בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המתכונים שהאמנים הגדולים בעולם אהבו

תגובות

מה הוגש בארוחה האחרונה פרי מכחולו של ליאונרדו דה וינצ'י? את התשובה, בצורת תפריט רב מעוף, חיבר השף-כוכב מריו בטלי והיא נכללת בספרו של פרנק פדל "The Artist's Palate".

בספר, שיקרוץ לחובבי אמנות שגם אוהבים לטרוח במטבח, 13 שפים משחזרים 129 מתכונים של 89 מגדולי האמנים בעולם. חלקם נאמנים למציאות ובאחרים השפים הפליגו על כנפי הדמיון בהשראת היצירות.

בין המנות המסקרנות: בריוש עם ריבה של אדגר דגה; ארוחת בוקר הולנדית במטבחו של וילם דה קונינג; לחם ביתי א-לה ג'קסון פולוק; לובסטר בסגנון אמריקאי לפי טולוז לטרק; כיסונים (דאמפילנגס) של ג'ף קונס; צלי עגל מאת הנרי מור; מרק דגים ממטבחו של אנרי מאטיס; חציל בסגנון רומאי מאת מאן ריי; וצ'ילי מקסיקאי מבית היוצר של דייגו ריברה.

הספר, הגדוש בתצלומים של האמנים ובעבודות שיצרו, כולל שחזור של התפריט המלא בארוחה לכבוד חג ההודיה שאנדי וורהול ערך לחבריו מ-1975 ועד למותו ב-1987.

"The Artist's Palate" מאת פרנק פדל. הוצאת DK, ארצות הברית 2003




תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו