בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארבעה מתכונים לארוחת ערב תאילנדית

מסלט אטריות שעועית ועד פאננג פלא: השף יניר גרין (ממסעדת טייגר לילי) מציע ארבע מנות לארוחה תאילנדית בבית ששווה להתאמץ בשבילה

תגובות
קארי פאננג פלא
תומר אפלבאום

מתכון לקארי פאננג פלא

בתאילנד אפשר למצוא לא מעט סוגי קארי והפאננג הוא אחד הפופולריים ביותר. המתכון הנ"ל כמו יתר המתכונים ברשימה, הוא לא מהסוג של "לזרוק לסיר" כמה רכיבים שמצאנו במקרר אלא דורש היערכות מוקדמת. ולטובת המנה הצטיידו בבאק צ'וי, במחית קארי אדום (ובחנויות המתמחות בחומרי גלם מהמזרח תמצאו גם קארי פאננג אמיתי, אבל גם מחית קארי רגילה תעשה את העבודה), עלי קפיר ליים, רוטב דגים ובחלב קוקוס.

חומרים (2 מנות):

4 כפות שמן

3 כפות מחית קארי אדום

2 כפות סוכר דקלים, קצוץ

4 כפות רוטב דגים

2 יחידות קפיר ליים

10 כפות ציר עוף (רצוי, לא חובה)

8 כפות חלב קוקוס

2 יחידות פילה דניס, חתוך לקוביות גדולות

מעט קורנפלור

½ כוס שעועית ירוקה, חתוכה לאורך של 5 ס"מ

2 יחידות באק-צ'וי, חתוך לחתיכות באורך כ-4 ס"מ

חופן במבו שוט, חלוט במים רותחים, מסונן ומקורר

10 יחידות עלי קפאו (בזיליקום תאילנדי) או בזיליקום

חופן רצועות פלפל אדום

2 יחידות פלפל אדום מתוק, יבש נקי מגרעינים וחתוך ל-4

ההכנה:

מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים קלות את מחית הקארי האדום.
מוסיפים את סוכר הדקלים, רוטב הדגים והקפיר ליים ומבשלים עד שסוכר הדקלים נמס.
מוסיפים את ציר העוף וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
בינתיים מצפים את הדגים בקורנפלור ומטגנים עד לקבלת גוון זהוב.
מוסיפים לסיר את הדגים והירקות (שעועית, באק-צ'וי, במבו שוט, קפאו, פלפל אדום ופלפל מתוק) ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות.
מעבירים לכלי הגשה ומגישים לצד אורז תאילנדי מאודה.

מתכון לבמיה תאילנדית עם בקר וערמוני מים

במיה תאילנדית עם רצועות סינטה וערמוני מים
תומר אפלבאום

בניגוד לבמיה הים תיכונית, הבמיה התאילנדית בולטת בכל מובן שהוא. צבעה ירוק עז וגם גודלה ועובייה מסגירים את העובדה שמדובר בבמיה קצת אחרת (ובנוסף מרקמה הוא מעט צמיגי יותר מהבמיה שלנו).  לטובת המתכון הצטיידו גם כאן בבאק צ'וי ובערמוני מים.

חומרים:

רוטב:

4 כפות מים או ציר עוף

1 כף תמרהינדי

2 כפות רוטב צדפות

2 כפיות סרירצ'ה

2 כפיות סוכר דקלים, קצוץ דק

1 כפית שמן שומשום

מעט זרעי כוסברה

למנה:

4 כפות שמן

1 כפית שום כתוש

200 גרם במיה תאילנדית, שטופה ועם ראש קטום

ג'ינג'ר טרי, חתוך לגפרורים (6 יחידות)

חופן בצלצלי שאלוט, חתוכים לרבעים

1 יחידה באק-צ'וי, חתוך לחתיכות באורך של כ-4 ס"מ

פלפל אדום טרי חריף, ללא גרעינים, חתוך לטבעות

100 גרם נתחי סינטה

½ כוס ערמוני מים, חתוכים לרבעים

לקישוט:

1 כף בוטנים קלופים, מטוגנים טחונים דק

מעט עלי כוסברה

ההכנה:

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עד להמסת סוכר הדקלים.
מחממים מעט שמן בווק גדול.
מוסיפים את השום ומיד את שאר הרכיבים. מקפיצים כדקה.
מוסיפים את הרוטב ומקפיצים עד שהרוטב מצטמצם כמעט כולו.
מעבירים לכלי הגשה.
מפזרים מעל את הבוטנים ועלי כוסברה ומגישים.

מומלץ להגיש לצד סטיקי רייס.

מתכון לקארי מסמאן

מסאמן
תומר אפלבאום

מקורו של הקארי מסוג המסמאן, דהיינו המוסלמי, מתחיל במלזיה ממנה הגיע לתאילנד דרך מחוזות הדרום הסמוכים לגבול, שם נמצאת גם מרבית האוכלוסייה המוסלמית במדינה. כשתכינו את המנה לא תטעו במחשבות על השפעותיה שמזכירים מאוד תבשילים הודיים, כולל משחק בין מתיקות לחמיצות מבורכת.

חומרים (2 מנות):

4 כפות שמן

2 כפות משחת מסמאן

2 כפיות סוכר דקלים קצוץ

4 כפות רוטב דגים

1 כוס חלב קוקוס

3 כוסות ציר עוף

250 גרם של נתחי סינטה / פילה בקר / נתחי חזה עוף

250 גרם תפוחי אדמה מבושלים, חתוכים לקוביות גדולות

חופן אגוזי קשיו מטוגנים

חופן בצלצלי שאלוט, מצופים בקורנפלור ומטוגנים על לגוון זהוב

ההכנה:

בסיר מחממים מעט שמן ומטגנים קלות את משחת המסמאן כדקה.
מוסיפים את סוכר הדקלים ורוטב הדגים, ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את חלב הקוקוס וציר העוף, ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כ-15 דקות נוספות.
מקפיצים במחבת טפלון את נתחי הבקר או העוף עד להשחמה קלה.
מוסיפים לסיר הרוטב את הבקר/העוף המוקפץ ואת תפוחי האדמה ומבשלים על אש נמוכה, כ-5 דקות נוספות.
מעבירים לכלי הגשה ומוסיפים מעל את הקשיו והשאלוט.

מומלץ להגיש עם אורז תאילנדי / מאודה

מתכון ליאם יין סן

טייגר לילי סלט אטריות שעועית
תומר אפלבאום

עם המנה הזאת רצוי דווקא לפתוח את הארוחה, אבל לא בהכרח. היאם יין סן (או וון סן) הוא למעשה סלט אטריות שעועית. זכרו את המתכון הזה לקיץ, לא משנה באיזו ארוחה - הוא מהווה פתיח מרענן - תמיד.

חומרים (2 מנות):

רוטב:

4 כפות רוטב דגים

4 כפות רוטב צילי חריף/ סרירצ'ה

4 כפות מיץ ליים או לימון

2  כפות סוכר דקלים, קצוץ דק מאוד

סלט:

¼ חבילת אטריות שעועית

½ כוס סלרי אמריקאי, פרוס דק

½ כוס עגבניות שרי חצויות

¼ כוס בצל סגול, חתוך לחצי ופרוס דק

¼ כוס עלי כוסברה, קצוצים

¼ כוס בצל ירוק, חתוך לטבעות דקות

¼ כוס  עלי נענע, קצוצים

חופן בוטנים קלופים ומטוגנים

½ כוס חזה עוף, קצוץ דק וחלוט במים רותחים

ההכנה:

מערבבים את מרכיבי הרוטב עד שסוכר הדקלים נמס.
משרים את אטריות השעועית במים חמים עד לרכות. מסננים וחותכים את האטרייה לחצי.
בקערת ערבוב מוסיפים את אטריות השעועית המרוככות, הירקות, העוף והרוטב.
מערבבים את הסלט עם ומעבירים לצלחת הגשה.

מומלץ להגיש עם סטיקי רייס.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו