בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יין | מנעמי החיים בבורגונדי

יינות בורגונדי טובים אינם זולים, אך הם מספקים תמורה טובה לכסף. רשמים מטעימות יינות בורגונדי המיובאים לארץ בימים אלה

תגובות

יינות בורגונדי טובים אינם זולים, אך הם מספקים תמורה טובה לכסף. להלן רשמיי מטעימות יינות בורגונדי המיובאים לארץ בימים אלה על ידי רשת "דרך היין".

* Domaine Fourrier, Gevrey Chambertin, les Cherbauds, 1er Cru, 2006. יין שצבעו נופך בגלימת ארגמן, החושף בשומת בולטת של דובדבנים ופטל, וזו מתפשטת אל החך בלוויית רמזים לדומדמניות אדומות ולמינרלים אבניים. גופו בינוני-מלא והוא ניחן בטאנינים המלטפים בעדינות ומתגברים לצד הפירות בגימור ארוך ונדיב. שתו מעכשיו עד 2018 ואולי מעבר לזה. 400 שקלים. ציון: 92.

* Domaine des Lambrays, Morey St. Denis, les Loups, 1er Cru, 2004. יין ארומטי מאוד, שצבעו נופך עם רמז לאדום, והוא חושף בשומת גדושה פירות יער מרוסקים, עלי ורדים ומהגוני, שכולם מתמשכים בנועם. היין ניחן בטעמים מצודדים של פירות שחורים, והוא בוגר דיו להעלות ניחוחות משניים של מינרלים אדמתיים, תבלינים וטבק. בגימור הארוך עולים רמזים לפלפל שחור. שתו מעכשיו עד 2016. 400 שקלים. ציון: 91.

* Domaine Pierre Morey, Meursault, Les Tessons, 2004. יין עתיר מינרלים שצבעו זהוב בהיר עם גוונים ירוקים, בעל גוף בינוני, נפתח בניחוחות וטעמים של פרי הדר ופפאיה ובהמשך חושף אגוזים צלויים ומינרלים אבניים. הכל מוליך לגימור ארוך, מרענן ומורכב. שתו מעכשיו עד 2018. 380 שקלים. ציון: 91.

* Domaine Fontaine Gagnard, Chassagne Montrachet, les Caillerets, 1er Cru, 2006. יין שצבעו זהוב עמוק, בעל גוף מלא ורמזים בולטים לאפרסק לבן, אגס וגויאבה, בתמיכה נאה של רמזים למינרלים אבניים. מאמצע החך ואילך עולים אפרסקים לבנים ופלפל לבן, וכולם מתכנסים לגימור ארוך ופריך. שתו מעכשיו עד 2016. 330 שקלים. ציון: 91.

* Domaine Fontaine Gagnard, Chassagne Montrachet, les Vergers, 1er Cru, 2006. יין בעל גוף בינוני-מלא, שצבעו זהוב עמוק עם השתקפויות בירוק וכתום. ניחוחות וטעמים נדיבים של נקטרינות, פרי הדר ואפרסקים על רקע מינרלים אדמתיים. מורכב וארוך. שתו מעכשיו עד 2015. 300 שקלים. ציון: 91.

* Bouchard Pere & Fils, Beaune de Chateau, 1er Cru, 2006. יין ארומטי מאוד, שניחן בבשומת של תותים ודובדבנים, שמתפשטים לחך ואחר כך מתפוגגים ומפנים את מקומם לטעמים וניחוחות של פטל ופירות טרופיים. בעל גוף בינוני, טאנינים שעוקצים בעדינות ושפע של חומציות מאזנת וטובה. הכל מוליך לגימור ארוך ונדיב. שתו מעכשיו עד 2015. 180 שקלים. ציון: 89.

* Domaine Michel Lafarge, Volnay, Clos de Chateau des Ducs, 1er Cru, 2004. יין ביודינמי מלא שצבעו נופך נוטה לאדום, גופו בינוני-מלא והטאנינים שלו גושניים משהו ומשווים לו נימה חדה משהו בפתיחה,. יש להעביר אותו לדקנטר או להניח לו להיפתח בכוס כדי שמרכיביו ישתלבו. בתקיפה הראשונה עולים שזיפים, דובדבנים ואלון מעושן, ואלה מתפוגגים ומפנים את מקומם לרמזים לדומדמניות שחורות. נגיש עכשיו אך נמצא בשלבים ראשונים של התגבשות, ולכן כדאי להניח לו להתיישן עד 2012 ורק אז לשתות ממנו. יהיה אפשר ליישנו עד 2018. 400 שקלים. ציון: 91.

* Louis Jadot, Pommard, Clos Poutures, 1er Cru, 2003. יין ריחני וטעים, שנפתח באדמתיות בולטת ואחר כך חושף שפע של פטל ודובדבנים. בעל גוף מלא וטאניני דיו להיחשב לעיס, אך מגלה חינניות ראויה לציון. פינו נואר שמתאים למי שאוהב פינו "קשוח" מעט. שתו מעכשיו עד 2018. 300 שקלים. ציון: 90.

* Domaine Bouchard Pere & Fils, Nuits St. Georges, les Cailles, 1er Cru, 2004. יין שצבעו אודם כהה עם רמזים לאדום, בעל גוף מלא וטאנינים לעיסים ששוקעים באטיות בכוס ומפנים מקום לפטל שחור, צימוקים וליקוריץ. בגימור הארוך עולה רמז לשוקולד מריר. בשיאו עכשיו, אך אפשר ליישנו בנחת לעוד שנתיים-שלוש. 360 שקלים. ציון: 90.

* Domaine Christian Serafin, Morey St. Denis, les Millandes, 1er Cru, 2004. בתקיפה ראשונה עולה קשת משונה של אדמתיות, יוד וחומציות כמעט קופצת שפתיים, אך אל דאגה - כעבור זמן בכוס המרכיבים האלה שוקעים והיין חושף את קסמיו. כשהיין ייפתח הוא יגלה מנה נאה של דובדבנים, פטל וליקוריץ אדום בתמיכה של רמזים לפלפל שחור, אלון מתובל ועשבי תיבול שזה מקרוב נקטפו. יין מרתק; האם תישבו בקסמיו? זה עניין של טעם. שתו מעכשיו עד 2016. 380 שקלים. ציון: 90.

עוד מבורגונדי

את היינות האלה מייבאת Burgundy Wine Collection; אפשר להזמינם בדואר האלקטרוני galezer@012.net.il.

* Comte Armand, Pommard, Clos des Epeneaux, Burgundy, 2007. יין שצבעו נופך כהה וגופו מלא. הטאנינים שלו זקוקים לזמן כדי להשתלב. בהיפתחו בכוס נחשפת קשת נדיבה של שזיפים, דומדמניות וגרגירי בר על רקע של מינרלים אדמתיים. ארוך ונדיב. יהיה במיטבו ב-2012-2020. 490 שקלים. ציון: 91.

* Denis Mortet, Gevrey Chambertin, En Champ, Burgundy, 2007. יין ארומטי מאוד שצבעו אודם כהה נוטה לנופך, גופו מלא, והוא ניחן בטאנינים רכים ומתקתקים ובניחוח המרמז על עור ועל מינרלים אדמתיים. בהיפתחו בכוס נחשפים פטל שחור, דובדבן שחור ודומדמניות, והטאנינים והפירות מתגברים יפה בגימור הארוך. יהיה במיטבו ב-2012-2020. 460 שקלים. ציון: 90.

* Bernard Dugat Py, Pommard, Vieilles Vignes, Burgundy, 2007. יין שצבעו אודם עמוק בגלימת ארגמן, גופו בינוני-מלא והטאנינים שלו רכים ומלטפים בעדינות. חושף ניחוחות וטעמים משולבים יפה של פטל שחור, דובדבן שחור ומינרלים אדמתיים. בגימור הארוך עולה רמז לעור אוכפים. נגיש ומהנה עכשיו, אך יהיה במיטבו ב-2012-2018. 640 שקלים. ציון: 90.

* Bernard Dugat Py, Gevrey Chambertin, Vieilles Vignes, Burgundy, 2007. יין בעל גוף מלא וטאנינים עוקצניים הזקוקים לזמן כדי לשקוע. נפתח בכוס וחושף קשת מצודדת של טעמים וניחוחות ובהם שזיפים סגולים, דומדמניות אדומות ודובדבנים שחורים על רקע של עור ומינרלים אבניים. יהיה במיטבו ב-2012-2018. 470 שקלים. ציון: 89.

* Domaine d'Eugenie, Vosne Romanee, Burgundy, 2007. יין שצבעו אודם כהה נוטה לנופך, גופו בינוני-מלא והוא ניחן בטאנינים שעוקצים בעדינות, ובעקבותיהם נחשפים ניחוחות וטעמים של דומדמניות אדומות, שזיפים ופטל, בלוויית רבדים עליונים של מינרלים אדמתיים ושוקולד לאפייה. הטאנינים והמינרלים האדמתיים מתגברים בגימור ומסתירים מעט את הפירות. שתו מעכשיו עד 2015. 310 שקלים. ציון: 89.

אחד מבוז'ולה

* M. Lapierre, Morgon, Cru Beaujolais, 2009. יין בעל גוף בינוני וטאנינים רכים שאינם עוקצים אלא כמעט "מנשקים". זהו יין טוב משנת בציר טובה ביחס לכל טווח הבוז'ולה. ניחוחות של פרחים ושזיפים מוליכים לטעמים וניחוחות של דובדבנים שחורים, תותים, קינמון ותבלינים. מאוזן היטב ואלגנטי. שתו מעכשיו עד 2015. 150 שקלים. ציון: 90.

פותחים, זזים, משפצים

* באפריל תיפתח ברחוב נחלת בנימין בתל אביב "המזללה" של השף מאיר אדוני וצוות מסעדת "כתית". המקום יכלול ביסטרו בתמחור בינוני ומעדנייה, שבה ימכרו מנות ארוזות וחלק מחומרי הגלם.

* בעוד כמה חודשים ייפתח ברחוב קרמיניצקי בתל אביב בית קפה של "לחמנינה", הפועל כיום כמאפייה בשכונת ביצרון בעיר. את המקום מתכנן האדריכל רונן לוין. בינתיים נוספו לתפריט: לחם כוסמין עם חמוציות (27 שקל), לחם שיפון עם גרעיני חמניות (20 שקל), בריוש אישי (8 שקל) וחלת בריוש (24 שקל).

* מסעדת "רפאל" בתל אביב תיסגר לאחר פסח לעשרה ימים, ותיפתח מחדש בעיצוב שונה שעליו אחראים האדריכלים אלון ברנוביץ' ואירנה קרוננברג. לדברי השף רפי כהן, המסעדה תישאר באותו מיקום ולא תעבור לקומה עליונה כפי שתיכנן קודם לכן. השיפוץ מציין עשור לפעילות המסעדה.

* השוק המקורה בנמל תל אביב יפעל עד חצות מיום שלישי הבא. הטאפאס בר "טורטוגה" הפועל במקום הרחיב את תפריט ארוחות הבוקר שלו. בין המנות: בורקס עם תרד, גבינת ריקוטה-אורדה וביצה קשה; לחם על הפלאנצ'ה עם מוצרלה ועגבנייה; כריך אבוקדו וטונה אורטיז; שקשוקה עם לחמניות, גבינת שמנת וירקות; ו"ביקיני" - טוסט מוצרלה, בייקון וכמהין. 20-30 שקלים לארוחה.

* הקונדיטור דודו אוטמזגין הוציא ספר מתכונים, "אמנות הפטיסרי", מחולק לפי דרגות קושי ובו כ-100 מתכוני עוגות, עוגיות, טראפלס, קינוחי שוקולד, קינוחי פירות ועוד. זהו ספרו הראשון של הקונדיטור, שלמד בלה נוטרה ובקורדון בלו והשתלם ב"פראנדי" האיטלקית ובבית "דובוש" בהונגריה. 180 שקלים.



ענבי פינו נואר


כרם בבורגונדי



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו