קארי ברווז ופירות קיץ

התפר שבין סין לתאילנד - ברווז צלוי בתערובת חמשת התבלינים הסינית ואילו הטעמים העזים של מחית הקארי האדומה מגיעים מהמטבח התאילנדי

אריק פורת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קארי ברווז ופירות קיץ של אריק פורת.
אריק פורת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1.30 שעות

יחד עם פירות קיץ ועגבניות שרי מתקבלת מנה מושלמת לאירוח. אם אתם לא מוצאים ברווז, אפשר להכין את המנה עם עוף. מותר לשחק עם הרכב הפירות לפי העונה והטעם, ומגישים עם אורז לבן.

מה עושים עם הברווז שנשאר?

סלט ברווז ואטריות שעועית: מפוררים את בשר הברווז ומשלבים עם אטריות שעועית, קוביות מנגו ושזיפים, המון כוסברה ונענע ובוטנים קצוצים. מתבלים בצ'ילי, סויה ומירין.

ספרינג רול ברווז: פורסים גזר, מלפפון, צנוניות ובצל ירוק לז'וליינים ומגלגלים יחד עם נתחי הבשר בתוך דפי אורז שנטבלו במים רותחים עד לריכוך. את הרולים מטגנים בשמן עמוק או מגישים כמו שהם עם רוטב הויסין או עם מיונז מעורבב עם מעט משחת ווסאבי.

סירופ סוכר דקלים

לסוכר דקלים יש מתיקות עדינה וגוון קרמלי נעים והוא הממתיק התאילנדי הרשמי. בארץ הוא נמכר לרוב במטבעות שמשקלן 50 גרם. את סוכר הדקלים אפשר לגרר לתוך מאכלים (ואפילו לתוך תה), אבל אני מכין ממנו סירופ, שנשמר המון זמן במקרר ומחליף את הסוכר הרגיל במתכונים תאיים.

כך מכינים: ממיסים בסיר שש מטבעות סוכר דקלים עם 120 מ"ל (1/2 כוס) מים ו- 120 מ"ל מירין. מבשלים כדקה לאחר ההמסה עד שמתקבל סירופ דליל יחסית בצבע קרמל.

רכיבים

לברווז:

  • 1 (בערך 1/2 1 קילו) ברווז קטן שלם

  • 6 כפות שמן ניטרלי

  • 4 כפות תערובת 5 תבלינים סינית

לקארי:

  • 1 כפית זרעי כוסברה

  • 1 כפית זרעי כמון

  • 700 מ"ל נוזל קוקוס

  • 100 מ"ל קרם קוקוס

  • 4 כפות מחית קארי אדומה

  • 1 מקל קינמון

  • 2 כוכבי אניס

  • 2 כפות סירופ סוכר דקלים (ראו מתכון) או 1/2 1 כפות סוכר חום

  • 1 גבעול למון גראס חתוך גס ומעוך מעט

  • 6 עלי קפיר ליים פרוסים לרצועות דקיקות

  • מלח

  • 1/2 אננס טרי חתוך לקוביות בגודל ביס

  • 1 כוס ענבים ירוקים

  • 1 כוס שזיפים או נקטרינות חתוכים לקוביות בגודל ביס

  • 1 פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ

  • 1/2 כוס עגבניות שרי חצויות

  • חופן עלי בזיליקום (תאילנדי או רגיל)

הוראות הכנה

הכנת הברווז:

מערבבים את תערובת חמשת התבלינים עם שמן לקבלת משחה. מורחים את הברווז מבפנים ומבחוץ במשחת התיבול ומשרים שעתיים במקרר.

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מניחים את הברווז בתבנית וצולים שעה עד שהוא מוכן והעור שחום ופריך.

מצננים, מסירים את העור ומפרקים את הברווז.

את החזה פורסים לפרוסות ואת השוקיים מפרקים לנתחים בגודל ביס. שוקלים 400 גרם מתערובת הבשר (בערך חצי מהכמות) ומניחים בצד. את היתר שומרים במקרר עד שלושה ימים לשימושים אחרים (ראו הצעות).

הכנת הקארי:

קולים זרעי כוסברה וכמון במחבת יבשה שלוש דקות עד שנשמעים קולות פצפוץ ועולה ניחוח של תבלינים קלויים. מסירים מהכיריים.

מביאים לרתיחה נוזל קוקוס וקרם קוקוס בסיר גדול. מנמיכים מעט את הלהבה ומוסיפים את הזרעים הקלויים, קארי, קינמון, כוכב אניס, סוכר דקלים, למון גראס וקפיר ליים ומבשלים כ-10 דקות ללא כיסוי עד שהרוטב מסמיך. מתקנים תיבול עם מלח, אם צריך.

מוסיפים את נתחי הבשר ששמרנו (400 גרם) וכן פירות, עגבניות, צ'ילי ובזיליקום ומבשלים מכוסה 10 דקות על להבה בינונית.

מגישים עם אורז לבן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ