בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חמאת הבוטנים שסיינפלד אוהב במיוחד

"Peanut Butter & Co" היא סנדביצ'ייה ותיקה על טהרת חמאת הבוטנים. כעת החליט הבעלים לחשוף בספר בישול את סודותיה. אחד הלקוחות, ג'רי סיינפלד, כתב את ההקדמה

תגובות

בהתלבטות אם לכתוב על ספר בישול שמוקדש לחמאת בוטנים או לעבור הלאה, קשה להתעלם ממשתנה מנצח - ההקדמה מאת ג'רי סיינפלד. סיינפלד מספר כי בסוף שנות ה-70, כשהיה קומיקאי מתחיל ועני, המנה האהובה עליו היתה בייגל "פשוט" עם חמאת בוטנים של "Peanut Butter & Co", דבש וקינמון.

"Peanut Butter & Co" היא סנדביצ'ייה על טהרת חמאת הבוטנים, שלי זלבן, מחבר הספר, פתח בגריניץ' וילג' במנהטן. בעידודם של מעריצים כמו סיינפלד, החליט לבסוף לחשוף את סודותיו בספר בישול. הספר כולל 80 מתכונים: מקינוחים מושחתים (עוגת שוקולד-חמאת בוטנים) ועד מנות עיקריות (שרימפס בסגנון תאילנדי).

גולת הכותרת של הספר היא כמובן המתכון של זלבן לחמאת בוטנים ביתית, כולל הצעות לשדרוגים כמו קינמון, פלפל חריף ושוקולד. לשם גיוון הוסיף זלבן סקירה של תולדות המעדן ופרטי טריוויה כגון "96% מהאמריקאים מורחים על הלחם קודם חמאת בוטנים ורק לאחר מכן ריבה".

יש רק בעיה אחת בספר: תמונתו של הכותב, ששנים של אכילת חמאת בוטנים ניכרות בו, מעלה ספק שמא באמת כדאי לבסס את כל התפריט על הממרח המתוק הזה.

"The Peanut Butter & Co Cookbook" מאת לי זלבן. הוצאת קוויק, ארצות הברית 2005




תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו