סביח הודי כמו שלא טעמתם

הכינו את עצמכם: זהו, כלל הנראה, המתכון המקורי ביותר לסביח שתפגשו אי פעם

מורן לידור
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מורן לידור
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
שעה ורבע
סביח הודי של שף מורן לידור.צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: קרן ברק

רכיבים

2 חצילים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות של 2X2 ס"מ

2 כפות שמן חמניות

2 כפות שמן קוקוס

1/2 כף קארי הודי (אפשר להוסיף יותר, תלוי בדרגת החריפות הרצויה)

קורט זרעי חרדל שחור

1 פחית קרם קוקוס

1/2 כפית מחית תמרהינדי

1/2 עיגול סוכר דקלים מגורר בפומפייה (להשיג בחנויות מתמחות במוצרים מהמזרח הרחוק)

קורט מלח

לחביתת מסאלה:

2 ביצים מעורבבות עם כף יוגורט

קורט פלפל צ'ילי גרוס

קורט תערובת מסאלה

מלח, במידת הצורך

לצ'אטני מנגו:

2 מנגו (לא לגמרי בשלים) חתוכים לקוביות גסות

1/4 כפית הל טחון

קורט קינמון טחון

קורט פלפל צ'ילי גרוס

10 זרעי כוסברה

1 כפית ג’ינג’ר חתוך

3/4 כוס סוכר

לטחינה-יוגורט:

200 מ"ל יוגורט

200 גרם טחינה

קורט מלח

1 כפית מיץ לימון

מים, עד מידת הסמיכות הרצויה

להרכבת המנה:

לחם נאן הודי או פיתה

8 גבעולי כוסברה (רק העלים)

4 גבעולי נענע (רק העלים)

הוראות הכנה

הכנת תבשיל חציל בקוקוס:

מחממים תנור ל-190 מעלות.

מערבבים את קוביות החצילים עם שמן החמניות ומכניסים למשך 20 דקות לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.

מחממים בסיר את שמן הקוקוס, הקארי וזרעי החרדל ומערבבים בכף עץ (לפתיחת טעמי הקארי). מוסיפים מעט מקרם הקוקוס וממשיכים לערבב. מוסיפים את שאר קרם הקוקוס, התמרהינדי, סוכר הדקלים והמלח, מביאים לרתיחה ומאזנים טעמים (טעם חריף, מתקתק, חמצמץ). מצמצמים על להבה בינונית עד שנותרת מחצית מהכמות, מוסיפים את החצילים ומבשלים עד הסמכה של הרוטב.

הכנת חביתת מסאלה:

מערבבים את כל המרכיבים יחד, שמים במחבת ומקשקשים עד קבלת מעין ביצה מקושקשת. מוסיפים מלח, במידת הצורך.

הכנת צ'אטני מנגו:

מבשלים יחד את כל המרכיבים כ-45 דקות עד שעה בחום בינוני.

הכנת טחינת-יוגורט:

מערבבים את כל המרכיבים יחד עד קבלת טחינה חלקה במרקם הרצוי.

הרכבת המנה:

מסדרים את המרכיבים על מגש בסגנון טאלי (מגש הודי מסורתי).

כתבות מומלצות

BW אמזון רחפנים 256

החבילה מתעכבת: למה הרחפנים של אמזון עוד לא סיפקו את הסחורה

קראק פאי הקלאסי של גוז' ודניאל

משחקים עם קראק פאי: ארבעה מתכונים לעוגה הממכרת

פרויקט הרצל 138

סוף סוף יש סיבה לעצור ולהביט בבית הבאר ברחוב הרצל

הדרך הקלה והטובה ביותר להימנע מקרני השמש היא להפחית את החשיפה הישירה

מה ההבדל בין כתמי שמש לנמשים ומה גורם להם?

אבישי בן-חיים

ל"ישראל השנייה" מגיע דיון רציני יותר, ובעיקר כזה שמבוסס על אמת

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ

כתבות שאולי פספסתם

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

אפליקציית קלארנה. החברה נמצאת במגעים לגיוס סבב חדש לפי שווי שנמוך בכ-30% מהשווי שקיבלה לפני שנה בלבד

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

בניין דירות בחולון

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

"כשבאנו לקבל משכנתא לרכישת הבית, התברר שהבעיה לא פשוטה כלל"

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?

המשווקים של פוליסות החיסכון הם סוכני הביטוח, שנהנים מעמלות שמנות

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"