הספר "Cooking for Geeks" של ג'ף פוטר משלב בין בישול ושעשועי מדע

מאיה לוין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מאיה לוין

"מצד אחד, אנחנו, החנונים, מתעניינים באופן שבו דברים פועלים. מצד שני, אנחנו צריכים לאכול", מסביר ג'ף פוטר מה גרם לו לכתוב את הספר "Cooking for Geeks" שראה אור השנה. ספרו משלב בין מתכונים, שעשועי מדע, ניסויים קולינריים וראיונות עם גיקים מעולם התזונה כמו באק רייפר, מומחה לסכינים.

פוטר ממפה את סוגי החנונים לפי יחסם למטבח, אבל המסקנה ידועה מראש; הספר הזה פונה לכולם: מהחנונים שנלחצים עד קלאוסטרופוביה מול כמה מרכיבי מזון הממתינים לערבול על השיש, ועד היהירים שבהם - הרואים בעצמם מבקרי מסעדות ויין לעת מצוא.

כדי לפתות את קהל היעד, פוטר ממלא את הספר בנוסחאות כמו-מתמטיות. למשל, זמן כפול טמפרטורה שווה בישול (קארן פייג' ואנדרו דורנברג עשו עבודה רצינית יותר בספרם מ-2008, "The Flavor Bible"). כן מופיעים פרקים על חלקו של האוויר בבישול, על הכימיה של האוכל והצעות למתכונים "מטורפים": גלידה עם חנקן נוזלי (שלוש דקות וזה מוכן וכנראה גם טעים למדי), בראוניז שאפויים בקליפת תפוז, ותרנגול הודו מפואר לחג ההודיה שאפייתו אורכת רבע שעה.

"Cooking for Geeks" מאת ג'ף פוטר. הוצאת אוריילי, קנדה, 2010

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ