בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

חלוואת' אל ג'יבן ריקוטה, דבש וקרמבל סולת

קינוח מאזור סוריה וירדן שנראה כמו קנלוני מבצק של גבינה ערבית וסולת, עם קרם גבינה ותוספות מתוקות. מתכון מתוך הספר: "המטבח הערבי-גלילי"

תגובות

חלוואת' אל ג'יבן הוא קינוח מתוק שנפוץ בעיקר בסוריה ובירדן– מעין קנלוני מבצק המוכן מגבינה ערבית וסולת, ומשודך עם קרם גבינה ותוספות מתוקות. כאן נוסף טוויסט מודרני, שמתגלם בריקוטה, בקרם הנענע ובקרמבל הפריך.

חלוואת אל ג'יבן
אמיר דיב

חומרים להכנת 6 מנות:

להכנת הבצק:

1/2 ק“ג גבינה ערבית

120 גרם סוכר

250 גרם סולת

120 מ“ל מים

לקרם הגבינה:

300 מ“ל שמנת מתוקה % 38

80 גרם דבש

300 גרם גבינת ריקוטה טרייה

לקרמבל:

100 גרם סולת

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גרם סוכר

1 כף קמח

להגשה:

דבש

פירות לפי הטעם: תותים, דובדבנים

אופן ההכנה:

להכנת הבצק מעבדים את הגבינה במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית. מרתיחים את הסוכר והמים בסיר על אש גבוהה. מוסיפים את הסולת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כמה דקות עד שהבלילה הופכת סמיכה. מוסיפים את פירורי הגבינה ומבשלים במשך 12 דקות תוך כדי בחישה, עד שהבצק מתחיל להיפרד מדופנות הסיר. מעבירים לצינון במקרר למשך כשעה, עד התייצבות הבלילה.

מרדדים את התערובת בעזרת מערוך (רצוי בין שני ניירות אפייה) למלבן בעובי 1 ס“מ. חותכים למלבנים בגודל 10x8 ס״מ.

להכנת קרם הגבינה מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת רכה. מערבבים את גבינת הריקוטה והדבש ומקפלים פנימה את הקצפת עד לקבלת קרם אחיד.

מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומזליפים לאורך מלבני הבצק. מגלגלים את הבצק סביב המילוי לצורת קנלוני ומעבירים למקרר להתייצבות עד ההגשה.

להכנת קרמבל הסולת שמים את כל חומרי הקרמבל במעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים, עד לקבלת פירורים.

אוספים את הפירורים ויוצרים כדור בצק. עוטפים אותו בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה. מחממים תנור ל- 150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. באמצעות פומפייה גסה מגרדים את הבצק לפירורים. מפזרים בתבנית ואופים במשך כ- 10 דקות, עד להזהבת הפירורים. להרכבת המנה מניחים בכל צלחת שני גלילים ממולאים, מזליפים מעט דבש (לא חובה) ומעטרים בערימות של קרמבל ופירות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו