בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מלפפונים מתוקים בחומץ

סלט מלפפונים קליל ונהדר בפני עצמו, או תוספת לצד ארוחה כבדה

תגובות
מללפונים מתוקים בחומץ
דורעם גונט

עונת המלפפונים בשיאה, וזה בדיוק הזמן לכבישה מהירה ופשוטה שממנה מתקבלים המלפפונים הנפלאים האלה: פריכים, מתקתקים-חמצמצים, וכל כך טעימים עד שקשה להפסיק לאכול מהם. סלט קליל ונהדר בפני עצמו, או תוספת לצד ארוחה כבדה.

חומרים:

2 ק"ג מלפפונים טריים, לא קלופים

1 בצל סגול קטן, קלוף

צרור שמיר, קצוץ

2 כוסות סוכר

1 כוס חומץ

הכנה:

מסירים את קצות המלפפונים ופורסים אותם לפרוסות דקות (אם יש, הכי נוח בדיסקית הפריסה של מעבד מזון). פורסים כך גם את הבצל.

מערבבים את המלפפונים עם הבצל והשמיר ומעבירים לקערה גדולה או לצנצנת. מוסיפים את הסוכר, מערבבים ונותנים למלפפונים להפריש את מיציהם במשך כשעה. מוסיפים את החומץ ומערבבים. טועמים ומוסיפים עוד חומץ או סוכר, לפי הטעם. שומרים בקירור.

הסלט מוכן לאכילה כבר אחרי יממה, אך טעמו הולך ומשתפר בחמשת הימים הבאים. בכל שלב אפשר להוסיף סוכר או חומץ, אם רוצים.

doramg@haaretz.co.il




תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו