"Cooking for Dummies" - בישול למאותגרי המחבת

מאיה לוין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מאיה לוין

אם ההגדרה שלכם לבישול ביתי היא הפשרת פיצה מהמקפיא, אתם נמנים על קהל היעד של הספר "Cooking for Dummies". בזכות עיצוב וולגרי, צבעים זרחניים, אבל גם כתיבה נגישה, טיפים ללא הפסקה והמון חוש הומור - סדרת ספרי ההדרכה ל"גלמים" היא רב מכר בארצות הברית. עד עתה ראו אור ספרים כמו "קינוחים לגלמים", "אוכל איטלקי לגלמים", "דיאטות לגלמים" - והרשימה עוד ארוכה - מתברר שגלמים אוהבים לקנות ספרים ייעודיים.

בספר הנוכחי בריאן מילר, לשעבר מבקר מסעדות ב"ניו יורק טיימס", ומריה רמה, מחברת "צלייה על גריל לגלמים", משתפים פעולה כדי לקרב למטבח את אלה שרואים בטיגון חביתה אתגר. לצורך כתיבת ההקדמה גייסו את וולפגנג פאק, שף ובעלים של מסעדות מצליחות (בהן "ספארגו" בלוס אנג'לס). זה משבח את המידע הרב המובא בספר בחן. "בעיני בישול הוא קודם כל הרפתקה", הוא כותב.

בין פרקי הספר: ביאור מושגים כמו "ציר", "אידוי" ו"לקפל" שעשוי לעניין גם בשלנים שמעבר לשלב הגולמיות; טיפים לארגון המטבח; עשרת הדיברות לבשלן המתחיל; כיצד לבשל בזול ובמהירות; עשר דרכים לחשוב כמו שפים; המון מתכונים אמריקאיים שגרתיים למדי; וקריקטורות ציניות משעשעות פרי מכחולו של ריץ' טננט.

"Cooking for Dummies" מאת בריאן מילר ומריה רמה. הוצאת IDG, ארצות הברית 2000

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ