הכנאפה כבשה את ישראל, אך מה נותר מהשריד של המאכל הערבי המסורתי?

פעם היתה זו מנה שאכלו בעיר העתיקה על כיסאות פורמייקה, היום צריך להמתין שעה כדי לטעום ממנה. משה גלעד בדק מה הביא לעלייתו של הקינוח המלוח-מתוק והאם מדובר ביורש ראוי לחומוס

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
משה גלעד
משה גלעד

בשעה תשע וחצי בערב, ברחוב עולי ציון ביפו, מתגודדים מאה אנשים סביב חנות מוארת אחת. מעליה מתנוסס השלט "יאפא כנאפה", הלהיט ההיסטרי כרגע. אני מבין שכדי לאכול יש לגשת לעאבד, שעומד בכניסה ואוחז בטאבלט. הוא אומר שאני מספר 24. אני שואל אותו אם זה תמיד ככה. הוא מרים את מבטו, מסתכל סביב ופוסק, "היום קצת חלש. בדרך כלל התור מגיע עד סוף הרחוב".

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ