בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון למוסקה חצילים (מסקעה)

המוסקה - או מֻסַקַּעַה בערבית מצרית - היא תבשיל האופייני למטבח הערבי והמטבח הבלקני כאחד. בשני המטבחים מכינים את המוסקה במגוון גרסאות, אך שני חומרי הגלם החשובים - החציל והבשר - מהווים חוט מקשר בין כולן

תגובות
מסקעה
אנטוליו מיכאלו

מתכון למוסקה חצילים (מסקעה)

להכנת המוסקה:

1 ק״ג חציל באלדי גדול

מעט מלח לפיזור

1 בצל בינוני

4 שיני שום

מעט שמן קנולה

1/2 ק״ג בשר בקר טחון

מעט בהרט

מעט כוסברה יבשה

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מקלפים את החצילים ופורסים לרצועות. מניחים את החצילים החתוכים במסננת מעל קערה וזורים עליהם מעט מלח. מניחים בצד למשך שעה, עד שהחציל מגיר את נוזליו.

קוצצים את הבצל והשום. מחממים בסיר בינוני מעט שמן קנולה, ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את

הבשר הטחון ומטגנים במשך 5 דקות, עד שהבשר משחים מעט. בסיר עמוק מחממים מעט שמן ומטגנים את רצועות החצילים

עד לקבלת צבע שחום. מניחים על נייר סופג. מוסיפים את החצילים המטוגנים לסיר הבשר, מוסיפים את התבלינים, מלח ופלפל ומבשלים יחד במשך 15 דקות עד אש בינונית. לאחר מכן ממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך כ 5- דקות נוספות.

מגישים את התבשיל עם אורז מתובל, לפי הטעם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו