מתכון

שנגחאי נודלס: מוקפץ סיני חריף קלאסי

מנת ווק סינית קלאסית ידועה בזכות טעמיה העזים המגיעים מרוטב מיסו ופלפלים חריפים

דניאל שליט, שף אורח
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דניאל שליט, שף אורח
דירוג הגולשים
4 כוכבים(7)
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
שנגחאי נודלס דניאל שליט
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • 1 כוס גדולה של אטריות ביצים מבושלות לפי הוראות יצרן
  • 1/4 כוס חזה עוף חתוך לרצועות דקות
  • 1/4 כוס פילה בקר חתוך לרצועות דקות
  • 1/4 כוס כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
  • 1/4 כוס בצל לבן חתוך לרצועות
  • 1/4 כוס בצל ירוק חתוך למקלות של 3-2 ס"מ
  • 1/4 כוס נבטים סיניים
  • 1 פלפל צ'ילי חתוך דק
  • 2 כפות מחית מיסו
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות מירין
  • 2 כפות סאקה
  • 1 כפית שמן סומסום
  • 2 כפיות פלפל שאטה גרוס
  • 1 כף שמן

הוראות הכנה

מכינים רוטב: מבשלים בסיר קטן על אש נמוכה מיסו, מירין, סאקה וסוכר כ-10-5 דקות. שומרים בצד.

מחממים בווק או במחבת גדול את השמן, מטגנים את העוף והבקר תוך ערבוב 3-2 דקות.

מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים כדקה. מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האטריות ומקפיצים כ-2-1 דקות.

בודקים תיבול ומגישים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ