בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מטוגנים הודיים לארוחת חטיפים אלטרנטיבית

בכל מקום בהודו אפשר למצוא דוכנים המציעים חטיפי רחוב מלוחים, חריפים ומתוקים. השף רפגל סינג בנדארי (ממסעדת אינדירה) מציע ארוחה שלמה עם סמוסה, פאקורה ועוד מטוגנים מהמטבח ההודי

6תגובות
סמוסה ירקות
בועז לביא

בתחנות הרכבת, השווקים ופינות הרחוב. בכל מקום בהודו תמצאו עשרות דוכנים על בסיס טיגון בשמן מתוק המכינים חטיפי רחוב מלוחים, חריפים ומתוקים כאחד, המוגשים לוהטים מהטיגון, עטופים בעלי בננה או ניירות עיתון לספיגת השמן העודף. אבל לא רק ברחוב, במטבח ההודי הטיגון מככב לצד התבשילים מתוך אמונה שכמעט כל בצק או ירק אפשר לטגן. כך נולדו מנות ייחודיות של לחמים מטוגנים, ירקות העטופים בבלילה (מחומוס או עדשים) מטוגנים וכמובן בצקים ממולאים במחיות שונות.

למי שמחפש ארוחה קצת אחרת להלן מקבץ מתכונים קלים, צמחוניים וכיפיים שקיבלנו מהשף ההודי רפגל סינג בנדארי (ממסעדת אינדירה):

מתכון לסמוסה ירקות

הסמוסות, אותן פירמידות זהובות של בצק פריך מטוגן ממולאות בתפוחי אדמה וירקות, הן ללא ספק המלכות של מאכלי הרחוב. אני אוהב לפתוח איתן את הבוקר לצד כוס של צ'אי הודי מתוק.

מרכיבים:

לבצק:

1/4 כוס שמן

2 כוסות קמח מנופה

חצי כפית אבקת אפייה

כפית מלח

3/4 כוס מים קרים

למילוי:

2 כוסות עם מחית גסה של תפחי אדמה

חצי כוס אפונה ירוקה מבושלת

חצי כפית שטוחה פלפל שחור

כפית שטוחה אבקת צ'ילי

חופן כוסברה

כפית אבקת חילבה

כפית אבקת אניס

חצי כפית שטוחה של כורכום

חופן ג'ינג'ר מגורד

פלפל צ'ילי ירוק חתוך קטן

שמן

ההכנה:

למילוי: מחממים שמן במחבת. מוסיפים את הצ'ילי ירוק ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את האפונה הירוקה, הג'ינג'ר, הכוסברה הקצוצה ואת התבלינים- חילבה, פלפל שחור, אניס, כורכום ומלח ומטגנים למשך שתי דקות. מוסיפים את מחית תפוחי האדמה ומערבבים היטב. מטגנים למשך 5-6 דקות ומנמיכים את האש לבישול של עשר דקות עד רבע שעה.

לבצק: בקערה שמים את הקמח, המלח, אבקת האפייה והשמן ומערבבים. מוסיפים בהדרגה מים קרים לפי הצורך ולשים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה. נותנים לבצק לנוח למשך חצי שעה כאשר הוא עטוף במפית (לשמירת החום) ולאחר מכן לשים שוב. יוצרים מהבצק עיגולים קטנים בקוטר של 5 ס"מ וחותכים אותם באמצע. כל חצי עיגול בצק הוא למעשה סמוסה. יוצרים גומה בעיגולי הבצק וממלאים אותה בתערובת שהכנו מראש. סוגרים את הקצוות היטב ומטגנים בשמן עמוק שחומם מראש עד למידת מדיום כאשר הסמוסה מקבלת גוון זהוב לאחר מכן מנמיכים את האש כדי שהסמוסה תתבשל גם מבפנים למשך כ-10 דקות.   

מתכון לפאקורה ירקות, חטיף ירקות מטוגן מצופה בלילת קמח חומוס או עדשים

פאקורה ירקות
גיא הכט

המטבח ההודי עושה שימוש במבחר של קמחים. לצד קמחי חיטה ניתן למצוא קמח אורז, קמח תפוחי אדמה, קמח חומוס, קמח אפונה וקמח עדשים. קמחי הקטניות הם מרכיב עיקרי בבלילה של המון חטיפי רחוב אהובים, כמו הבג'יה והפאקורה, שמוגשים לאורכה ורוחבה של תת היבשת, מהבילים וחמים ישר מסירי הטיגון הגדולים כשברחוב לרוב הם עטופים בנייר עיתון לספיגת עודפי הטיגון. 

המרכיבים ל-5-6 מנות:

כוס וחצי קמח חומוס (140 גרם)

חצי כפית אבקת צ'ילי

כפית זרעי כוסברה טחונים

כפית זרעי כמון

חצי כפית כורכום

כפית מלח

2 כפות כוסברה קצוצה

3/4 כוס מים (במידת הצורך ניתן להוסיף לבלילה שלא תהיה סמיכה ולא דלילה מדי)

ירקות:

תפוח אדמה פרוס לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ

בטטה בינונית פרוסה לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ

כוס פרחי כרובית

בצל פרוס לטבעות

רצועות פלפל אדום

שמן עמוק לטיגון

טיפ: על מנת שהפאקורות יתקבלו פריכות מומלץ להוסיף לבלילה 3 כפות קמח אורז.

ההכנה:

מערבבים את קמח החומוס יחד עם הצ'ילי והתבלינים. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי ערבוב. הבלילה צריכה להיות משחתית וחלקה, אם צריך מוסיפים עוד מעט מים. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים שוב. מחממים שמן לטיגון עמוק. השמן אמור להיות חם אך לא רותח על מנת שהפאקורה תצא פריכה. על מנת לבדוק האם השמן חם דיו מטפטפים טיפה מהבלילה, אם היא צפה על פני השמן סימן שהשמן חם מספיק. טובלים ירק בבלילה ומטגנים כ 3-4 דקות מכל צד עד שמתקבל צבע חום זהוב. יש לטגן את הירקות בהדרגה אחת אחת או בקבוצות קטנות. מניחים על נייר סופג ומגישים חם. נהוג לאכול את הפקורות לצד צ'טאני ורטבים לבחירה.

מתכון לבאטורה (לחם "נאן" הודי מטוגן)

מתכון לבאטורה (לחם "נאן" הודי מטוגן)
בועז לביא

מרכיבים:

כוס קמח עדשים

גביע יוגורט עזים

חצי כפית אבקת אפייה

שמן לטיגון עמוק

כ- 1/2 כוס מים

ההכנה:

מסננים את הקמח ואת אבקת האפייה לתוך קערה. מוסיפים את היוגורט. לשים יחד ומוסיפים מים בהדרגה על פי הצורך עד קבלת בצק אלסטי ואחיד.

מניחים את הבצק למנוחה למשך שעתיים כאשר הוא מכוסה.

לאחר כשעתיים, מחלקים את הבצק ויוצרים כדורים גדולים (כ- 150 גרם למנה).

מקמחים משטח חלק ומשטחים את כדורי הבצק לעובי של 7 ס"מ (לא דק ולא עבה במיוחד) בצורת אליפסה. מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.

מגישים חם חם מהשמן לצד תבשיל ירקות או תבשיל גרגירי חומוס. 

מתכון לבטטה וואדה - כופתאות תפוח אדמה

כופתאות תפוחי אדמה
גיא הכט

מרכיבים ל-4 סועדים:

4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות ומבושלים במים עד ריכוך

כף שמן

פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק (לאוהבי החריף, מי שפחות אפשר גם רבע פלפל)

4 שיני שום כתושות

חצי כפית אבקת כורכום

4 כפות כוסברה קצוצה

לבלילה:

2 כוסות קמח עדשים ניתן להמיר בקמח חומוס

כפית אבקת צ'ילי אדום

קמצוץ אבקת סודה לשתיה

מלח לפי הטעם

שמן לטיגון

ההכנה:

מחממים מעט שמן במחבת, מטגנים את הצ'ילי הירוק והשום כתוש למשך כדקה (השום צריך להישאר לבן).

מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומתבלים ברבע כפית כורכום ומלח לפי הטעם. מרסקים את תפוחי האדמה ומערבבים תוך כדי בישול למשך כ- 4 דקות. מורידים מהאש ומעבירים לקערה לצינון. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים. יוצרים כופתאות בגודל של כדור פינג פונג. 

לבלילה: בקערה מערבבים את כל מרכיבי הבלילה עם חצי כוס מים (ניתן להוסיף עוד מים אם הבלילה סמיכה מדי).

מחממים מחבת עם שמן עמוק לטיגון. טובלים את כדורי הדמפלינג בבלילה ומעבירים לטיגון עד הזהבה.

מתכון לבג'יה בצל (טבעות בצל בבלילה)

מרכיבים:

4 בצלים גדולים חתוכים לטבעות

כפית כמון

כפית פפריקה

כפית כורכום

קמצוץ פלפל לבן טחון

קמצוץ קורנפלור

מעט זנגוויל קצוץ

קמצוץ אבקת סודה

כוס קמח עדשים

שמן לטיגון עמוק

כוס מים

כפית וחצי מלח

ההכנה:

מערבבים את טבעות הבצל עם הכמון, חצי כפית מלח, פלפל לבן, קורנפלור, זנגוויל, פפריקה והכורכום ומניחים בצד למשך 20 דקות. מערבבים את הקמח בקערה עם אבקת הסודה וכפית מלח.

מוסיפים בהדרגה מים עד לקבלת בלילה סמיכה נוזלית ואחידה.

מחממים במחבת שמן עמוק לטיגון. טובלים את הבצל בתוך התערובת ומטגנים בשמן עד להזהבה.

מומלץ להגיש לצד רוטב תמרינדי, או רוטב כוסברה לטבילה.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו