בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בספר "Recipe for Murder", של אסטרל פיינייה, רשעים מפורסמים מגישים לכם אוכל

פיינייה הקימה לתחיה 23 רשעים מפורסמים ושאלה את עצמה מה הם היו מגישים לכם לאכול. מה חניבעל לקטר מגיש? תופתעו

תגובות

עשרים ושלושה רשעים מפורסמים שנולדו במוחם של סופרים וקולנוענים קמים לתחייה בספרה המקסים של אסטרל פיינייה, "Recipe for Murder". פיינייה, עיתונאית צרפתייה חובבת ספרי וסרטי מתח, שאלה את עצמה אילו מתכונים היו מגישות לאורחיהן דמויות כמו ליידי מקבת ואדוארד הייד (האלטר-אגו של ד"ר ג'קיל).

כך למשל, מלכת הלבבות ב"אליס בארץ הפלאות" של לואיס קרול אופה טארט מזוגג בסירופ סוכר; הזאב הרע ב"שלושה חזרזירים קטנים" של האחים גרים מפרט מן הסתם כיצד היה צולה שלושה חזרזירים; והאם החורגת של שלגייה, אף היא מבית היוצר של משפחת גרים, טורחת על תפוחים בקרמל.

גם דמויות עכשוויות יותר מיוצגות בספרה של פיינייה. פטריק בייטמן, כוכב "אמריקן פסיכו", מבשל רוסטביף עם פירה כמהין; טום ריפלי ("הכישרון של מר ריפלי") רוקח עוף בלימון; ודווקא חניבעל לקטר ("שתיקת הכבשים") אופה לחם מתוק ותמים.

וזה מה שחניבעל לקטר אכל בסרט

את המתכונים מלווים ציטוטים מהיצירות הרלוונטיות ואיורים גדולים ומרשימים של ז'אן פרנסואה מרטן.

"Recipe for Murder: Frightfully Good Food Inspired by Fiction" מאת אסטרל פיינייה; איורים: ז'אן פרנסואה מרטן. הוצאת פלמריון, צרפת 2010. 144 עמ'




תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו