מתכון
שנגחאי נודלס: מוקפץ סיני חריף קלאסי
מנת ווק סינית קלאסית ידועה בזכות טעמיה העזים המגיעים מרוטב מיסו ופלפלים חריפים
דניאל שליט, שף אורח
דניאל שליט, שף אורח
דירוג הגולשים
4 כוכבים(7)
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות

צילום: דודו בכר
רכיבים
- 1 כוס גדולה של אטריות ביצים מבושלות לפי הוראות יצרן
- 1/4 כוס חזה עוף חתוך לרצועות דקות
- 1/4 כוס פילה בקר חתוך לרצועות דקות
- 1/4 כוס כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
- 1/4 כוס בצל לבן חתוך לרצועות
- 1/4 כוס בצל ירוק חתוך למקלות של 3-2 ס"מ
- 1/4 כוס נבטים סיניים
- 1 פלפל צ'ילי חתוך דק
- 2 כפות מחית מיסו
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות מירין
- 2 כפות סאקה
- 1 כפית שמן סומסום
- 2 כפיות פלפל שאטה גרוס
- 1 כף שמן
הוראות הכנה
מכינים רוטב: מבשלים בסיר קטן על אש נמוכה מיסו, מירין, סאקה וסוכר כ-10-5 דקות. שומרים בצד.
מחממים בווק או במחבת גדול את השמן, מטגנים את העוף והבקר תוך ערבוב 3-2 דקות.
מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים כדקה. מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האטריות ומקפיצים כ-2-1 דקות.
בודקים תיבול ומגישים.