בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איטליה על איילון

מוטי סופר ורוני בלפר מכינים פסטות ושאר דברים במעדנייה שלהם "רונימוטי"

תגובות

"אני מאמין שאם אתה טוב, אפשר להצליח גם בלב ים", אומר מוטי סופר. הוא לא רב חובל, גם לא סקיפר המוביל יאכטות. סופר, בן 33, הוא שף המתמחה באוכל איטלקי. לפני כשבועיים פתח עם בת זוגו רוני בלפר מעדנייה איטלקית בשם "רונימוטי" במתחם הבורסה ברמת גן.

"רונימוטי" בולטת במיקומה הלא שגרתי: מדרגות עץ מובילות לרחבת עץ קטנה, הממוקמת מול היציאה של דרך ההלכה בנתיבי איילון. משם נכנסים לחלל קטן עם דלתות זכוכית, דלפק לאוכל מצונן בחזית ואזור לישה ואפייה ובו תנור גדול ושולחן מקומח.

בלפר וסופר אינם מוטרדים מהמיקום. "יבואו אלינו, אני בטוחה", אומרת בלפר. "עדיף לבלוט כאן ולא להיות תלויים בתכתיבי אופנות בתל אביב". את החלל שיפצו בעצמם במשך חודש וחצי כדי לחסוך בעלויות, ומשרד השליחויות שהיה במקום נהפך למטבח בגודל בינוני.

שניהם מצויים כבר שנים בתחום הבישול האיטלקי: סופר היה שף במסעדת "פרונטו" במשך שלוש שנים, ובמסגרת עבודתו במסעדה נסע לבשל באזור גרווה שבטוסקנה, "שם נפתחו לי העיניים ולמדתי לבשל אוכל איטלקי כפרי, השונה לגמרי מהאוכל המוגש בערים. האיטלקים", הוא אומר, "מבשלים אוכל טרי, יום-יומי, מחומרים שיש בבית, בסירים גדולים, ומחשבים כמויות. לא מעגלים פינות ולא מקצרים תהליכים, אבל מבשלים פשוט".

לאחר ההתמחות ב"פרונטו" ובטוסקנה, עבר למסעדת "קרן" והתמחה שם בעמדת הקונדיטוריה והבשרים. בה בעת הפעיל סדנאות לבישול איטלקי בביתו.

בלפר, בת 26, עשתה התמחות בבישול בברצלונה ועבדה ב"צ'ימיצ'נגה". אחרי שפגשה את סופר, עברה לגור אתו והשניים העבירו בבית סדנאות להכנת פסטות ואוכל איטלקי. "עד היום אנחנו ('קום איל פו', 'סיטארה', 'זאפה', חנות הכלים 'ספייסס' ועוד)", אומר סופר. לאחר שנה של עבודה בבית הרגישו שמכונות הפסטה תופסות חלק גדול מדי מחלל הדירה וביקשו לפתוח מקום משלהם.

קהל הלקוחות של "רונימוטי" הוא קהל הלקוחות הפרטיים שהשתתפו בסדנאות הביתיות ("מפה לאוזן", אומרת בלפר), בעלי המסעדות וגם, מקווים השניים, קהל שיבוא מהסביבה העסקית שלידם.

בצהרי יום בחול המועד הכיל חלון ה"אנטיפסטי" שלושה סוגים של זיתים מתובלים, כרובית עם פרמזן ופירורי לחם חרוכים ("לא מטוגנת, אפויה בתנור", מדגיש סופר), חצילים בתחמיץ ביתי, סלק עם עלי מנגולד, שעועית תאילנדית עם עגבניות שיובשו לילה קודם בתנור ועוד.

במקום נמכרות גם גבינות מיובאות מאיטליה, גבינות של משק "יעקבס" ומארזים של פסטות מוכנות: רביולי תרד, פסטות וניוקי שהוכנו באותו היום. לצד הפסטות נמכרים גם רטבים: רוטב נפוליטנה ורוטב אוליבה (עגבניות וזיתים שחורים) נמכרים בקופסאות גדולות לחימום בבית, ולצדם חוברת מתכונים ובה הצעות לשכלול הרוטב (הוספת שמנת, הוראות להכנת רוטב אלי אולי ועוד). ויש גם לביבות "מלפטי" - לביבות תרד עם גבינות, פלפלים, ביצה אחת ומעט קמח, אפויות בתנור.

במקום גם נאפים לחמים - לחם פרג וצימוקים, לחם לבן עם פקאן, לחם אורגני מלא עם דגנים ולחם זיתים ופרמזן - ונמכרים כריכים וסהרוני קלצונה, "כי ראינו שיש דרישה של עובדי האזור".

לצד המנות העיקריות מוצעים קינוחים: כדורי טרטופו מצופים במגוון ציפויים (קקאו גס, שברי פיסטוק וקקאו טחון), טירמיסו טרי וקפה. "הרעיון הוא לאפשר לסועדים לקחת הביתה את המאכלים שלנו ולהתקין ארוחה איטלקית טובה ובמהירות", אומר סופר.

המחירים נוחים בינתיים: 40 יחידות של רביולי תרד וריקוטה - 35 שקלים, קילו ניוקי - 40 שקלים, אנטיפסטי - כ-45 שקלים לקילו, וצנצנות רטבים - 14 שקלים לקילו. אפשר להזמין מראש אנטיפסטי מועדף וחלות לשבת.

"רונימוטי", דרך מנחם בגין 40, מתחם הבורסה ברמת גן. פתוח כל יום בין 10:00-19:00



רוני בלפר ומוטי סופר ב"רונימוטי". מספקים פסטות מוכנות למסעדות וברים בתל אביב



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו