בריא, קיצי, ומזכיר את הטיול הגדול בדרום אמריקה: המלצות לסוף השבוע

"תמרה" מציעים מנת אסאי בדיוק כמו בברזיל ■ יורם חטב חוזר למסך בסדרה המסקרנת "כבודו" ■ תיאטרון באר שבע מעלה ערב משירי ז'אק ברל ■ וגדי רונן יופיע עם שירי אלבום הסולו הראשון שלו

אסאי בתמרה
אסאי בתמרהצילום: אביה שנער
ליאור סורוקה - צרובה
ליאור סורוקה

אוכל: סגול ונוגד חימצון

על התור שמשתרך כל יום שישי מול דוכן המיצים "תמרה" בבן־גוריון פינת דיזנגוף בתל אביב אין צורך להכביר במלים, אבל על מנת האסאי הקיצית והמרעננת שמגישים שם דווקא כדאי לספר. הפרי הסגלגל של עץ דקל האסאי מגיע הישר מדרום אמריקה, ובתמרה מגישים אותו בצורה דומה לאיך שהוא מוגש בברזיל — עם פירות, גרנולה ביתית, קוקוס ודבש או סילאן. אחת השותפות במקום, אביה שנער, תזונאית קלינית במקצועה, מציינת כי האסאי ״כמו כל הפירות, עשיר בסיבים ובמינרלים, אבל העיקר זה שהוא עשיר בנוגדי חימצון״. היא מוסיפה כי ״הוא מיובא קפוא, וכל ערכיו התזונתיים נשמרים״, וכי הוא מהווה תחליף טוב ליוגורט עבור טבעונים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ