מתכון

וואשליאני: התשובה הגיאורגית לשטרודל

וואשליני הוא התשובה הגיאורגית לשטרודל האוסטרי ובפועל מדובר במאפה בצק ממולא בתפוחים שרצוי להגיש עם קצפת בצד או עם ריבת שזיפים. מתכון של בלה חנן (ממסעדת שותא)

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
בלה חנן, שפית אורחת

מתכון לוואשליאני (מאפה תפוחים גיאורגי)

לבצק ( ל 20- יחידות):

1 ק"ג קמח לבן מנופה

3 כוסות מי סודה לשתיה

1/2 כוס שמן קנולה

2 ביצים

מעט מלח

מלית תפוחים

2 ק"ג תפוחי גראנד סמיט חתוכים לקוביות

1 כוס סוכר

1 כף קינמון טחון

1 כף ציפורן טחון

מיץ מלימון 1 סחוט

ההכנה:

לערבב את התפוחים יחד עם כוס סוכר, קינמון, ציפורן ומיץ הלימון יחד ולהניח לחצי שעה להגרת הנוזלים.

הכנת הבצק:

ללוש את כל החומרים יחד במיקסר עם וו גיטרה לבצק יציב ולא לח, כשהבצק נפרד ממיכל המיקסר ניתן להפסיק את הלישה.

להוציא את הבצק מקערת המיקסר ולהניח אותו למנוחה ל- 20 דקות מכוסה במגבת נקיה.

לקרוץ כדורים בגודל כדור טניס וללוש את הבצק לעיגולים.

להניח ל- 10 דקות למנוחה.

לרדד את עיגולי הבצק לעלים עגולים ולהניח למנוחה נוספת של 10 דקות.

בעזרת ידיים משומנות להתחיל לפתוח את הבצק בעדינות לעלה דק על משטח עבודה לגודל 40/40.

לשמן מעט - ניתן בספריי שמן.

לקפל את הבצק למרובע שווה.

לסחוט היטב את התפוחים מהנוזלים שהגירו.

להניח מלית במרכז הבצק כ- 3 כפות.

לקפל את הבצק בצורת מעטפה ולהניח על תבנית.

לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות או עד שהמאפה מקבל גוון זהוב.

הגשה:

לזרות מעל המאפה אבקת סוכר ולהגיש עם קצפת ביתית או עם ריבת שזיפי שגיב.

שיהיה שבוע טוב ובתאבון וכמו שאומרים הגרוזינים: גאומרג'וס! (לחיים).

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ