מתכון |

בצק פילו ממולא באגוזים

גלאש זהו מאפה של בצק פילו ממולא באגוזים, שומשום, צימוקים וסוכר חום, עטוף בחמאה מומסת ומי סוכר. חותכים אותו לעיגולים קטנים ומגישים בשעות אירוח לצד הקפה השחור. מתכון מתוך הספר: "המטבח הערבי-הגלילי"

אמיר סליבא
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בצק פילו ממולא באגוזים
גלאש- בצק פילו ממולא באגוזיםצילום: אמיר דיב

להכנת כ 12- מאפים:

300 גרם בצק פילו

50 גרם חמאה למריחה

להכנת המילוי:

150 גרם אגוזים שבורים

80 גרם שומשום קלוי וטחון

60 גרם סוכר חום

100 גרם צימוקים בהירים

50 גרם חמאה מומסת

למי הסוכר:

100 גרם סוכר לבן

100 מ״ל מים

מקל קינמון

קליפת לימון מלימון אחד

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי המילוי יחד.

חותכים את בצק הפילו למלבנים באורך של 20 ס“מ וברוחב של 10 ס״מ. מסדרים 2 שכבות בצק זו על זו ומורחים חמאה ביניהן.

מסדרים את המילוי מעל הבצק ומגלגלים. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק ומניחים את צינורות הבצק בתבנית משומנת.

אופים בתנור, שחומם מראש ל 180- מעלות, במשך 10 דקות.

להכנת מי הסוכר מביאים את כל המרכיבים לרתיחה. יוצקים על המאפה לאחר האפייה ופורסים לחתיכות קטנות.

מערבבים את כל חומרי המילוי יחד.

חותכים את בצק הפילו למלבנים באורך של 20 ס“מ וברוחב של 10 ס״מ. מסדרים 2 שכבות בצק זו על זו ומורחים חמאה ביניהן.

מסדרים את המילוי מעל הבצק ומגלגלים. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק ומניחים את צינורות הבצק בתבנית משומנת.

אופים בתנור, שחומם מראש ל 180- מעלות, במשך 10 דקות.

להכנת מי הסוכר מביאים את כל המרכיבים לרתיחה. יוצקים על המאפה לאחר האפייה ופורסים לחתיכות קטנות.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ