מתכון: מוקפץ סיני של בקר וחצילים

מנת ווק מסורתית המוגשת כמעט בכל מסעדה סינית בארץ ובעולם לצד אורז לבן מאודה

דניאל שליט, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דניאל שליט, שף אורח
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • 1 חציל חתוך לקוביות של 3X3 ס"מ ומטוגן / אפוי עד התרככות
  • 1/2 כוס פילה בקר חתוך לרצועות דקות
  • 1 כפית שום קצוץ קטן
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ קטן
  • 1/4 כוס שעועית ירוקה או צהובה חלוטה במים רותחים ומקוררת (ניתן להשתמש בקפואה)
  • 1/4 כוס בצל לבן חתוך לרצועות דקות
  • 2 כפות סויה מתוקה
  • כף סויה
  • כף רוטב פטריות
  • כפית מלח שטוחה
  • קורט פלפל לבן טחון
  • כפית שמן סומסום
  • 1 כף שמן
  • אורז מאודה להגשה

הוראות הכנה

מחממים את השמן בווק או במחבת גדולה. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והבצל הלבן ומקפיצים 2-1 דקות.

מוסיפים את רצועות הפילה ומקפיצים בחום גבוה עוד כדקה.

מוסיפים את שאר החומרים ומקפיצים עד שמסמיך.

בודקים תיבול ומגישים עם אורז מאודה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ