טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תכינו לבד

מתכונים פשוטים למתנות שיתקבלו בשמחה

במעט מאמץ אפשר להתקין מתנות טעימות לבד, ליהנות מהתהליך, להשקיע אהבה אמיתית ולקצור תשואות

תגובות
טראפלס
דורעם גונט

מתכונים צ'טני מנגו חריף חומץ מתובל בתימין ומרווה Curd של אשכוליות אדומות טרפלס שוקולד-ויסקי מרציפן

החגים, שלדעת רבים מתרגשים עלינו לעתים קרובות מדי, הם תקופה מועדת לפורענות מיוחדת בתחום המתנות. בזמן הזה נערמים בבית חפצים שאין להם שימוש, וככל הנראה גם לא יהיה להם, זרי פרחים - שיש מי שאוהבים אותם ורואים בהם פתרון מועדף, שהרי בסופו של יום הם מתכלים - ושאר דברים לא רצויים.

עד לאחרונה היה נדמה שאין מתנה שיכולה לשמח אותי, גם לא פרחים יפים. אבל אז התדפק על דלתי שליח ובידו עוגה מפוארת מקונדיטוריה משובחת. מתברר שאפשר לקנות כל אדם, אם רק מוצאים את הנקודה הרגישה באישיותו. ומכיוון שכולם אוכלים, שהרוב אפילו נהנים מאוכל ושלמזון יש תכונה נהדרת של התכלות עצמית - יש לו פוטנציאל יוצא דופן להתחרות בפרחים כמתנה אידיאלית. במעט מאמץ אפשר להתקין את מתנות המזון לבד, ליהנות מהתהליך, להשקיע אהבה אמיתית במקבל ולקצור תשואות על מעשה ידיכם. הנה כמה רעיונות.

צ'טני מנגו חריף

רוטב מעולה לצד מאכלים הודיים, שיש בכוחו לשדרג גם קציצות פשוטות, מאכלי בשר ואורז. חשוב להקפיד להכין את הצ'טני ממנגו לא בשל.

חומרים (לכ-4 צנצנות של 250 סמ"ק): 5 מנגו בוסר (כ-2 ק"ג), קלוף וחתוך לקוביות 4 סנטימטר שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ופרוס 1/4 לימון, פרוס לפרוסות דקיקות, בלי הגרעינים 2-5 פלפלונים אדומים טריים וחריפים (הכמות תלויה בחריפות הפלפלים), פרוסים לעיגולים 1/2 1 כוסות חומץ נייטרלי זרעים מ-5 תרמילי הל ירוק 1 כפית זרעי כוסברה שלמים 1/4 כפית זרעי כמון שלמים 1/2 כפית כורכום או אבקת קארי טובה 1/2 1 כוסות סוכר 1 כפית מלח

הכנה:

בסיר בינוני מביאים לרתיחה קלה את כל החומרים (בודקים את דרגת החריפות של הפלפלים ומתאימים את הכמות. אם הפלפלים חריפים מאוד, מוציאים את הגרעינים). מבשלים על אש קטנה מאוד, ללא מכסה, עד שהנוזלים מתאדים והצ'טני מסמיך (כשעה ורבע). מעבירים לצנצנות מעוקרות וסוגרים כשהצ'טני עדיין חם. במצב של ריק הצ'טני יישמר לפחות שנה. לאחר הפתיחה שומרים במקרר. חזרה לתפריט המתכונים _______________________________

חומץ מתובל בתימין ומרווה

בהשקעה מינימלית אפשר ליצור בקבוק צבעוני שיעשיר בטעמים כל סלט או מתכון שדורש חומץ, ובדרך גם יקשט את המטבח. המתכון שלהלן הוא בסיס לאלתורים כיד הדמיון, ואותו דבר אפשר לעשות גם לשמן זית.

חומרים: חומץ נייטרלי או חומץ תפוחים (הכמות כגודל הבקבוק) צרור של תימין ומרווה (או עשב תיבול אחר), קשורים בחבל מטבח 1-2 פלפלים חריפים אדומים קטנים, טריים או מיובשים 5 גרגרי פלפל שחור שלמים 1 שן שום קלופה

הכנה:

בסיר (לא מאלומיניום) מרתיחים את החומץ במשך כדקה. מורידים מהאש ומניחים לו להתקרר כרבע שעה. בינתיים מועכים מעט את התבלינים כדי לשחרר מהם טעמים, ועושים חריץ קטן בפלפלים כדי לאפשר לחומץ לחדור פנימה. מכניסים את כל החומרים לבקבוק מעוקר ומוזגים פנימה את החומץ החמים. חזרה לתפריט המתכונים _______________________________

Curd של אשכוליות אדומות

ריבות בצנצנת יפה הן תמיד דבר שנעים לתת ולקבל. ה-Curd האנגלי הקלאסי הוא יותר קרם מתוק מריבה, אף על פי שגם אותו מורחים על לחם טרי או טוסט. הגרסה הקלאסית עשויה לימון, וזה מתכון מיוחד, נהדר ונפוץ פחות.

חומרים (לכ-3 צנצנות של 300 סמ"ק): 2 אשכוליות אדומות מיץ מ-2 לימונים 400 גרם סוכר 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות 4 ביצים, טרופות בקערה

הכנה:

מגררים את הקליפה מאחת האשכוליות וסוחטים ממנה את המיץ. מפלטים את האשכולית השנייה (בסכין חדה מסירים את הקליפה עם מילימטר מהפרי. חותכים בין קרומי הפלחים ומפרידים את הפרי הנקי, בלי הקרומים).

מחממים בסיר את מיץ האשכולית, הפלחים והקליפה המגוררת, עם מיץ הלימון והסוכר. מוסיפים את החמאה ובוחשים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מסירים מהאש.

מעבירים את התערובת החמה, בהדרגה ותוך כדי בחישה, אל קערת הביצים הטרופות. מניחים את הקערה מעל סיר שבו מים רותחים ברתיחה עדינה. מבשלים כך, מעל אדים ותוך כדי בחישה לעתים קרובות, עד שהקרם מסמיך (כשעה).

מסירים מהאש ומעבירים לצנצנות מעוקרות (שהורתחו או הונחו בתנור בחום של 150 מעלות לרבע שעה). סוגרים את המכסה כשהתערובת עוד חמה, כדי שייווצר ריק בצנצנת. שומרים במקרר, עד שלושה חודשים. חזרה לתפריט המתכונים _______________________________

טרפלס שוקולד-ויסקי

קשה לתאר אדם שלבבו לא יימס כשיקבל את פצצות השוקולד המרוכזות האלה. כה פשוט, כה טעים.

חומרים (לכ-20 טרפלס): 150 גרם שוקולד מריר משובח 1/4 כוס שמנת מתוקה 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות 1 חלמון קורט מלח 2 כפות ויסקי קקאו לציפוי

הכנה:

בסיר קטן ממיסים על אש קטנה מאוד את השוקולד והשמנת המתוקה. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ובוחשים עד שהיא נמסה. טורפים פנימה במהירות את החלמון ומוסיפים את הוויסקי (אפשר גם ברנדי, או אלכוהול אחר).

מכניסים את הסיר למקרר עד שהתערובת מתקשה (אם ממהרים, אפשר להכניס למקפיא לחצי שעה).

יוצרים כדורים קטנים מהתערובת (הדרך הנוחה ביותר לעשות זאת היא עם כף גלידה מיניאטורית. אם אין לכם, השתמשו בכפית) ומגלגלים אותם בזהירות ובזריזות בין הידיים. מגלגלים את הכדורים בקקאו. שומרים במקרר. חזרה לתפריט המתכונים _______________________________

מרציפן

ממתק הסבתות הוא הכי טעים כשמכינים אותו לבד, טרי, מהחומרים הטובים ביותר.

חומרים (לכ-30 יחידות): 200 גרם שקדים לא קלויים 1 כוס סוכר 3/4 כוסות מים כף מיץ לימון טיפה של מי פריחת הדרים (אופציה)

הכנה: אם השקדים אינם קלופים, מניחים אותם בקערה ושופכים עליהם מים רותחים. ממתינים כמה דקות וקולפים (השקד הלבן יקפוץ החוצה בלחיצה על הקליפה החומה).

טוחנים את השקדים לאבקה במעבד מזון (אפשר לקנות אבקת שקדים ולחסוך את השלב הראשון, אך אז יש לוודא שהשקדים הטחונים טריים).

מחממים בסיר את המים והסוכר עד שהסוכר נמס. מוסיפים לסירופ הסוכר את השקדים ומיץ הלימון ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל על אש קטנה תוך כדי ערבוב, כדי שהשקדים לא יישרפו, עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר ומתקבל מעין בצק (כחצי שעה). מורידים מהאש, מוסיפים את מי פריחת ההדרים ונותנים למרציפן להתקרר. מגלגלים את המרציפן לנקניק דק וחותכים באלכסון ליצירת מעוינים. שומרים במקרר. חזרה לתפריט המתכונים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות