בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארבעה מתכונים עם ערמונים

אפשר לקלות אותם בבית, לקנות אותם טריים בדוכן רחוב או ארוזים בוואקום. את החוויה החורפית שמזמנים תבשילי הערמונים אסור להחמיץ

תגובות

שלושה-ארבעה חודשי חורף יש לנו בישראל - זמן קצר להכין כל כך הרבה מאכלים, המחכים בסבלנות לתורם: מרקים, נזידים, חמין, פירות הדר, ירקות שורש וכמובן ערמונים. הערמון הוא פרי חורף אמיתי, בעל ניחוח אירופי קלאסי וחזות חגיגית. אולי תופתעו לגלות שהערמון מכיל 50% מים ופחות מ-3% שומן, כך שהוא דל קלוריות ואינו משמין כמו אחיו האגוזים.

קילוף ערמונים דורש זמן, ידיים חסינות לחום ומעט התעסקות. חשוב לבחור בערמונים בעלי קליפה קשה ומבריקה, ללא ציצית ירוקה או שחורה המרמזת על עובש וללא חורים קטנטנים המעידים על תולעים. בשל השיעור הגבוה של מים בערמונים, מומלץ לשמור אותם טריים בקירור.

כדי לקלות ערמונים בבית, חממו תנור ל-220 מעלות, חירצו חריץ או צלב בחלקו העגלגל של קליפתם, שימו מעט מים בתבנית אפייה ופזרו בה את הערמונים. הניחו את התבנית עם הערמונים בתנור וקלו במשך 15 דקות, עד שהקליפה מתפוצצת ונבקעת. בדרך כלל גם הקליפה הפנימית תיפרד מבשר הפרי בקלות - אבל אם זה לא קורה, חילטו את הערמונים 3 דקות במים רותחים והקליפה תוסר בקלות.

אפשר כמובן גם להשתמש בערמונים מקולפים באריזות ואקום. אמנם מרקמם רך יותר מזה של הערמונים הטריים ואין בהם ארומה של קלייה, אך טעמם נשמר וזמינותם מחפה על חסרונותיהם (ראו מסגרת).

השף הצרפתי ז'ואל רובישון ממליץ לטגן ערמונים בשמן עמוק, עד שהקליפה מתפצחת מעצמה. שכניי הבולגרים טוענים שביפו טיגנו ערמונים הרבה לפני רובישון. יפו או פאריס - זהירות עם הקילוף, הערמונים רותחים.

אפשרות חביבה לא פחות היא לאתר את מוכרי הערמונים, הקולים ערמונים טריים על משטחי ברזל או פחים הפוכים ברחובות. אלה משכרים את הולכי הרגל בהפיצם ניחוח אמיתי של חורף. קונים מהם את הכמות הנדרשת למתכון ועוד קצת בשביל לכרסם בדרך - בניסיון נואש שלא לחסל את כל השקית עד הבית.

ערמונים טריים מיובאים מטורקיה, המאוחסנים בקירור באיכות מצוינת, אפשר להשיג ב"מאיר פיצוחים" (שדרות ירושלים 62 יפו). ברשתות השיווק ובשווקים אפשר להשיג ערמונים טריים המיובאים מסין, אך הם פחות מומלצים ומאוחסנים לרוב ללא קירור. *

מבחן טעימות

ערמונים קלופים ארוזים בוואקום אפשר להשיג כיום כמעט בכל מרכול ובית טבע. איכות הערמונים בשקיות המיובאות מסין (וילי פוד ואלסקה) דומה. מחירן נמוך יחסית, כ-5 שקלים ל-100 גרם, ואיכותן משביעת רצון.

המקבילה האורגנית של "ששון הקולה" מעט יקרה יותר (7 שקלים ל-100 גרם), טעימה פחות ובעלת מרקם רך מדי. המוצר המוביל באיכותו הוא של חברת ponthier הצרפתית. הערמונים גדולים, עסיסיים ובעלי טעם עשיר. מחירם: כ-10 שקלים ל-100 גרם. להשיג ברשתות ספייסס, טיב טעם ובחנויות טבע.

מתכון לבטטה צלויה עם טחינה גולמית, סילאן וערמונים בקרמל

בטטה צלויה עם טחינה סילאן וערמונים בקרמל
לימור לניאדו תירוש

מתכון למרק ערמונים

מרק ערמונים
לימור לניאדו תירוש

מתכון לפולנטה פטריות וערמונים

פולנטה עם פטריות וערמונים
לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו