שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

קובה אדומה במרק סלק

לא צריך להמתין לשישי בצהריים בשביל קובה סולת במילוי בשר קצוץ במרק סלק חמצמץ

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שאול בן אדרת, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות

רכיבים

החומרים למרק קובה:

  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 50 גרם בשר שריר
  • 3 כוסות מים
  • מיץ מלימון 1
  • 2 סלקים בינוניים פרוסים לפרוסות

לתערובת הבשר:

  • 1 בצל קצוץ
  • 250 גרם בשר טחון
  • 50 גרם שומן כבש טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל
  • 1/2 כפית בהרט
  • 3 כפות צנוברים

לקובה:

  • 300 גרם סולת
  • 3/4 כוס מים

להגשה:

  • 1/2 כוס נענע

הוראות הכנה

מרק לקובה: מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את נתח הבשר, עצם המח ושאר מרכיבי המרק ומבשלים חצי שעה על אש בינונית.

תערובת הבשר: מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ושומן הכבש ומטגנים כ-2 דקות נוספות לסגירה. מוסיפים את שאר המרכיבים.

לקובה: לערבב את כל החומרים עד שהסולת רכה ורטובה (ניתן להוסיף במקום מים 3/4 כוס מנוזל המרק לקובה, וכן הצבע הופך לאדום ומעשיר את הטעם).

לעשיית הקובות: לוקחים כדור סולת קטן וממלאים בכפית בשר.
מכינים את כדורי הקובות, מכניסים למרק הקובה ומבשלים 20 דקות נוספות על אש נמוכה. מתקנים טעמים עם מלח ופלפל.

לפני ההגשה סוחטים מיץ מלימון אחד ומוסיפים 1/2 כוס נענע קצוצה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ