המתכונים שהאמנים הגדולים בעולם אהבו

מאיה לוין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מאיה לוין

מה הוגש בארוחה האחרונה פרי מכחולו של ליאונרדו דה וינצ'י? את התשובה, בצורת תפריט רב מעוף, חיבר השף-כוכב מריו בטלי והיא נכללת בספרו של פרנק פדל "The Artist's Palate".

בספר, שיקרוץ לחובבי אמנות שגם אוהבים לטרוח במטבח, 13 שפים משחזרים 129 מתכונים של 89 מגדולי האמנים בעולם. חלקם נאמנים למציאות ובאחרים השפים הפליגו על כנפי הדמיון בהשראת היצירות.

בין המנות המסקרנות: בריוש עם ריבה של אדגר דגה; ארוחת בוקר הולנדית במטבחו של וילם דה קונינג; לחם ביתי א-לה ג'קסון פולוק; לובסטר בסגנון אמריקאי לפי טולוז לטרק; כיסונים (דאמפילנגס) של ג'ף קונס; צלי עגל מאת הנרי מור; מרק דגים ממטבחו של אנרי מאטיס; חציל בסגנון רומאי מאת מאן ריי; וצ'ילי מקסיקאי מבית היוצר של דייגו ריברה.

הספר, הגדוש בתצלומים של האמנים ובעבודות שיצרו, כולל שחזור של התפריט המלא בארוחה לכבוד חג ההודיה שאנדי וורהול ערך לחבריו מ-1975 ועד למותו ב-1987.

"The Artist's Palate" מאת פרנק פדל. הוצאת DK, ארצות הברית 2003

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ