טום יאם עם עוף מתכון - עדות ועולם - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טום קאה גאי - טום יאם של דרום תאילנד עם עוף

הוורסיה של דרום תאילנד למרק הטום יאם הקלאסי עם עוף

דרגת קושי: קל
טום קאה גאי
דודו בכר

הוורסיה של דרום תאילנד למרק הטום יאם הקלאסי עם עוף. את הטום קאה נוהגים לאכול גם עם שרימפס או פירות ים אחרים. צמחונים יכולים להמיר את העוף בטופו. 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

ל-4 סועדים:

4 פחיות חלב קוקוס

4 כרעי עוף גדועים ל-5 חלקים

עגבנייה וחצי, חתוכות לרבעים

בצל גדול, חתוך גס לאורך

סלסלת פטריות שמפיניון חצויות

חופן פטריות יער קרועות גס

150 גרם גלנגל

כ-35 עלי קפיר ליים

4 גבעולים "דפוקים" וחתוכים באלכסון של למון גראס

8-6 כפות רוטב דגים

מלח לפי הטעם

מיץ מלימון טרי

2 כפות סוכר

אורז לבן מבושל

חופן של כוסברה קרועה

גבעול בצל ירוק קצוץ

צ'ילי יבש

הוראות הכנה

מבשלים את העוף בחלב הקוקוס עם הלמון גראס, הקפיר ליים והגלנגל למשך כעשרים דקות עד חצי שעה (העוף צריך להתבשל). מוסיפים את העגבניות, הבצל והפטריות, 8-6 כפות רוטב דגים, שתי כפות סוכר ומלח, צ'ילי יבש ולימון לפי הטעם.

מבשלים 7-5 דקות נוספות, מוסיפים לקערת המרק את הכוסברה והבצל הירוק ומגישים לצד אורז לבן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות