מתכון למוסקה חצילים (מסקעה)

המוסקה - או מֻסַקַּעַה בערבית מצרית - היא תבשיל האופייני למטבח הערבי והמטבח הבלקני כאחד. בשני המטבחים מכינים את המוסקה במגוון גרסאות, אך שני חומרי הגלם החשובים - החציל והבשר - מהווים חוט מקשר בין כולן

רידא עאשייר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מסקעה
רידא עאשייר

מתכון למוסקה חצילים (מסקעה)

להכנת המוסקה:

1 ק״ג חציל באלדי גדול

מעט מלח לפיזור

1 בצל בינוני

4 שיני שום

מעט שמן קנולה

1/2 ק״ג בשר בקר טחון

מעט בהרט

מעט כוסברה יבשה

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מקלפים את החצילים ופורסים לרצועות. מניחים את החצילים החתוכים במסננת מעל קערה וזורים עליהם מעט מלח. מניחים בצד למשך שעה, עד שהחציל מגיר את נוזליו.

קוצצים את הבצל והשום. מחממים בסיר בינוני מעט שמן קנולה, ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את

הבשר הטחון ומטגנים במשך 5 דקות, עד שהבשר משחים מעט. בסיר עמוק מחממים מעט שמן ומטגנים את רצועות החצילים

עד לקבלת צבע שחום. מניחים על נייר סופג. מוסיפים את החצילים המטוגנים לסיר הבשר, מוסיפים את התבלינים, מלח ופלפל ומבשלים יחד במשך 15 דקות עד אש בינונית. לאחר מכן ממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך כ 5- דקות נוספות.

מגישים את התבשיל עם אורז מתובל, לפי הטעם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ