מתכוןמתכון |

מפתול עם דג לוקוס

המפתול הוא למעשה קוסקוס ערבי, העשוי לפי המתכון הקלאסי מקמח חיטה ובורגול. ניתן לרכוש אותו בשווקים בערים, כמו נצרת ועכו, בגרסה יבשה או טרייה. מתכון מתוך הספר: המטבח הערבי-הגלילי

עלאא מוסא, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עלאא מוסא, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
מפתול עם דג לוקוס
צילום: אמיר דיב

רכיבים

  • דג לוקוס סלעים במשקל 1.5-1 ק״ג
  • 500 גרם חומוס, שהושרה במשך
  • יממה ובושל עד התרככות
  • 4 בצלים יבשים בגודל בינוני פרוסים גס
  • 1 ליטר ציר דגים
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 ק״ג קוסקוס באלדי
  • 1 כף כמון
  • 1 כף פלפל שחור טחון
  • מיץ מ 2- לימונים
  • מלח ופלפל אנגלי לפי הטעם
  • 3-2 עלי דפנה
  • חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצות
  • להכנת כ 3- ליטרים ציר דגים
  • 1 ק״ג אדרות דגי ים (מוסר, לוקוס ו/או אנטיאס)
  • 2 בצלים יבשים
  • 1 גזר
  • 1 ראש שום שלם
  • 1 ראש סלרי
  • 1 שומר
  • 1 צרור פטרוזליה
  • 4 ליטרים מים
  • 4-3 עלי דפנה
  • 1 כפית פלפל אנגלי
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • מלח ופלפל לבן שלם לפי הטעם
  • 150 מ״ל יין לבן יבש
  • 2 כפות שמן קנולה

הוראות הכנה

להכנת הדג מבשלים את החומוס עם הבצל בתוך ציר הדגים. מוסיפים את התבלינים ומבשלים במשך חצי שעה, עד שהבצל רך לגמרי.

חותכים את רצועות דג הלוקוס לאצבעות עם העצמות ומכניסים לתוך התבשיל. מבשלים במשך 15 דקות, מוסיפים את מיץ הלימון ומקשטים בפטרוזיליה וכוסברה קצוצות.

להכנת הקוסקוס מרתיחים מעט מים בסיר גדול ומניחים את הקוסקוס מעל הסיר בתוך מסננת, מבלי שהמים ייגעו בקוסקוס. מבשלים את הקוסקוס מעל אדי המים במשך 10 דקות, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם. מגישים לצד הדג.

להכנת ציר הדגים מנקים ושוטפים היטב את כל האדרות במים קרים.

חותכים גס את כל הירקות.

בסיר גדול מאדים את הירקות במעט שמן עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את המים, האדרות ושאר המרכיבים ומבשלים במשך 35 דקות על אש נמוכה. מסננים את המרק מהירקות והאדרות עד לקבלת ציר נקי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ