סביח תאילנדי כמו שלא טעמתם

מתכון מיוחד במינו לסביח עם השראה תאילנדית, מבוסס לביבות אורז

מורן לידור
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מורן לידור
סביח תאילנדי עם מקלות אורז של שף מורן לידור.צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: קרן ברק

רכיבים

לחציל בקרמל תמרהינדי:

  • 1 חציל קלוף, חתוך למלבנים ארוכים

  • 8 כפות סוכר חום

  • 1 כף מחית תמרהינדי

  • 1/5 כוס מים

לביצה מטוגנת:

  • 1 ביצה קשה

  • שמן לטיגון עמוק

לרצועות מנגו ירוק:

  • 1 מנגו ירוק חתוך לרצועות דקות בעובי ס"מ

  • 3 שיני שום כבושות וקצוצות

  • 2 כפות רוטב דגים (נאם פלא)

ללביבות סטיקי רייס:

  • 1 כוס אורז תאילנדי

  • 1 כוס + 3 כפות מים רותחים

  • 1 כף רוטב דגים (נאם פלא) רותח

  • 4 כפות שמן קנולה

להרכבת המנה:

  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות

  • 4 גבעולי בזיליקום (העלים בלבד)

  • 3 בצלים ירוקים

הוראות הכנה

1. הכנת חציל קלוי בתמרהינדי: מאדים את החציל בכלי אידוי כ-25 דקות עד ריכוך. במקביל, מחממים בסיר קטן את שאר המרכיבים ומבשלים 20 דקות על אש בינונית-נמוכה, עד שהקרמל מקבל צבע ענברי. טובלים כל חתיכה של חציל מכל צדדיה בקרמל.

2. הכנת הביצה המטוגנת: מקלפים ביצה קשה. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומכניסים את הביצה פנימה לטיגון של דקה.

3. הכנת רצועות המנגו הירוק: מערבבים את כל המרכיבים יחד.

4. הכנת לביבות סטיקי רייס: שמים את האורז והמים הרותחים (עם רוטב הדגים) בסיר ומשרים למשך 10-12 דקות. מבשלים כ-10 דקות את האורז בחום נמוך אך לא נמוך מאוד. אם צריך מחממים עוד שתי דקות עד שהאורז סופג את כל המים ומרקמו דביק. מסירים מהאש ומקררים לטמפרטורת החדר. מכינים בידיים רטובות לביבות עבות מהאורז. מחממים במחבת רחבה שמן ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה.

5. הרכבת המנה: מניחים את הלביבות על צלחת הגשה ועליהן מניחים את החציל בקרמל תמרהינדי, רצועות המנגו הירוק והביצה המטוגנת. מפזרים מעל את קוביות העגבנייה, עלי הבזיליקום והבצל הירוק.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ