מתכון: קובה גרישה עם בשר

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק קובה
צילום: לימור לניאדו תירו

מתכון: קובה גרישה עם בשר

חומרים לבצק:

1 ק"ג גרישה (דגן טחון הנמכר בשם זה במרכול)

2 כוסות סולת

200 גרם חזה עוף טחון דק

הכנה:

יש ללוש את כל החומרים יחד ולהוסיף מים לפי הצורך לקבלת עיסה כבדה.

חומרים למלית:

1 ק"ג בשר בקר

1 ק"ג בצל

קורט פלפל שחור

קורט תערובת "בהראת"

הכנה:

1. יש לבשל את הבשר עד שיתרכך, לאחר הבישול לחתוך את הבשר לקוביות קטנות ועדינות ולשמור במקרר.

2. לקצוץ את הבצל ולטגנו עד להזהבתו. להוסיף את הבצל לבשר החתוך ולזרות את הפלפל והבהראת.

3. קורצים מן הבצק כדורים ביד. משטחים את העיגול. שמים בו את בשר המילוי, יוצרים שוב כדור ומשטחים אותו (מעין פיתה קטנה).

הכנת המרק:

מרתיחים 1.5 ליטר מים, מוסיפים אבקת מרק עוף, מעט כורכום וקורט מלח. מביאים לרתיחה. כשהכל רותח מוסיפים את כופתאות הקובה ומבשלים עשרים דקות.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ