חמאת הבוטנים שסיינפלד אוהב במיוחד

"Peanut Butter & Co" היא סנדביצ'ייה ותיקה על טהרת חמאת הבוטנים. כעת החליט הבעלים לחשוף בספר בישול את סודותיה. אחד הלקוחות, ג'רי סיינפלד, כתב את ההקדמה

מאיה לוין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מאיה לוין

בהתלבטות אם לכתוב על ספר בישול שמוקדש לחמאת בוטנים או לעבור הלאה, קשה להתעלם ממשתנה מנצח - ההקדמה מאת ג'רי סיינפלד. סיינפלד מספר כי בסוף שנות ה-70, כשהיה קומיקאי מתחיל ועני, המנה האהובה עליו היתה בייגל "פשוט" עם חמאת בוטנים של "Peanut Butter & Co", דבש וקינמון.

"Peanut Butter & Co" היא סנדביצ'ייה על טהרת חמאת הבוטנים, שלי זלבן, מחבר הספר, פתח בגריניץ' וילג' במנהטן. בעידודם של מעריצים כמו סיינפלד, החליט לבסוף לחשוף את סודותיו בספר בישול. הספר כולל 80 מתכונים: מקינוחים מושחתים (עוגת שוקולד-חמאת בוטנים) ועד מנות עיקריות (שרימפס בסגנון תאילנדי).

גולת הכותרת של הספר היא כמובן המתכון של זלבן לחמאת בוטנים ביתית, כולל הצעות לשדרוגים כמו קינמון, פלפל חריף ושוקולד. לשם גיוון הוסיף זלבן סקירה של תולדות המעדן ופרטי טריוויה כגון "96% מהאמריקאים מורחים על הלחם קודם חמאת בוטנים ורק לאחר מכן ריבה".

יש רק בעיה אחת בספר: תמונתו של הכותב, ששנים של אכילת חמאת בוטנים ניכרות בו, מעלה ספק שמא באמת כדאי לבסס את כל התפריט על הממרח המתוק הזה.

"The Peanut Butter & Co Cookbook" מאת לי זלבן. הוצאת קוויק, ארצות הברית 2005

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ