בין הראסטה לגויאבה

"Reggae Reggae Cookbook" מאת לוי רוטס. הוצאת קולינס, בריטניה 2008

מאיה לוין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מאיה לוין

צבעי ירוק, צהוב ואדום מעטרים את עטיפת "Reggae Reggae Cookbook". ספר הבישול הג'מייקני של לוי רוטס נדמה לעתים כקלישאה על הז'אנר. גם הוא עצמו - עם הראסטות והמזג הטוב (כפי שהוא מפגין בטלוויזיה הבריטית לפחות) - נראה כדמות שטוחה מקומדיה גרועה על ראסטפרים.

ובכל זאת, ספרו של רוטס, הכולל 80 מתכונים, נחשב לפנינה קולינרית והוגדר ב"אינדיפנדנט" הבריטי כאחד מ-50 ספרי הבישול המצטיינים של 2008. "סבתא שלי לימדה אותי להכין מנות נהדרות בעזרת מצרכים מינימליים", כותב רוטס - שף ומוסיקאי שניגן עם ג'יימס בראון ומקסי פריסט.

בין תבשיליו: רוטב גויאבות, פודינג בטטה, עוגת רום וגרסאות קאריביות למנות איטלקיות כמו פיצה ופסטה. חלק מהמנות נוצרו בהשראת שיריו של בוב מארלי, אלא מה. ביניהן ארוחת בוקר בנוסח "Get Up, Stand Up"; ארוחה רומנטית א-לה "One Love"; וקוקטיילים ומילקשייקים תחת הכותרת "I Shot the Sheriff".

"Reggae Reggae Cookbook" מאת לוי רוטס. הוצאת קולינס, בריטניה 2008

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ