בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יינות שאטו גולן - איכות וייחודיות

תגובות

לא מכבר ביקרתי בשאטו גולן לרגל השקה של תשעה יינות. היקב, השוכן במושב אליעד שבדרום רמת הגולן, הוציא לשוק לראשונה יינות מבציר 2000. את היקב מוביל מיומו הראשון היינן אורי חץ, שרכש את הכשרתו באורגון וקליפורניה. בעשר השנים שחלפו מאז הקמת היקב, חץ הוכיח שהוא אחד הייננים הטובים במדינה. יינותיו משקפים יפה את סגנונו ואת גישתו ליין.

ליקב המודרני לעילא יש כרמים משלו, והתפוקה כיום היא 75 אלף בקבוקים בשנה. יינות שאטו גולן אינם זולים, אך לדעתי מחירם משתלם בשל השילוב בין איכותם הגבוהה לאישיותם הייחודית.

* שאטו גולן, טוריגה נסיונל, רויאל רזרב, 2008: הניסיון הראשון בארץ ליצור יין המבוסס על טהרת הזן הפורטוגלי טוריגה נסיונל. הענבים נדרכו ברגליים, כפי שעושים בפורטוגל ועברו תסיסה ספונטנית באמצעות שמרים טבעיים. בהמשך היין קיבל חיזוק של קוניאק, שהעלה את תכולת האלכוהול שלו ל-17.2%. היין התיישן בחביות אלון בנות 400 ליטרים במשך כ-12 חודשים ועתה חושף צבע כעין הדיו, אופי עמוק ואינטנסיבי ובשפע של טאנינים עדינים ומתיקות נדיבה המאוזנת יפה בחומציות הטבעית ובפירות. חושף ניחוחות וטעמים של לנולין, פטל שחור ובשר ציד, ובעקבותיהם עולים רמזים לשזיפים ולדובדבנים שחורים. בגימור הארוך עולים רמזים נדיבים לליקוריץ. מענג ומרתק. רק 400 בקבוקים הופקו ממנו, אבל הוא מצדיק את המלחמה עליו. 180 שקלים. ציון: 93.

* שאטו גולן, אליעד, 2008: יין שצבעו נופך כהה מאוד עם השתקפויות בכתום וסגול, גופו מלא והוא מפגין ניחוחות וטעמים עשירים מאוד. זהו בלנד של קברנה סוביניון עם כמויות קטנות של פטי ורדו וסירה (4% ,93% ו-3% בהתאמה). 12 החודשים שבהם שהה בחביות אלון ניכרים בטאנינים שעדיין עוקצים ובנוכחות האלון הקלוי, כשאלה מאוזנים יפה על ידי פירות וחומציות. בתקיפה הראשונה עולים דומדמניות ופטל שחור, ובעקבותיהם באים רמזים לשוקולד לאפייה ועשבי תיבול קלויים. עם התפתחותו בבקבוק, הוא ייעשה רך ועגול יותר, וייתכן שיפתח רמזים לזיתים ירוקים. ארוך, נדיב וממלא פה. יהיה במיטבו ב-2012-2018 ואולי אף מעבר לזה. 192 שקלים. ציון: 92.

* שאטו גולן, עוג, 2008: חץ אינו מוכן לגלות מדוע בחר בשם הזה ליין, ואף מסרב לפרט אילו זנים שימשו להפקתו. כך או כך, זהו יין כהה מאוד, בעל גוף מלא וטאנינים מוצקים, שחושף תחילה ניחוח של פירות שחורים ואחר כך ניחוחות וטעמים עשירים ועתירי רקבובית של קאסיס, דובדבנים שחורים ושוקולד כהה, שכולם משתלבים יפה ויוצרים שלמות רציפה ומרתקת. יין חזק ומקסים בסגנון כפרי, נגיש ומהנה עכשיו אך יהיה במיטבו ב-2012-2018. 260 שקלים. ציון: 91.

* שאטו גולן, קברנה סוביניון, רויאל רזרב, 2008: לקברנה נוספו 10% מרלו ו-3% סירה, והיין עבר יישון בחביות אלון במשך 12 חודשים. צבעו נופך כהה, והוא עדיין צעיר ומרוכז. בעל תכולת אלכוהול של 14.5% וטאנינים בולטים ועוקצניים הזקוקים לזמן כדי לאפשר לפירות הנדיבים להיחשף. בתקיפה ראשונה עולה רמז ברור לדובדבנים שחורים, ואלה מוליכים בניחותא לניחוחות וטעמים של דומדמניות שחורות ואדומות, שזיפים סגולים בשלים ורובד עליון של עץ ארז מתקתק. בגימור עולים רמזים לזיתים ירוקים ולעשבי תיבול ים תיכוניים. עמוק וארוך. שתו מעכשיו עד 2018. 145 שקלים. ציון: 91.

* שאטו גולן, מרלו, רויאל רזרב, 2008: בטעימה הראשונה מהחבית העיר היינן: "אם המרלו שלי מ-2007 היה דרקון, המרלו הזה הוא דובון צעצוע". הוא צדק. יין שמעורבים בו 10% של קברנה סוביניון, עבר יישון בחביות אלון במשך 12 חודשים, בעל גוף בינוני עד מלא וטאנינים רכים ומלטפים. זהו יין מובהק של העולם הישן; צבעו נופך כהה כמעט אטום והוא ניחן בריכוז טוב ונפתח בניחוחות וטעמים של פטל שחור, פטל אדום וקאסיס, לצד רמזים לקליפות הדרים מצופות שוקולד ורובד עליון קל ומרענן של עשבי תיבול, המתגבר בגימור הארוך. נגיש ומהנה עכשיו, אך יהיה במיטבו ב-2012-2017. 155 שקלים. ציון: 91.

* שאטו גולן, סירה, רויאל רזרב, 2007: בלנד בנוסח עמק הרון בתוספת איכויות ים-תיכוניות. צבעו ארגמן צעיר, והוא מכיל 95% סירה ו-5% מורוודר, שהותססו באמצעות שמרים טבעיים בלבד ועברו יישון בחביות אלון צרפתי במשך 12 חודשים. גופו מלא והוא בעל תכולת אלכוהול נדיבה של 14.6%, המאוזנת יפה על ידי עץ מתובל, טאנינים מתקתקים, חומציות ופירות. בתקיפה הראשונה עולים ניחוחות וטעמים של שזיפים מתקתקים ופירות יער כתושים, ואלה מוליכים בניחותא לאוכמניות ולמה שלרגע מזכיר עור אוכפים ובמשנהו אספרסו. יין מורכב ואלגנטי בעת ובעונה אחת, ועם זאת קל לשתייה. שתו מעכשיו עד 2015. 145 שקלים. ציון: 91.

* שאטו גולן, גשם, רוזה, 2010: בלנד שמשתנה משנה לשנה, והפעם הוא מורכב מ-92% גרנאש, 5% ברברה ו-3% סירה; הגרנאש והסירה נדרכו ביחד, ואז הותסס התירוש הוורוד בחביות ישנות בעזרת שמרים טבעיים בלבד ולאחר חודשיים הוסיפו את הברברה. צבעו של היין ורוד-ורד נוטה לכתום, והוא ניחן בניחוחות וטעמים של תות שדה, גרגירי יער אדומים וקאסיס, המודגשים יפה באמצעות רמזים קלים לשקדים מרים ורמזים כובשים לאפרסקים לבנים ולגלעיני אפרסקים המתגברים בגימור. ברוזה הזה תמצאו, כמו בכל יינות הרוזה של חץ, גם רמז לטאנינים רכים מאוד. שתו מעכשיו עד 2012. 100 שקלים. ציון: 89.

* שאטו גולן, גשם, לבן, 2009: בלנד המכיל ענבי רוסאן בשיעור 40% וכן ויונייה וגרנאש בלאן בשיעור של 30% כל אחד. היין הזה שונה מעט מאחיו משנים קודמות שכן הוא מכיל פחות ויונייה, אבל איכותו לא נפגמת בשל כך. עגול, בעל תכולת אלכוהול נדיבה אך לא מופרזת (כ-14%), חמצמץ במקצת ומפגין רמזים מצודדים לפירות קיץ, קליפת הדרים ושקדים מרים - והכל על רקע סוכריית חמאה ומינרלים סלעיים. שתו מעכשיו עד 2012 ואולי אף מעבר לזה. 160 שקלים. ציון: 90.

* שאטו גולן, גשם, אדום, 2007: יין המכיל שיעור גבוה של אלכוהול (15%) אך מפגין איזון טוב בין האלכוהול לבין עץ מתובל, טאנינים מתקתקים ופירות. יין בעל גוף מלא, רך, עגול, עשיר ועמוק, החושף בפתיחה בשומת של קטורת ואניס ואחר כך נפתח ועולים ניחוחות וטעמים של גרגירי יער אדומים, דובדבנים שחורים ודומדמניות. הבלנד מכיל גרנאש בשיעור של 70% וכן מורוודר וסירה בשיעור של 15% כל אחד. הוא עבר יישון בחביות אלון במשך 13 חודשים וניחן בגימור מפתה בעל איכויות של ליקר. שתו מעכשיו עד 2014. 245 שקלים. ציון: 90.



חדר החביות בשאטו גולן. 75 אלף בקבוקים בשנה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו