חשוות אל-אוזי – תבשיל אורז ובשר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חשוות אל-אוזי – תבשיל אורז ובשר

תבשיל אורז ובשר בצבע צהוב שאי-אפשר להתעלם ממנו. וכשהופכים אותו על המגש, הוא מתאים לסעודה חגיגית במיוחד. מתכון מתוך הספר: המטבח הערבי-הגלילי

דרגת קושי: קל
חשוות אל-אוזי
תום פרזמן

תבשיל האורז והבשר הזה מגיע מהמטבח הפלסטיני. בגלגוליו השונים נוספו לו נגיעות גליליות, שבאות לידי ביטוי בתוספת השקדים המולבנים. הכורכום, אחד התבלינים המזוהים ביותר עם המטבח הערבי, צובע את התבשיל בצבע צהוב שאי-אפשר להתעלם ממנו.

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

500 גרם קוביות בשר בקר בגודל 4 ס“מ

1 ליטר מים

2 כוסות אורז יסמין

1 כוס אפונה קפואה

2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

100 גרם שקדים מולבנים

250 גרם בשר בקר טחון גס

2 כפות כורכום

1 כפית בהרט

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

שמן לטיגון

הוראות הכנה

בסיר בינוני מטגנים את בשר הבקר במעט שמן עד שהוא משחים מעט. מוסיפים את המים ומבשלים על אש בינונית במשך שעה עד שעה וחצי, עד שהבשר מתרכך. מוציאים את קוביות הבשר ומסדרים בסיר עגול וגבוה. שומרים את נוזל הבישול של הבשר.

במחבת קטנה מטגנים את הגזר והאפונה במשך 5 דקות.

מוסיפים לסיר הבשר ומסדרים בשכבה אחידה מעל הבשר.

מטגנים גם את האורז במעט שמן על אש בינונית במשך 5 דקות.

מוסיפים את הכורכום, המלח והפלפל השחור, מערבבים היטב ומפזרים את האורז בסיר הבשר מעל הגזר והאפונה.

שופכים את נוזל הבשר על האורז, כך שהנוזל מגיע לגובה של 3 ס״מ מעל לגובה האורז. מבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות.

מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים במשך רבע שעה נוספת.

בינתיים מטגנים במעט שמן את השקדים עד לקבלת צבע זהוב.

מניחים בצד. על אש בינונית מטגנים את הבשר הטחון עם מלח, פלפל ובהרט. ממשיכים לטגן עד שמי הבשר מתאדים.

כשהאורז מבושל, הופכים את הסיר על מגש, מפזרים למעלה את הבשר הטחון והשקדים ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות