קנג קיאו וון קונג - קדירת קארי ירוק בחלב קוקוס עם חצילים - עדות ועולם - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קנג קיאו וון קונג - קדירת קארי ירוק בחלב קוקוס עם חצילים

תבשיל מדרום תאילנד שמשלבת קארי ירוק, חלב קוקוס, חצילים ושרימפס

דרגת קושי: קל
קנג קיאו וון קונג
דודו בכר
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 3

רכיבים

ל-2 סועדים:

200 גרם שרימפס קלוף

חציל ערבה גדול, קלוף וחתוך לקוביות בגודל ס"מ רבוע או 20 חצילים תאילנדיים חצויים

חצי ליטר חלב קוקוס סחוט טרי (אפשר לרכוש גם בקופסאות שימורים)

20 עלי קפיר ליים

10 גבעולי בזיליקום או ריחן פרסי

כף מחית קארי תאילנדי ירוק

פלפל ירוק חריף לפי הטעם

כף נאם פלה וקורט מלח לפי הטעם (מי דגים – ניתן לרכוש במזרח ומערב)

2 מטבעות סוכר דקלים קצוצים בסכין ומפוררים

הוראות הכנה

שמים בסיר את מחית הקארי הירוק ופותחים אותה עם מעט חלב קוקוס על אש נמוכה.

מוסיפים את חלב הקוקוס עם עלי הקפיר ליים והסוכר ומבשלים עד לרתיחה.

מוסיפים את הנאם פלה, המלח והפלפל החריף לפי הטעם. מוסיפים את החציל ומבשלים 5 דקות נוספות, עד לריכוך קל של החצילים.

מוסיפים את השרימפס למשך כ-3 דקות, עד שהצבע מאדים והשרימפס מתכווץ לתוך עצמו. מוסיפים את עלי הבזיליקום מופרדים מהגבעול, מערבבים ומכבים את האש.  

מומלץ להגיש לצד קערת אורז לבן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות