בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

צרפת זה כאן: היינות של קלו דה גת ושילה

יקב קלו דה גת מציין עשור לצאת היין הראשון שלו, וממשיך להוכיח את מעמדו כאחד היקבים הטובים והמלהיבים בישראל

תגובות

יקב קלו דה גת מציין עשור לצאת היין הראשון שלו, וממשיך להוכיח את מעמדו כאחד היקבים הטובים והמלהיבים בישראל, שיינותיו ניחנים באישיות ים-תיכונית מובהקת בלוויית הד ברור לצרפת. הם מרוכזים ואינטנסיביים, אך שומרים על אלגנטיות.

היקב, השוכן בקיבוץ הראל שבהרי ירושלים, הוא פרויקט משותף של הקיבוץ ושל היינן אייל רותם, שהוכשר באוסטרליה. השם קלו דה גת הוא משחק מלים: "קלו" בצרפתית פירושו כרם מוקף אבני חומה ושוברי רוחות, ואילו גת היא המלה העתיקה למקום שבו דורכים יין. התפוקה כיום היא כ-70 אלף בקבוקים בשנה. היקב מוציא יינות בשלוש סדרות - "סיקרא" ("אדום עז" בארמית), בלנד בורדו ושמו "עמק איילון" ו"הראל". מבציר 2003 ואילך היינות מיוצרים באמצעות שמרי בר.

* קלו דה גת, שרדונה, 2009. יין שהותסס בדרך החביבה על היינן, בעזרת שמרי בר, והתפתח בחביות אלון צרפתי במשך 12 חודשים. צבעו זהוב עמוק עם גון ירוק מובהק. היין בולט בארומטיות שלו, נפתח בבשומת גדושה ליים וקלמנטינות, ואחר כך חושף עומק מרהיב של ניחוחות וטעמים שנפרשים עם הפתיחה בכוס. יין עגול וכמעט סמיך, בעל גוף מלא שניחן בשפע חומציות טובה. בתקיפה הראשונה מורגשים תפוז טבורי ופירות קיץ, ואלה מפנים את מקומם לרמזים לתאנים טריות, לתבלינים ולנוכחות עדינה של אלון. כל אלה מצטיינים באיזון טוב ומתמשכים בגימור הארוך מאוד, שמרקמו כמעט שמנתי. מזכיר מאוד יין מונטרשה טוב מבורגונדי. נגיש ומהנה במלואו עכשיו, אך יהיה במיטבו ב-2012-2016. 160 שקלים. ציון: 94.

* קלו דה גת, עמק איילון, 2007. כתמיד, בלנד בורדו של קברנה סוביניון, מרלו ופטי ורדו (בשיעור 30% ,60% ו-10% בהתאמה), החושף גוף מלא. 18 החודשים שבהם התיישן בחביות אלון חדשות ניכרים בהשפעות עדינות של עץ מתובל ובטאנינים בולטים אך רכים ומלטפים בעדינות. צבעו נופך כהה אטום, והוא ניחן בניחוח של פירות שחורים. בהיפתחו בכוס נחשפים דומדמניות ופטל שחור, ומאמצע החך עולים רמזים לאוכמניות. ארוך ונדיב, ובגימור מתגברים הטאנינים לצד הפירות. נגיש עכשיו, אך יהיה במיטבו ב-2013-2019. 180 שקלים. ציון: 94.

* קלו דה גת, סירה, הראל, 2009. יין בצבע ארגמן מלכותי, ש-14 החודשים שבהם שהה בחביות ניכרים בטאנינים שעדיין עוקצים ובניחוח המרמז על עץ ארז מתובל. נפתח בכוס באטיות ומגלה דומדמניות שחורות ואדומות וגרגירי בר מיובשים, בתמיכה של רמזים למרווה ולגרפית. מוצק ועתיר מינרלים, זקוק לזמן כדי שמרכיביו ישתלבו במלואם ויחשפו את מורכבותו הממוקדת היטב. דחוס ולעיס בשלב זה, אך בעתיד יהיה מפתה ואלגנטי. יהיה במיטבו ב-2012-2019. 130 שקלים. ציון: 93.

* קלו דה גת, קברנה סוביניון, הראל, 2009. יין מעורב בכמויות קטנות של מרלו ופטי ורדו, וחושף גוף בינוני-מלא. 12 החודשים שבהם התיישן בחביות אלון משתקפים ברמז מפתה לניחוח של נסורת טרייה של עץ קשה, בתמיכה נאה של רמזים לגרגירים מרוסקים. על החך מורגשת נוכחות של דומדמניות שחורות, פטל שחור ודובדבנים שחורים, ובעקבותיהם נחשף רמז ברור לפטל, על רקע שמרמז רגע על מוקה ובמשנהו על אספרסו. עגול וארוך, ובגימור מתגברים הטאנינים הרכים והמלטפים בעדינות. נגיש ומהנה עכשיו, אך יהיה במיטבו ב-2012-2017. 130 שקלים. ציון: 92.

* קלו דה גת, מרלו, הראל, 2009. יין מרוכז ואינטנסיבי שצבעו נופך כהה נוטה לארגמן, בעל רבדים רבים של מורכבות. בתקיפה הראשונה עולים פירות שחורים וגרגירי בר, ואלה מפנים את מקומם לדומדמניות אדומות ודובדבנים - הכל על רקע עשבי תיבול שזה עתה נקטפו. בגימור הארוך עולים רמזים למוקה ולתבלינים אוריינטליים. נגיש עכשיו, אך יהיה במיטבו מאמצע 2011 עד 2016. 130 שקלים. ציון: 92.

* קלו דה גת, 2010 ,Chanson Rouge. זה יין ה-Chanson האדום הראשון של היקב, ולמרבה השמחה הוא מוצלח מאוד. זהו בלנד של מרלו בשיעור של מעט יותר מ-60% בתוספת סירה בשיעור 30% ומורוודרה בשיעור 7%, שהתיישן במשך שלושה חודשים בחביות אלון משומשות היטב, כדי להקנות ליין נגיעה של אלון מתוק ומתובל. ניחן בניחוח צ'רי-ברי - גרגירי יער ודובדבנים - ובהיפתחו בכוס חושף גוף בינוני, טאנינים רכים וטעמים טריים של פטל, דובדבנים וקאסיס, בתמיכה נאה של רמז קל לשוקולד חלב. מתאים מאוד ל-Chanson Blanc ודומיו, וניחן במורכבות קלילה. שתו מעכשיו עד 2013. 90 שקלים. ציון: 90.

* קלו דה גת, 2010 ,Chanson Blanc. בלנד שלא עבר יישון ומורכב מ-65% שרדונה, 20% סמיון וכן מוויונייה ושנין בלאן. צבעו זהוב בהיר ומבריק, גופו בינוני והוא נפתח ברמזים לפרי הדר ולאפרסקים לבנים. בהיפתחו בכוס נחשפים רמזים כובשים לפירות טרופיים ולמינרליים. כבעבר, זהו יין שממלא את הפה, והוא קל לשתייה ועם זאת ניחן במורכבות במידה שדי בה למשוך תשומת לב. שתו מעכשיו עד 2013. 90 שקלים. ציון: 90.

ארבעה מיקב שילה

היקב השוכן בשילה שבמטה בנימין הפיק את יינותיו הראשונים מבציר 2005. היינן עמיחי לוריא משתמש בזני קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק, פטי ורדו, פטיט סירה ושרדונה, רובם מכרמים של היקב עצמו. ב-2007 התפוקה היתה 70 אלף בקבוקים, ב-2008 (שנת שמיטה) 40 אלף בקבוקים וב-2009 - כ-60 אלף.

* שילה, 2006 ,Mosaic. יין בעל גוף מלא שצבעו נופך כמעט אטום עם השתקפויות בסגול. 20 החודשים שבהם התפתח בחביות אלון צרפתי ניכרים בנוכחות בולטת אך לא מעיקה של עץ מתובל, ובטאנינים המצפים את הפה בעדינות. זהו בלנד המורכב מ-60% מרלו ומ-20% קברנה פרנק, בתוספת קברנה סוביניון, פטיט סירה ופטי ורדו, ובהיפתחו נחשפת אישיות נדיבה של פירות יער אדומים ושוקולד. בגימור הארוך עולים רמזים לעשבי תיבול מיובשים. בעל גוף בינוני-מלא וריכוז טוב. מאמצע החך ואילך העץ והטאנינים מתפוגגים, ובגימור עולה רמז קטיפתי. שתו מעכשיו עד 2015. 230 שקלים. ציון: 91. כשר.

* שילה, שיראז, 2008 ,Sod Reserve. יין שצבעו הכהה מעורר התלבטות אם צבעו נופך עמוק וכמעט אטום או שחור מוחלט. גופו מלא ו-20 החודשים שבהם התיישן בחביות אלון צרפתי בעיקר ניכרים בעץ ארז מתוק ומתובל, בגרפית ובטאנינים שעדיין עוקצים וזקוקים לזמן כדי להשתלב, ועם זאת כבר ניכרים בו איזון ומבנה טובים. נפתח בפטל שחור ובשזיפים סגולים, ואלה מוליכים לניחוחות וטעמים של פירות יער ווניל. בגימור הארוך והעוקצני מעט עולה רמז מצודד לטבק סיגרים משומר. נגיש ומהנה עכשיו, אך יהיה במיטבו מאמצע 2011 עד 2015. 120 שקלים. ציון: 90. כשר.

* שילה, מרלו, 2008 ,Sod Reserve. מרלו שרירי בעל גוף מלא, שצבעו נופך כהה כמעט אטום, והוא ניחן בטאנינים עוקצניים ובנוכחות בולטת של אלון מתובל, ואלה מתפוגגים באטיות בכוס וחושפים פטל שחור וגרגירי בר. ברקע מתמזגים על החך רמזים לשוקולד מריר ולעשבי תיבול קלויים. נגיש עכשיו אך יהיה במיטבו ב-2012-2015. 120 שקלים. ציון: 89. כשר.

* שילה, קברנה סוביניון, 2008 ,Sod Reserve. יין המיוצר על טהרת ענבי קברנה סוביניון, בעל גוף מלא, וצבעו נופך כהה כגלימת ארגמן. התפתח בחביות אלון צרפתי במשך 18 חודשים. בתקיפה הראשונה עולה נוכחות בולטת של עץ וטאנינים מוצקים, ואלה מתפוגגים בכוס ומפנים את מקומם לניחוחות ווטעמים של שזיפים סגולים ופטל שחור בשל. אם תניחו לו לשהות זמן מה בכוס, היין יחשוף רמזים לליקוריץ שחור ולמוקה. ארוך וממלא את הפה. נגיש ומהנה עכשיו, אך יהיה במיטבו ב-2012-2016. 120 שקלים. ציון: 89. כשר.

קטן וראוי

אשי שלמון ואלי פרדס הקימו יקב בוטיק אמיתי במושב מסילת ציון שבהרי ירושלים, יקב סביון. היקב הזעיר הזה הוציא את היין הראשון שלו מבציר 2000 וכיום מייצר כ-1,500 בקבוקים בשנה, שבהחלט כדאי לחפש.

יינותיו מופקים בעיקר בענבים מכרם רמת דלתון ומכרמים אחרים בגליל העליון, אך הוא גם מטפח כרמים חדשים ומגדל בהם ענבי קברנה סוביניון, מרלו וסירה משלו. היין שמוצע כעת למכירה הוא מבציר 2006. טל' לפרטים: 33665247-052.

* סביון, קברנה סוביניון, 2006. יין המיוצר על טהרת ענבי קברנה סוביניון, החושף גוף בינוני-מלא וטאנינים רכים המלטפים בעדינות ומשתלבים יפה ברמזים לעץ ארז מתובל ולפירות. בתקיפה הראשונה עולים שזיפים בשלים, ובעקבותיהם עולים רמזים לפטל שחור ולדומדמניות. בגימור עולים טאנינים ופירות לצד רמז נאה לשוקולד מצופה מנטה. שתו מעכשיו עד 2014. 90 שקלים. ציון: 90.



כרמים של יקב שילה במטה בנימין



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו