מתכוןמתכון

שולבטו - תבשיל בורגול וירקות

שולבטו הוא תבשיל בורגול וירקות, שמשמש לרוב כתוספת ומהווה תחליף למג׳דרה הקלאסית. כאן הוא מוגש בגרסה שמקדשת את הירקות

אמיר סליבא, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אמיר סליבא, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
למעלה: צלחת מג'דרה, מימין: חומוס, משמאל: שולבטו

רכיבים

  • 500 גרם בורגול גס נקי ושטוף
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 1 קישוא חתוך לקוביות
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות
  • 50 מ״ל שמן זית
  • 1 ליטר מים רותחים
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • פלפל אנגלי ומלח לפי הטעם

הוראות הכנה

משרים את הבורגול במעט מים עד שהוא סופח את המים ומתרכך מעט. מסננים ומניחים בצד.

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל, הגזר והקישוא.

מוסיפים את העגבנייה ומטגנים במשך 7-5 דקות עד לריכוך הירקות.

מוסיפים את הבורגול ואת רסק העגבניות, מתבלים בפלפל ומלח ומערבבים היטב. מבשלים עד שהבורגול מתחמם.

מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 5 דקות.

תגובות