בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

היוגורט עדיין כאן

למרות ירידה טבעית בביקוש, הקהל הישראלי ממשיך לפקוד את היוגורטריות

תגובות

לפני כשנתיים התקיימה פגישה מקרית בין חיים חלפון ללירון כרמון במשרדי חברת תנובה. שניהם באו בנפרד במטרה ליצור קשר עם ספקים, אבל היה להם חלום משותף: להעתיק לישראל את הרעיון של רשת היוגורטריות "פינק ברי" של שלי וואנג ויאנג לי. הרשת, שנפתחה בלוס אנג'לס, היתה ללהיט בתוך שנה וכיום היא מונה כ-100 סניפים ברחבי ארצות הברית.

חלפון וכרמון הובילו גל קולינרי ששטף את ישראל לפני שנתיים ונותר בעינו: חלפון הוא המנכ"ל בפועל של רשת "יו יו יוגורט לנד", וכרמון הוא מהבעלים של רשת "יוגו". "החזקים שרדו", מסכם חלפון את השנתיים שחלפו על היוגורטריות בישראל. הרשת שלו מונה שישה סניפים ופותחת עוד ארבעה, ואילו "יוגו" נערכת לפתיחה של ארבעה סניפים חדשים בנוסף על החמישה שכבר נפתחו. לצדן פועלת רשתות כמו "לבן" ויוגורטריית עצמאיות כמו "תמרה" בתל אביב.

אם מוסיפים לכך את טעמי היוגורט של גלידריות בוטיק כמו "אייסברג", אפשר לקבוע שגלידת היוגורט עדיין כאן - בניגוד ל"פרוזן יוגורט" שנפוץ בישראל באמצע שנות ה-80 ונעלם במהירות.

כשוואנג ובן זוגה פתחו את הסניף הראשון של "פינק ברי", הם ביקשו ליצור מחווה בריאותית ל"פרוזן יוגורט" שהיה להיט גם בארצות הברית. ב"פינק ברי" מגישים גרסה מעודכנת לגלידה מהימים ההם. בניגוד אליה היא לא עשויה מאבקה, אלא מיוגורט טרי, חלב וחומרים מייצבים. מוצרי היוגורטריות הישראליות אכן דומים מאוד לאלה של "פינק ברי": מצורת הכוס דרך הטעמים עד התוספות.

מובן שלאחר שנתיים של פעילות, ענף היוגורטריות בכל זאת עבר דילול מתבקש: היוגרטרית "יוברי" ו"קפוא", שניצבו זו בסמוך לזו ברחוב אבן גבירול בתל אביב, נסגרו. רשת "מו", שפתחה סניפים בכיכר רבין וברחוב דיזנגוף בתל אביב, נסגרה אף היא. "כשפתחנו סניף בשדרות רוטשילד בתל אביב, רוב הקהל הגיע חודשיים אחרי הפתיחה, אבל זה היה מספר מטורף של אנשים - פי שלושה או ארבעה מכפי שצפינו", נזכר כרמון. "היה לי ברור לי שזה לא ריאלי והמספרים עוד יתייצבו - כך היה גם בחו"ל. פתחנו עוד סניפים, ואז החלו להגיע המתחרים, שחלקם לא הלכו עד הסוף. 80% מהמכירות בסניפים הן של גלידת יוגורט, לא משנה איזה מוצר נוסף ניסינו להכניס: משקאות, שייקים, קינוחים. בחורף אנחנו מוכרים גם דייסת אורז ודייסה משיבולת שועל, אבל הגלידה ממשיכה להוביל".

קל להבין את הרתיעה של הזכיינים מפתיחת סניפים נוספים של יוגורטריות באזור המרכז הגדוש בהם. חלקם מעדיפים לפתוח סניפים בפריפריה. "יו יו יוגורט לנד", למשל, מתעתדת לפתוח סניפים ביהוד ובסמוך לבית החולים אסף הרופא בצריפין. "יו יו" פתחו סניף ראשון בירושלים ברחוב יפו, לפני חצי שנה. לדברי הזכיין תומר שושני, "קודם הגיעו המון תיירים. הירושלמים הגיעו מאוחר יותר. הירושלמים אוהבים בעיקר יוגורט טבעי ופשוט, עם תוספות של פירות בטעמים מתחלפים".

רשת שבחרה מראש לוותר על תל אביב, ולהתמקד ברעננה וגבעתיים, היא "לבן". בסניף ברעננה מבקרים מדי יום כ-300 איש, ובזה של גבעתיים כ-200. לדברי אמיר פאר, הבעלים, המספרים אינם משתנים באופן משמעותי בחורף. כעת הם עובדים על פיתוח מקורי: יוגורט פרווה, שאינו מכיל חלב.

הטעם הישראלי הוביל לפיתוחים נוספים: ברשת "יו יו יוגורט לנד" פיתחו גלידה בטעם שוקולד קינדר, שמיועדת בעיקר לילדים, "שלא אוהבים את חמיצות היוגורט ומחפשים מתיקות", לדברי חלפון. עוד מגישים שם: יוגורט בטעם מלון ויוגורט פירות יער.

ביוגורטריית "תמרה" בתל אביב מנצלים את יתרונם בתחום הפירות האקזוטיים, "פירות שאין לזכיינים אחרים", כהגדרת אחד הבעלים, קובי חיל. כך, אפשר למצוא שם יוגורט בטעם פאפאיה אורגנית, אננס, ומחיות פרי לפי טעמו של השף באותו יום. "רצינו להיות זכיינים של 'פינק ברי' והם לא הסכימו", מזכיר שוב חיל את הרשת המפורסמת. "ואז התחלנו לערוך ניסויים במטבח שלי. נסענו לאיטליה ויצרנו קשר עם שף שרקח לנו מתכון מיוחד". בתחילה החליטו השותפים להתמקד בסניף אחד. "ועכשיו, מי יודע", אומר חיל.



סניף של ''יוגו''. חמישה סניפים וארבעה בדרך


יוגורט של ''לבן''. מפתחים גרסת פרווה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו