בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פותחים שולחנות עגולים: ארבעה מתכונים עולמיים

לרגל פתיחת תחילת המיזם הקולנירי Round Tables ארבעה מתכונים של המסעדות מאתונה, ניו יורק, ברצלונה ולונדון המתארחות בארץ

תגובות
לברקי - דג לברק אפוי במלח ים. השף קוסטס ספיליאדיס, מילוס אתונה

במקביל לכך שהמטבח הישראלי תוקע ידע במפת העולם, שפים בינלאומיים המגיעים לארץ לאירועים מיוחדים הופכים לעניין נפוץ. המיזם הקולינרי החדש Round Tables מנסה להגשים מושג חדש בתחום האוכל: גסטרו-דיפלומטיה. ובמילים אחרות, קולינריה כפתח לדיאלוג, יחסים ושיח בין עמים ומדינות.

החל מהשבוע הבא ינחתו בארץ תשעה שפים בינלאומיים ממסעדות יוקרה באתונה, לוס אנג'לס, לונדון, ברצלונה, ברלין ועוד, על צוותם ותפריטם, לשבוע שלם של ארוחת טעימות לקהל הישראלי ויתארחו במסעדות כמו טאיזו, יפו- תל אביב, לומינה ועוד. ביקשנו מארבעה שפים המשתתפים במיזם לבחור באחת ממנות הדגל שלהם ואלו הן התוצאות:

מתכון לדג לברק אפוי במלח ים

השף קוסטס ספיליאדיס, ממסעדת "מילוס", אתונה

חומרים ל-2 סועדים:

דג לברק שלם (3 קילו)

שומר קצוץ

חופן שמיר קצוץ

מלח ים (2 קילו)

שמן זית מעולה

להגשה: לימון, צלפים, אורגנו ופטרוזיליה.

ההכנה:

מחממים תנור לחום הגבוה ביותר (250 מעלות).
פותחים את בטן הדג, מנקים ומוציאים את פנים הבטן החוצה. שוטפים היטב וממלאים בשומר, שמיר ובפטרוזיליה.
מניחים את הדג על תבנית ברזל ומכסים את כולו עם מלח ים בעובי של  1/2 ס"מ מלמעלה ולמטה.
מכניסים לתנור למשך 40 דקות.
מוציאים את הדג מהתנור, סודקים את שכבת המלח בעזרת כף (במקום אחד)
מסירים שכבת המלח העליונה וזורקים לפח.
מכניסים כף מתחת לעור הדג בצמוד לזנב כך שתהייה אנכית לדג. לוקחים כף נוספת ושמים אותה מעל העור (במקביל לכף הראשונה) כך שהכפות מונחות אחת על השנייה. בזהירות מגללים את עור הדג מהזנב ועד הראש.
שמים את הדג על צלחת וזולפים שמן זית מעל. מעטרים עם לימון, 8 צלפים, אורגנו ופטרוזיליה.
מגישים מיד

מתכון למרק צונן של מנגו ירוק ועגבניות


מרק צונן של מנגו ירוק ועגבניות
שף ויואק סינג'ה, סינמן קיטשן לונדון

השף ויואק סינג'ה, סינמן קיטשן, לונדון

גספצ'ו ספרדי עם טוויסט הודי נוסח מסעדת סינמן קיטשן. התוספת של המנגו הירוק מקפיצה אותו, ומעניקה לו עומק של טעם. כשהוא מוגש יחד עם סלט קינואה התוצאה היא מנה ראשונה קלילה, שונה וטעימה ביותר. המרק מושלם לצד סלט קינואה, שהמתכון לו מצורף גם כן.

חומרים למרק:

10 עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים

5 מנגו ירוקים

5 פלפלים אדומים, מגורענים וחתוכים גס

חתיכת ג'ינג'ר טרי באורך חמישה סנטימטרים, קלוף וקצוץ גס

5 שיני שום קלופות

1 כפית של זרעי כמון קלויים

1 כפית אבקת צ'ילי אדום

3 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד קצת להזלפה

1 כפית מלח

½ כפית סוכר

250 מ"ל מים

סלט עלים או עלי גרגיר נחלים לקישוט

ההכנה:

לערבב יחד את כל החומרים, מלבד המים, בקערה שאינה מתכתית ולהשאיר בצד עד שתיווצר מרינדה במשך כשלוש שעות.

להוסיף את המים, להעביר לבלנדר או למעבד מזון עד שיתקבל מרקם חלק.

לסנן  את המרק לקערה, תוך סחיטה של הירקות, כדי להפיק כמה שיותר טעם.

לכסות ולשמור במקרר עד שהמרק נהיה קר.

יוצקים את מרק העגבניות לתוך הקערות ומזליפים שמן זית ממש לפני ההגשה.

מקשטים עם עלי גרגיר נחל.

חומרים לסלט קינואה:

2 כפיות שמן

½ כפית זרעי חרדל שחור

200 גרם קינואה מבושלת, סחוטה ומצוננת

1 צ'ילי ירוק קצוץ דק

½ בצל סגול גדול, פרוס דק

½ פלפל אדום, פרוס דק

חתיכה בארוך 2.5 ס"מ של ג'ינג'ר טרי, קלוף וקצוץ דק

1 כף כוסברה טרייה קצוצה

1 כפית מלח

מיץ מחצי לימון

ההכנה:

לחמם את השמן במחבת עד לנקודת עישון ולהוסיף את זרעי החרדל. כאשר הם מתבקעים להסיר את המחבת מהאש ולצקת את השמן והזרעים לקינואה. להוסיף את שאר החומרים, לערבב יחד, לתקן את התיבול ולהניח בצד.

מתכון קראמבל סלק עם עלי מנגולד

מתכון קראמבל סלק עם עלי מנגולד
מסעדת פאט רדיש, ניו יורק

מסעדת פאט רדיש, ניו יורק

חומרים ל-8 מנות/ תבנית פאי:

לבשמל:

100 גרם חמאה

1.5 כוסות קמח

3 כוסות חלב

200 גרם גבינת צ'דר מגורדת

¼ כוס חרדל איכותי

רוטב וורצ'סטרשייר

טָבַּסקו

הוראות הכנה לבשמל:

ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש נמוכה.
מוסיפים את הקמח עד לקבלת רביכה.
מבשלים במשך כמה דקות, תוך כדי בחישה מתמדת עד שהרביכה מריחה מוכנה אך נותרת לבנה.
אחר כך להקציף לתוך זה את החלב בשלבים עד לקבלת רוטב סמיך ומאוד חלק
מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד שהיא נמסה.
לתבל היטב, ולהוסיף קורט יפה של חרדל, קורט יפה של רוטב וורצ'סטרשייר ועוד קורט של טבסקו (גם מלח אם יש צורך).

חומרים לקראמבל:

1 כוסות קמח (מחולקות)

½ כוס שיבולת שועל

100 גרם חמאה מקוררת וחתוכה לקוביות

½ כוס אגוזי לוז קלויים וקצוצים

1 כוס גבינת צ'דר מגוררת

30 גרם גבינת פרמזן מגוררת

קורט אגוז מוסקט

הוראות הכנה לקראמבל:

מערבבים יחד את הקמח, שיבולת שועל ואגוזי לוז.
מוסיפים את החמאה והגבינות ולשים עם האצבעות עד לקבלת תערובת של חתיכות קטנות וגדולות.
מתבלים לפי החוש עם המוסקט, מלח ופלפל.

חומרים למלית:

1.5 ק"ג סלק (כולל העלים)

1 כפית של תימין קצוצים וקומץ של גבעולים

4 שיני שום

1 כפית של פלפל שחור לא גרוס

צרור עלי מנגולד

הוראות הכנה למלית:

חותכים את הסלקים ומסירים מהם עלים מיותרים, שוטפים ביסודיות.
שמים את הסלקים, התימין השום והפלפל בסיר גדול של מים מלוחים.
מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסלקים מתרככים. מסננים ומצננים.
חולטים את הסלק והמנגולד במים ממולחים.
קוצצים לחתיכות גסות את הירקות והעלים.
מקלפים ופורסים את הסלק לרוחב לפרוסות עבות.
מורחים שכבה של בשמל בתחתית של תבנית משומנת בחמאה.
מניחים שכבה של סלקים, ואחריה שכבה של עלים ירוקים וגבעולים.
מתבלים במלח, פלפל ותימין.
מורחים עוד שכבה נדיבה של בשמל וחוזרים על כל התהליך עד למילוי התבנית.
מכסים את כל פני השטח בקראמבל, אופים בתנור ב-170 מעלות עד להשחמה.

מתכון לקונפי טרטר עגבניות

קונפי טרטר עגבניות של השף טרגלוס, ברצלונה

שף טרגלוס, ברצלונה

חומרים לקונפי:

2.5 קילוגרם עגבניות גדולות ובשלות

מלח, סוכר, פלפל שחור

ההכנה:

לבשל קצרות במים רותחים את העגבניות עד שאפשר לקלף את עורן בקלות.

להוציא מתוכן את הגרעינים.

להוסיף מלח, סוכר ופלפל שחור.

לאפות 20 דקות בחום של 120 מעלות כשפניהן כלפי מעלה.

להפוך ולהוסיף מלח, סוכר ופלפל, ולאפות עוד 20 דקות בחום של 120 מעלות.

להפוך שוב ולמשוח בשמן זית. לאפות 40 דקות בחום של 140 מעלות.

חומרים לרוטב ויניגרט:

225 גרם גרעיני חרדל

125 גרם חרדל דיז'ון

25 גרם טבסקו

225 גרם רוטב וורצ'סטרשייר

350 גרם שמן זית

אופן ההכנה: לערבב את החומרים

חומרים לרוטב לטרטר:

500 גרם טרטר עגבניות

20 גרם בצלי שאלוט קצוצים

20 גרם מלפפונים חמוצים קצוצים

10 גרם צלפים קצוצים

5 גרם עירית קצוצה

10 גרם ויניגרט

אופן ההכנה: לערבב הכל יחד

קישוטים:

10 גרם עירית קצוצה

חפיסת פרחי קורנבריה

חפיסת עלי בזיליקום

אופציה לנועזים: לשבור ביצה חיה מעל ממש כמו בתמונה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו