בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

בצק פילו ממולא באגוזים

גלאש זהו מאפה של בצק פילו ממולא באגוזים, שומשום, צימוקים וסוכר חום, עטוף בחמאה מומסת ומי סוכר. חותכים אותו לעיגולים קטנים ומגישים בשעות אירוח לצד הקפה השחור. מתכון מתוך הספר: "המטבח הערבי-הגלילי"

תגובות
בצק פילו ממולא באגוזים
אמיר דיב

להכנת כ 12- מאפים:

300 גרם בצק פילו

50 גרם חמאה למריחה

להכנת המילוי:

150 גרם אגוזים שבורים

80 גרם שומשום קלוי וטחון

60 גרם סוכר חום

100 גרם צימוקים בהירים

50 גרם חמאה מומסת

למי הסוכר:

100 גרם סוכר לבן

100 מ״ל מים

מקל קינמון

קליפת לימון מלימון אחד

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי המילוי יחד.

חותכים את בצק הפילו למלבנים באורך של 20 ס“מ וברוחב של 10 ס״מ. מסדרים 2 שכבות בצק זו על זו ומורחים חמאה ביניהן.

מסדרים את המילוי מעל הבצק ומגלגלים. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק ומניחים את צינורות הבצק בתבנית משומנת.

אופים בתנור, שחומם מראש ל 180- מעלות, במשך 10 דקות.

להכנת מי הסוכר מביאים את כל המרכיבים לרתיחה. יוצקים על המאפה לאחר האפייה ופורסים לחתיכות קטנות.

מערבבים את כל חומרי המילוי יחד.

חותכים את בצק הפילו למלבנים באורך של 20 ס“מ וברוחב של 10 ס״מ. מסדרים 2 שכבות בצק זו על זו ומורחים חמאה ביניהן.

מסדרים את המילוי מעל הבצק ומגלגלים. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק ומניחים את צינורות הבצק בתבנית משומנת.

אופים בתנור, שחומם מראש ל 180- מעלות, במשך 10 דקות.

להכנת מי הסוכר מביאים את כל המרכיבים לרתיחה. יוצקים על המאפה לאחר האפייה ופורסים לחתיכות קטנות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו