס עלי נענע טריים

1/2 כוס עלי כוסברה טריים

3 כפות בוטנים קלויים קצוצים

הכנה:

העוף: מחממים את השמן במחבת, וכשהוא חם מאוד, מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות, עד שהן משנות את צבען ללבן. מוסיפים את רוטב הדגים, מיץ הליים (או הלימון) והסוכר, מערבבים ומבשלים יחד עוד דקה. מקררים לגמרי.
הרוטב: שמים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון או בבלנדר ומרסקים לתערובת פירורית מעט.
חולטים את האפונה הסינית במים רותחים 20 שניות (או את השעועית הירוקה 2 דקות). מוציאים, מסננים ומקררים תחת מי ברז.
מערבבים את העוף עם חומרי הסלט, יוצקים את הרוטב ומערבבים. מוסיפים את הנענע והכוסברה, מערבבים, מעבירים לכלי הגשה, מפזרים מלמעלה את הבוטנים הקלויים ומגישים.

פנקייקס אורז ויאטנם

כ-15 פנקייקס קטנים

אפשרות לצמחוני, טבעוני, ללא גלוטן    

דוגמה מאלפת לקשרי מזרח-מערב. זהו פנקייק עשוי בלילה דומה למדי לזו שאנחנו רגילים להכין, אלא שהקמח הוא קמח אורז, הנוזל - קרם קוקוס, התיבול אסיאתי למהדרין, ומעל הפנקייק יש ציפוי בשר, משל היה פיצה או לחמה בעג'ין. לטיגון הפנקייקס עדיפה מחבת שקעים קטנים (לפנקייקס קטנים). בהיעדר מחבת כזאת, טגנו את הפנקייקס במחבת הקטנה ביותר שלכם, בזה אחר זה.

לגרסה צמחונית, טבעונית ונטולת גלוטן – החליפו את הבשר שבציפוי בסלסילת פטריות שמפיניון, פורטבלו או שיטאקה או בתערובת שלהן. כל שאר המרכיבים, כמו במתכון להלן.

לבלילה:

1 כוס קרם קוקוס

1/2 כוס מים

1 כוס קמח אורז

1 כף סוכר

מלח, פלפל גרוס

1/2 כפית כורכום

1/4 כוס כוסברה קצוצה דק

2 בצלים ירוקים קצוצים דק

1 פלפל צ'ילי אדום חריף קצוץ דק

לציפוי הפנקייקס:

2 כפות שמן

2 שיני שום קצוצות

1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ דק

1 פלפל צ'ילי אדום פרוס

250 גרם בשר בקר טחון

מעט מלח ופלפל שחור גרוס

1 כף רוטב סויה מתוק

1 כף רוטב דגים

2 כפיות סוכר חום

1 כפית שמן שומשום

חופן תלתלי בצל ירוק

הכנה:

מערבבים את חומרי הפנקייקס לבלילה אחידה ומקררים שעה במקרר.
משמנים את השקעים במחבת במעט שמן ומחממים. יוצקים מעט מהבלילה לשקעים ומטגנים עד שהפנקייקס יציבים לגמרי. מוציאים מהמחבת.  
מכינים את תערובת הבשר: מחממים את השמן במחבת, וכשהוא חם מטגנים בו כדקה את השום, הג'ינג'ר והצ'ילי. מוסיפים את הבשר, מעט מלח ופלפל ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב, עד שהבשר שחום לגמרי. מוסיפים את הסויה, רוטב הדגים, הסוכר ושמן השומשום, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד עוד 3 דקות.
מניחים כף גדושה מהמילוי על כל פנקייק, מפזרים מלמעלה מעט תלתלי בצל ירוק ומגישים.

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו