בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

וואשליאני: התשובה הגיאורגית לשטרודל

וואשליני הוא התשובה הגיאורגית לשטרודל האוסטרי ובפועל מדובר במאפה בצק ממולא בתפוחים שרצוי להגיש עם קצפת בצד או עם ריבת שזיפים. מתכון של בלה חנן (ממסעדת שותא)

תגובות

מתכון לוואשליאני (מאפה תפוחים גיאורגי)

לבצק ( ל 20- יחידות):

1 ק"ג קמח לבן מנופה

3 כוסות מי סודה לשתיה

1/2 כוס שמן קנולה

2 ביצים

מעט מלח

מלית תפוחים

2 ק"ג תפוחי גראנד סמיט חתוכים לקוביות

1 כוס סוכר

1 כף קינמון טחון

1 כף ציפורן טחון

מיץ מלימון 1 סחוט

ההכנה:

לערבב את התפוחים יחד עם כוס סוכר, קינמון, ציפורן ומיץ הלימון יחד ולהניח לחצי שעה להגרת הנוזלים.

הכנת הבצק:

ללוש את כל החומרים יחד במיקסר עם וו גיטרה לבצק יציב ולא לח, כשהבצק נפרד ממיכל המיקסר ניתן להפסיק את הלישה.

להוציא את הבצק מקערת המיקסר ולהניח אותו למנוחה ל- 20 דקות מכוסה במגבת נקיה.

לקרוץ כדורים בגודל כדור טניס וללוש את הבצק לעיגולים.

להניח ל- 10 דקות למנוחה.

לרדד את עיגולי הבצק לעלים עגולים ולהניח למנוחה נוספת של 10 דקות.

בעזרת ידיים משומנות להתחיל לפתוח את הבצק בעדינות לעלה דק על משטח עבודה לגודל 40/40.

לשמן מעט - ניתן בספריי שמן.

לקפל את הבצק למרובע שווה.

לסחוט היטב את התפוחים מהנוזלים שהגירו.

להניח מלית במרכז הבצק כ- 3 כפות.

לקפל את הבצק בצורת מעטפה ולהניח על תבנית.

לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות או עד שהמאפה מקבל גוון זהוב.

הגשה:

לזרות מעל המאפה אבקת סוכר ולהגיש עם קצפת ביתית או עם ריבת שזיפי שגיב.

שיהיה שבוע טוב ובתאבון וכמו שאומרים הגרוזינים: גאומרג'וס! (לחיים).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו