בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הספר "Cooking for Geeks" של ג'ף פוטר משלב בין בישול ושעשועי מדע

תגובות

"מצד אחד, אנחנו, החנונים, מתעניינים באופן שבו דברים פועלים. מצד שני, אנחנו צריכים לאכול", מסביר ג'ף פוטר מה גרם לו לכתוב את הספר "Cooking for Geeks" שראה אור השנה. ספרו משלב בין מתכונים, שעשועי מדע, ניסויים קולינריים וראיונות עם גיקים מעולם התזונה כמו באק רייפר, מומחה לסכינים.

פוטר ממפה את סוגי החנונים לפי יחסם למטבח, אבל המסקנה ידועה מראש; הספר הזה פונה לכולם: מהחנונים שנלחצים עד קלאוסטרופוביה מול כמה מרכיבי מזון הממתינים לערבול על השיש, ועד היהירים שבהם - הרואים בעצמם מבקרי מסעדות ויין לעת מצוא.

כדי לפתות את קהל היעד, פוטר ממלא את הספר בנוסחאות כמו-מתמטיות. למשל, זמן כפול טמפרטורה שווה בישול (קארן פייג' ואנדרו דורנברג עשו עבודה רצינית יותר בספרם מ-2008, "The Flavor Bible"). כן מופיעים פרקים על חלקו של האוויר בבישול, על הכימיה של האוכל והצעות למתכונים "מטורפים": גלידה עם חנקן נוזלי (שלוש דקות וזה מוכן וכנראה גם טעים למדי), בראוניז שאפויים בקליפת תפוז, ותרנגול הודו מפואר לחג ההודיה שאפייתו אורכת רבע שעה.

"Cooking for Geeks" מאת ג'ף פוטר. הוצאת אוריילי, קנדה, 2010




תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו