בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יין | ועכשיו כולם ביחד

ייקב בוטיק צריך לחפש יינות שמשקפים את אישיותו ואת תפישת עולמו של היינן. יקב עבייה, הידידותי לסביבה, עומד במשימה הזאת

תגובות

יקב עבייה, השוכן בכפר כליל שבגליל המערבי, הוקם ב-2006 על ידי יוסי יודפת. הוא מפיק יינות מזני סנג'ובזה, קברנה סוביניון, סירה, פטי ורדו וקריניאן. היקב פועל בשיטה אורגנית וביו-דינמית. אף על פי שבתהליך הייצור נעשה שימוש בסולפיטים, הוא אינו חורג מהגבולות המקובלים בשיטה האורגנית בעולם. התפוקה כיום היא כ-4,500 בקבוקים בשנה.

כפי שציינתי במקרים רבים, ביקב בוטיק צריך לחפש יינות שנושאים את חותמו של היינן - כלומר משקפים את אישיותו ואת תפישת עולמו. היקב הזה, הידידותי לסביבה, עומד במשימה הזאת. הנה רשמי מטעימת היינות. פרטים באתר www.abayawinery.com ובטל' 7282977-052.

* Abaya, Moon-A, 2008. בלנד שהתיישן בחביות אלון צרפתיות חדשות במשך 12 חודשים, בעל גוף בינוני, בינוני-מלא, המורכב מסירה, קברנה סוביניון ופטי ורדו (בשיעור 47% ,50% ו-3% בהתאמה). צבעו נופך עמוק והטאנינים ונוכחות העץ מורגשים בו בעדינות מענגת. בתקיפה הראשונה עולה רמז ברור לטבק סיגרים, ובעקבותיו עולים שזיפים סגולים, דומדמניות שחורות ואספרסו. בגימור הארוך עולה רמז לעשבי תיבול שזה עתה נקלו. שתו מעכשיו עד 2014. 90 שקלים. ציון: 90.

* Abaya, Art, 2008. בלנד המכיל קברנה סוביניון, סירה, קריניאן ופטי ורדו (בשיעור 20% ,25% ,51% ו-4% בהתאמה). התפתח בחביות אלון צרפתי חדשות במשך 12 חודשים (כל זן התפתח במשך שישה חודשים, ואז כולם עורבבו והוחזרו לחביות אלון לשישה חודשים נוספים), וחושף גוף בינוני-מלא. זהו יין עגול, רך וממלא פה, שניחן בקשת מצודדת של טעמים וניחוחות של פירות שחורים ושזיפים סגולים וברמזים לתבלינים אוריינטליים ולטבק. תנו לו להתפתח עוד זמן מה והוא יחשוף גם רמזים לשוקולד כהה מצופה מנטה. נגיש ומהנה עכשיו, אך יהיה במיטבו מאמצע 2011 עד 2014. 90 שקלים. ציון: 90.

* Abaya, Le Rouge, 2008. בלנד ארומטי מאוד בצבע נופך כהה. גופו בינוני-מלא והוא מכיל 56% קברנה סוביניון, 40% קריניאן ו-4% פטי ורדו. בתהליך הייצור כל זן עבר בנפרד תסיסה ראשונה מלולקטית, אחר כך הניחו לזנים להתפתח במשך שישה חודשים ואז עירבבו אותם והחזירו אותם לחביות אלון צרפתי ואמריקאי לשישה חודשים נוספים. ההתפתחות בחביות אלון ניכרת ביין בטאנינים רכים המלטפים בעדינות ובנוכחות נעימה של אלון. הוא נפתח בכוס וחושף קשת נדיבה של דומדמניות, פטל שחור וגרגירי בר על רקע של פלפל לבן ועשבי תיבול ים-תיכוניים שנקצצו זה מקרוב. בגימור עולה מגע קל של ליקוריץ. שתו מעכשיו עד 2013 ואולי אף מעבר לזה. 75 שקלים. ציון: 89.

דומיין ונטורה

דומיין ונטורה, שהוקם ב-2006 על ידי דוד ונטורה, שוכן בהתנחלות עפרה. היקב מייצר יינות בכרמים שבפיקוחו, שגדלים בהם ענבי קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק, פטיט סירה, פטי ורדו ושרדונה, והתפוקה הנוכחית שלו היא כ-50 אלף בקבוקים בשנה.

יינות ונטורה משקפים בעקביות את הרקע הצרפתי של היינן, ומשתפרים בהתמדה. היינות קלים לזיהוי בטעימה שכן רבים מהם נפתחים בבשומת רפואית מובהקת, וזו מתפוגגת למרבה השמחה בתוך זמן קצר ואינה משפיעה על היין. רבים מהם גם ניחנים ברמז ברור לשוקולד מריר. כמעט כל היינות שטעמתי כעת מתוצרת היקב היו טובים יותר מאשר בטעימות קודמות.

* דומיין ונטורה, קברנה פרנק, 2006 ,Grand Vin. יין שצבעו אודם כהה כמעט אטום וגופו בינוני. 20 החודשים שבהם התיישן בחביות אלון צרפתי ניכרים בנוכחות בולטת של עץ מתובל ובטאנינים מוצקים שרק עתה מתחילים לשקוע. ניחוחות וטעמים של שזיפים, פטל שחור ושוקולד מריר מלווים ברקע מצודד של עשבי תיבול. בגימור הארוך מתגברים הפירות והטאנינים. שתו מעכשיו עד 2012. 150 שקלים. ציון: 89. כשר.

* דומיין ונטורה, 2007 ,Grand Vin, Isaac's. בלנד המכיל 74% פינו נואר ו-26% קברנה סוביניון. צבעו נופך כהה כמעט אטום וגופו בינוני-מלא. בפתיחה עולה בשומת רפואית קלה, אך היא מתפוגגת במהירות בכוס ומפנה מקום לטאנינים שעוקצים בעדינות ולנוכחות נדיבה של אלון מתובל בהשפעת 24 החודשים שבהם התיישן בחביות אלון. ניחוחות וטעמים של שזיפים, פטל שחור ודמדמניות מתמשכים על רקע נדיב באורכו. שתו מעכשיו עד 2013. 240 שקלים. ציון: 87. כשר.

* דומיין ונטורה, קברנה סוביניון, 2007 ,Grand Vin. יין המיוצר על טהרת ענבי קברנה סוביניון, צבעו נופך כהה וגופו בינוני-מלא. 18 החודשים שבהם התפתח בחביות צרפתיות ניכרים ברמזים לעץ ארז מאובק. נפתח בבשומת רפואית קלה שאינה מתפוגגת כליל, אך מאפשרת לדומדמניות, לפטל השחור ולשזיפים להתגלות יפה. הפירות מופיעים על רקע של אדמה תחוחה וטבק סיגרים. מוצלח יותר מאשר בטעימה קודמת. שתו מעכשיו עד 2012. 120 שקלים. ציון: 86. כשר.

* דומיין ונטורה, רובנס, 2007 ,Grand Vin. בלנד בורדו המכיל 55% קברנה סוביניון, 35% מרלו, 6% פטי ורדו ו-4% קברנה פרנק. צבעו אודם כהה נוטה לנופך וגופו בינוני. היין התיישן בחביות אלון במשך 18 חודשים, וניכר בו שילוב נאה בין הטאנינים שכבר אינם מוצקים לבין עץ מתובל. בהיפתחו חושף דומדמניות אדומות ופטל על רקע המרמז על צימוקים ושוקולד חלב. בגימור הבינוני באורכו עולים טאנינים ופירות. שתו מעכשיו עד 2012. 120 שקלים. ציון: 86. כשר.

* דומיין ונטורה, מרלו, 2007 ,Grand Vin. יין שנפתח בבשומת רפואית משהו, אך זו מתפוגגת במהירות. צבעו נופך כהה עם השתקפויות בכתום, גופו בינוני-מלא והוא חושף טאנינים רכים ומשיים המשולבים יפה, וניחוחות וטעמים של פטל שחור, דובדבנים שחורים וקאסיס, בתמיכה נעימה של רמזים לשוקולד מריר ורמז מצודד לזיתים ירוקים. שתו מעכשיו עד 2012. 120 שקלים. ציון: 86. כשר.

* דומיין ונטורה, שיראז, 2007 ,Grand Vin. יין שהתיישן בחביות אלון בנות שנתיים ושלוש שנים במשך 24 חודשים, צבעו אודם כהה נוטה לנופך, וגופו בינוני ואולי בינוני-מלא. נפתח בשוקולד כהה ובניחוח מתוק, כמעט מחומצן, המזכיר פורט. לאחר כמה דקות בכוס היין נפתח וחושף רמזים לפטל שחור, שזיפים ודומדמניות. למרבה הצער, על הפירות מעיבה נוכחות האלון והחומציות הנדיבה מדי. שתו מעכשיו עד 2012. 140 שקלים. ציון: 85. כשר.



כרם של יקב ונטורה בעפרה. כ-50 אלף בקבוקים בשנה


חדר חביות של יקב ונטורה בעפרה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו