אנטרקוט ברוטב יאקי ניקו

רצועות בקר על הפלנצ'ה ברוטב יאקי ניקו של סושי בר בזל, מנה יפנית כהלכתה, ממש כמו בארץ השמש העולה

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
הארץ
יאקי ניקו של סושי בר בזל.צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: נועה קנריק

רכיבים

  • 400 גרם אנטרקוט חתוך לקוביות של 3 ס"מ

  • מעט שמן לטיגון ו-80 מ"ל רוטב יאקי ניקו (מהמתכון בהמשך)

לרוטב יאקי ניקו:

  • 60 גרם (שליש) תפוח ירוק

  • 1/4 בצל לבן

  • 4 שיני שום קלופות

  • 1/2 כפית ג’ינג’ר מגורר

  • 1/4 גזר קלוף

  • 40 מ"ל (כשלוש כפות שטוחות) סויה

  • כף סוכר

  • 12 מ"ל מירין

  • 1/2 כפית דבש

  • קורט טוגראשי

  • 1 כפית שומשום

הוראות הכנה

הכנת רוטב יאקי ניקו:

שמים את התפוח, הבצל, השום, הג'ינג'ר והגזר במעבד מזון וטוחנים לקבלת תערובת אחידה. מכניסים את התערובת למחבת עמוקה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומכבים מיד את האש.

הכנת האנטרקוט:

צולים את קוביות האנטרקוט על מחבת גריל משומנת מעט עד למידת עשייה מדיום. מנמיכים את האש ומוסיפים את רוטב היאקי ניקו למחבת. מערבבים עם קוביות הבשר עד שכל הבשר עטוף ברוטב ומכבים את האש.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ