תעשימה - דג עטוף בבצק מתובל של סאלח כורדי - עדות ועולם - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תעשימה - דג עטוף בבצק מתובל של סאלח כורדי

התעשימה - שמה בא מהמילה “מעשם“ בערבית, שפירושה: משתוקק למשהו. לרוב מתקשרת המילה לילדים, שכמהים למאכל טעים עד כדי כך שהם נעשים חולים. המאכל הזה, דג עטוף בבצק מתובל, הוא ״תרופת הסבתא״ המושלמת לתופעה הזו. מתכון מתוך הספר: המטבח הערבי-הגלילי

6 מנות דרגת קושי: קל
תאשימה - דג עטוף בבצק מתובל
בן יוסטר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 3

רכיבים

6 יחידות דגי דניס מפולטים וללא עור

למילוי הדג:

2 לימונים צהובים ובשלים

4 שיני שום

1 צ׳ילי אדום חריף קצוץ

עלי רוזמרין מגבעול אחד

1/2 כפית שומר יבש

1/2 כפית ינסון יבש

1/2 כפית קימל יבש

1/2 כפית כוסברה יבשה

מעט שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

לבצק:

250 גרם קמח לבן

2 כפות שמן קנולה

1/2 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

170 מ״ל מים

לטחינת השקדים:

250 גרם טחינת שקדים (ממרח)

1 מכל יוגורט קטן

1 שן שום קצוצה

מעט מיץ לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

מחממים תנור ל- 250 מעלות.

הכנת מילוי הדג:

מבשלים בסיר מים את שני הלימונים עד שהם מתרככים לגמרי. חוצים את הלימונים ומוציאים את תוכנם.

מעבירים את תוכן הלימונים דרך מסננת דקה כדי להיפטר מסיבים. מגרדים מעט מהקליפה ומניחים בצד.

באמצעות מכתש ועלי כותשים יחד למשחה גסה את שיני השום, הרוזמרין, קליפת הלימון וחצי מהצ׳ילי. מוסיפים את נוזלי הלימון, התבלינים, שמן הזית והמלח, ומערבבים היטב.

הכנת הבצק:

מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ומערבבים יחד לקבלת בצק אחיד. משמנים מעט את הבצק ומכסים בניילון נצמד למנוחה של חצי שעה.

מחלקים את הבצק לשישה כדורים. על משטח עבודה מרדדים כל כדור ליריעה דקה תוך שימוש במעט שמן קנולה ליצירת אלסטיות בבצק. במרכז כל יריעת בצק מניחים פילה דג,

מורחים עליו את המילוי וסוגרים באמצעות פילה נוסף. עוטפים את הדג בבצק ויוצרים מעטפה סגורה.

מכניסים את מעטפות הבצק לתוך תנור, שחומם מראש ל- 250 מעלות, לאפייה של 20 דקות.

הכנת טחינת השקדים:

מכניסים לקערה את הטחינה עם חצי מכמות היוגורט, השום, המלח ומיץ הלימון. מערבבים יחד עד לקבלת מרקם אחיד של טחינה.

כשהדג מוכן והבצק זהוב, מגישים לשולחן עם טחינת השקדים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות