בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון למחמאר או מסח׳אן

המחמאר היא מנה ביתית מהמטבח הערבי, שבאזור המשולש נקראת גם מסח׳אן. היא עשירה בטעמי בצל, עוף וסומק - טעמים שנספגים בפיתה הטרייה, שאוספת הכל למנה אחת מהודקת

תגובות
מחמאר
אמיר דיב

מתכון למחמאר או מסח׳אן

להכנת 4-2 מנות:

פיתה טרייה מהטאבון

1 עוף חתוך לחצי או לרבעים

או רצועות עוף

פלפל אנגלי לפי הטעם

קינמון לפי הטעם

הל לפי הטעם

2 עלי דפנה

5 בצלים בינונים חתוכים לרצועות

1/2 כוס שמן זית

2 כפות סומק

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

שמן זית לטיגון

להגשה:

חופן צנוברים ושקדים מטוגנים או קלויים

פטרוזיליה קצוצה

שמן זית להזלפה

מעט סומק

אופן ההכנה:

להכנת העוף מבשלים את העוף במים עם הקינמון, ההל, עלי הדפנה והפלפל האנגלי במשך כשעה, עד שהעוף רך ונימוח. שומרים בצד את מי בישול העוף.

במחבת שבה מעט שמן זית מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הסומק והתבלינים לפי הטעם ומערבבים היטב.

מוסיפים חצי כוס מים ממי בישול העוף וממשיכים לאדות במשך 20 דקות, עד שהבצל רך וצבוע בתבלינים.

לוקחים את הפיתה ומפזרים עליה את תערובת הבצל. מוסיפים את העוף, כך שיכסה את כל שטח הפיתה. מכניסים לתנור, שחומם מראש לחום של 160 מעלות, ואופים עד לקבלת צבע זהוב.

מוציאים מהתנור, מפזרים צנוברים ושקדים קלויים, סומק ופטרוזיליה קצוצה. מזליפים מעט שמן זית ומגישים.

_

המתכון לקוח מתוך הספר "המטבח הערבי-הגלילי" בהוצאת דני ספרים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו