בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שינויים בתפריט

תגובות

* מסעדת "פרונטו" של רפי אדר תיפתח לקהל הרחב בחודש הבא במיקומה החדש בתחילת שדרות רוטשילד בתל אביב. שף המסעדה יהיה דייוויד פרנקל, שסיים לא מכבר השתלמות ארוכה במסעדת "נומה" בקופנהגן של השף רנה רדזפי, שלה שני כוכבי "מישלן". לפני כן עבד פרנקל תקופה ארוכה במסעדת "לה מוגריץ" בסן סבסטיאן בספרד, שגם לה שני כוכבי "מישלן". הוא ניהל בה את מחלקת הדגים. המשרה ב"פרונטו" היא העבודה הראשונה שלו כשף ראשי במטבח ישראלי.

* השבוע נסגרה מסעדת "ויולט" במושב אודים, שבה בישל השף יוסי שטרית במשך חמש שנים. לדברי שטרית, החלטת הסגירה נפלה עקב קשיים שהמסעדה נתקלה בהם בתחום הרישוי. שלשום התקיימה במסעדה ארוחת פרידה. מסעדה נוספת שסגרה את שעריה היא "שמיל במעבדה" של השף ובעל הקייטרינג שמיל הולנד, שפעלה במתחם המעבדה בירושלים. המשקיע במסעדה היה איש ההיי-טק אראל מרגלית, המחזיק במתחם המעבדה שבו שוכנים גם אולם הופעות וחברת אנימציה. הולנד יוציא בקרוב ספר בישול יהודי מזרח-אירופי בעריכת גיל חובב.

* בשבועיים האחרונים נפתחו בתל אביב במרחק לא רב זה מזה שני מקומות אכילה בבעלות אחת: הפיצרייה "בן גוריון" ברחוב בן גוריון פינת רחוב גרץ, וסניף תל-אביבי למסעדת "מוג'ו" האסיאתית ברחוב החשמונאים 86; המסעדה האם פועלת זה שלוש שנים במתחם פולג בנתניה. הבעלים של שני המקומות הם קבוצת יזמים הכוללת את אמיר אבידר, שגיא רזומוביץ' ונדב צור, בשיתוף פעולה עם שף הפיצרייה גיא פלדמן ועם השף ליאון אלקלעי ואורן גולדווסר במסעדת "מוג'ו". שני האחרונים פיתחו בעבור הקבוצה מנות כמו המבורגר אסיאתי ומנות תאילנדיות מחומרי גלם מקומיים. הפיצה ב"בן גוריון" נאפית פעמיים - לפני הרטבים והתוספות וגם אחריהם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו